Torku Konyaspor 1-2 Beşiktaş - Video, Maçın Özeti, Golleri | 28 Aralık 2014 Pazar

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Torku Konyaspor 1-2 Beşiktaş | Spor Toto Süper Lig 15. Hafta | 2014/2015

Maçın özetini izlemek için tıklayınız...

konyabjk3_989AU.jpg

O koltuk benim

Beşiktaş, Süper Lig'de peşpeşe 7. galibiyetini Konya'da aldı. Kartal, Galatasaray derbisi öncesi kritik bir galibiyet alırken, ligde 2014 yılını zirve tamamladı. Beşiktaş için kötü haber Atiba'dan geldi, kırmızı kart gören Kanadalı derbide yok.

Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Torku Konyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren Beşiktaş, Torku Konyaspor maçını da bazı oyuncularından yoksun çıktı. Siyah-beyazlılarda sakat futbolcular Mustafa Pektemek, Necip Uysal ve Tomas Sivok kadroda yer almadı. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen hafta 3-1 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçına göre takımını 2 değişiklikle sahaya sürdü. Kerim Frei'nin yerine Gökhan Töre, Cenk Tosun'un yerine ise sakatlığı geçen Demba Ba ilk 11'de görev aldı.

Son maçlarda aldığı kötü sonuçlardan sonra kadroda revizyona giden yeşil-beyazlılarda ise Alexander Hleb'in yanı sıra, Dimitar Rangelov, Tolga Ünlü, Jagos Vukovic ve Özgür Özkaya 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. Torku Konyaspor evindeki Galatasaray maçından 2 değişiklikle sahaya çıktı. Hleb'in yerine Mehmet Güven, Rangelov'un yerine de Djalma ilk 11'de şans buldu.

Ev sahibi Torku Konyaspor'un baskısıyla oynanan ilk yarıda Kartal girdiği tek pozisyonda golü buldu. 20. dakikada Kaleci Tolga'nın uzun pasıyla ceza sahasına hareketlenen ve topu önünde bulan Gökhan'ın şutunda, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

İlk yarının kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk yarıyı Beşiktaş 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda ilk 45 dakikanın kopyası gibiydi. Konya ekibi oyunda baskıyı kurdu, ancak Beşiktaş 58. dakikada bir geldi pir geldi. Olcay'ın ceza alanı önünde indirdiği topa Sosa, düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.

82. dakikada Torje'nin yerde kalmasıyla hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışı sırasında bir sarı kartı daha gören Atiba takımını 10 kişi bıraktı. Beyaz noktanın başına geçen Hasan Kabze farkı bire indirdi.

Süper Lig'de peş peşe 7. galibiyetini alan Kartal 36 puanla zirvedeki yerini korudu. Peşpeşe 3. yenilgisini alan Torku Konyaspor ise 16 puanda kaldı.

LİG TV

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Fenerin Penaltı kullandığı hafta Beşiktaş'ımın kırmızı kart görmemesi ayıp olurdu zaten.. :P
Tebrikler Kartalım !

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Konya bastırdığı anda golleri bulduk. Kötü oynayıp kazandık. Tabii takım aşırı yorgun. Birkaç oyuncu kupa maçlarında bile 90 dakika oynadı.

Konya kalecisinin Demba Ba'ya sarıldığı pozisyon penaltıydı.

a3v2jda.jpg

Atiba'nın kırmızısı da tam komedi.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Konya'nın yediği 2 golde de hakem hatası. Hakem resmen katletti maçı. Konya gol vuruşlarında becerikli olsaydı galibiyet zor değildi

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Serdarın girdiği pozisyon açıkçası pek penaltı değildi, Boş yere penaltı verildi. ( Maksat Beşiktaşın averajına engel olarak GS ve FB yi üste çıkarmak )
Atibaya saçma sapan nedenden dolayı 2. sarı gösterilip kırmızı kart verildi. ( Maksat GS maçına Atibasız bir Beşiktaş yollamak )
Dembabaya yapılan ceza sahası içindeki pozisyon gerçekten penaltıydı verilmedi. ( Maksat Beşiktaş daha fazla gol atmasın oyunu devam ettir panpa )

Beşiktaşlılık demek '' Hakeme rağmen '' Galibiyet almak demektir.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
Sosa'nın golü enfesti. Ondan kimse bahsetmiyor maalesef bu olaylardan dolayı.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
iki golümüzü çık
verilen penaltıyı çık
elde var 0-0
verilmeyen penaltımızı ver 1-0
içimiz rahat

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Beşiktaş iyi takımsa bizi yener arkadaş. Nitekim son haftalarda düşüşte olmasına rağmen yinede bizden iyi bir takım. Beşiktaşlıların hala hakemle falan uğraşmalarının anlaşılır bir tarafı yok. Beşer beşer gol yiyen Konya yı zar zor yeniyorsan problemi hakemde değil kendinde aramalısın. Kendini zorla attırmaya çalışan futbolcunda arayacaksın.

Kendini zorla attırdı.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
Hahaha :D Bu yoruma ancak gülünür :D

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Beşiktaş iyi bir takımsa bizi yener dedim buna mı gülüyorsun?

Nitekim bizden iyi bir takım dedim buna mı gülüyorsun?

Şimdi çevir kazı yanmasın ları görelim.

Yok kardeş adamn ayağı çizgide diye sarı verilmez ki. Yanında onca adam var konyalilardan da ayağı çizgide olan var ona rağmen gelip sadece ona sarı vermesine hak veriyorsan biz de sana güleriz kardeş :D

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Yok kardeş adamn ayağı çizgide diye sarı verilmez ki. Yanında onca adam var konyalilardan da ayağı çizgide olan var ona rağmen gelip sadece ona sarı vermesine hak veriyorsan biz de sana güleriz kardeş :D

Gülerim ağlanacak halime diyorsun yani. :D
İşinize geldiğinize gülersin işinize geldiğinize hiç laf bile etmezsiniz. Golden önce faul yoktur. Hatta Biliç bile itiraf eder ama yine hakem suçludur.

Başka birilerinin yerine yorum yapmayı da hiç ihmal etmezsiniz. Bizim buralarda bu tip durumlarda güzel bir söz var ama yakışık almaz şimdi.

Ancak sorundaki problemin atiba'nın çizgiye geçtiği için sarı kart gördüğün belirtip saflara yatarsınız aslında neden gördüğünü de benden daha iyi bilirsin. Gülmek için bahane de çoktur. Dedim ya gülersiniz ağlanacak halinize.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
bana kart göster dememiş kardeş
adeta hareketleriyle bana kart göster dedi diyor rıdvan, pasıyla al da at dedi gibi düşün

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
Beşiktaş iyi bir takımsa bizi yener dedim buna mı gülüyorsun?

Nitekim bizden iyi bir takım dedim buna mı gülüyorsun?

Şimdi çevir kazı yanmasın ları görelim.

Yok onlara gülmedim, zar zor yendiniz dedin ya ona güldüm. Biz haftada 3 maç yapıyoruz. Takımımız yorgun, bu yüzden Konya'ya 5 atamadık. Zar zor yenme gibi bir durum yok yani. Zaten dakika 80'e kadar 2 - 0 öndeydik. Konya'nın net pozisyonu bile yok. Neyin zorluğundan bahsediyorsun? Buna güldüm en çok işte :D

matkap54

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Galatasarayın bu hafta kazanması gerekiyordu, ezeli rakiplerinin kazandığı haftada puan kaybetme gibi bir lüksün yok !

NOT.. Demba Ba nın pozisyonu net penaltı ! Hatta Konya kalecisinede kırmızı verilebilirdi..

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Yok onlara gülmedim, zar zor yendiniz dedin ya ona güldüm. Biz haftada 3 maç yapıyoruz. Takımımız yorgun, bu yüzden Konya'ya 5 atamadık. Zar zor yenme gibi bir durum yok yani. Zaten dakika 80'e kadar 2 - 0 öndeydik. Konya'nın net pozisyonu bile yok. Neyin zorluğundan bahsediyorsun? Buna güldüm en çok işte :D
Evet çok komik gerçekten dedim ya çevir kazı yanmasın iyi çevirdin sahiden. Yalnız şöyle bir şey var adamlar ilk yarıda Beşiktaş'ın golünden önce bir çok pozisyonu harcıyor kaleci tolga bir kaç top çıkarıyor. Sonra Konya'nın gollük ataklarının birinde hakem faul deyip topu size veriyor sonra o top gidiyor gol oluyor. Gülmeye devam edebilirsin...

Maç 2-1 bitiyor o saçma faul düğü olmasaydı bu sonuç sizin maçı 1-1 ya da 2-2 bitirebileceğiniz anlamına da geliyor olabilirdi. Nasıl kolay kazanılmış çok merak ettim doğrusu. Devam et gülmeye...

Bir başkası da başka bir sebep bulmuş çizgiyi mizgiyi bahane etmişti. İşin açıkçası sizin neye güldüğünüz belli değil. Dedim ya gülüyorsunuz ağlanacak halinize.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Evet çok komik gerçekten dedim ya çevir kazı yanmasın iyi çevirdin sahiden. Yalnız şöyle bir şey var adamlar ilk yarıda Beşiktaş'ın golünden önce bir çok pozisyonu harcıyor kaleci tolga bir kaç top çıkarıyor. Sonra Konya'nın gollük ataklarının birinde hakem faul deyip topu size veriyor sonra o top gidiyor gol oluyor. Gülmeye devam edebilirsin...

Maç 2-1 bitiyor o saçma faul düğü olmasaydı bu sonuç sizin maçı 1-1 ya da 2-2 bitirebileceğiniz anlamına da geliyor olabilirdi. Nasıl kolay kazanılmış çok merak ettim doğrusu. Devam et gülmeye...

Bir başkası da başka bir sebep bulmuş çizgiyi mizgiyi bahane etmişti. İşin açıkçası sizin neye güldüğünüz belli değil. Dedim ya gülüyorsunuz ağlanacak halinize.

Ben şuan sana gülüyorum mesela. Çünkü Torku Konyaspor'lu olmadığın kesin. Ona rağmen bu kadar savunmana gülüyorum. GS maçında Beşiktaş maça bir kişi eksik gitsin diye yapılan bariz bir olayı bu kadar kıvırman da cabası... Atiba'ya 2. sarıyı verdiler eyvallah o zaman kaleci Demba Ba'yı sarıp yere düşürdüğünde de (ki ağır çekimde kalecinin tüm nefreti yüzünden okunuyor) kırmızıyı görmesi gerekirdi.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Ben şuan sana gülüyorum mesela. Çünkü Torku Konyaspor'lu olmadığın kesin. Ona rağmen bu kadar savunmana gülüyorum. GS maçında Beşiktaş maça bir kişi eksik gitsin diye yapılan bariz bir olayı bu kadar kıvırman da cabası... Atiba'ya 2. sarıyı verdiler eyvallah o zaman kaleci Demba Ba'yı sarıp yere düşürdüğünde de (ki ağır çekimde kalecinin tüm nefreti yüzünden okunuyor) kırmızıyı görmesi gerekirdi.
Ben hakemin iyi olduğunu iddia etmedim eğer hakem ortada bir maç yönetseydi maç beraber bitmişti. Ama hakem Beşiktaş'ı net bir şekilde tutmuştur buna rağmen Beşiktaşlıların ağlaması gerçekten çok ilginç.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ben hakemin iyi olduğunu iddia etmedim eğer hakem ortada bir maç yönetseydi maç beraber bitmişti. Ama hakem Beşiktaş'ı net bir şekilde tutmuştur buna rağmen Beşiktaşlıların ağlaması gerçekten çok ilginç.
Konyanın verilmeyen golü falan var da biz mi bilmiyoruz? Hadi diyelim iki golümüz de şaibeli, konyanın penaltısı şaibeli, verilmeyen penaltımız var maçın daha başında. Hesabını sen yap berabere mi bitiyormuş.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Konyanın verilmeyen golü falan var da biz mi bilmiyoruz? Hadi diyelim iki golümüz de şaibeli, konyanın penaltısı şaibeli, verilmeyen penaltımız var maçın daha başında. Hesabını sen yap berabere mi bitiyormuş.
Pardon attığınız golden önce Konyanın gollük pozisyonunu güme gittiğini hesaba katmıyorsun heralde. O pozisyon eğer faul diye durdurulmasaydı penaltı kadar net bir pozisyondu. Ayrıca sizin futbolcuya yapılan ceza sahasında haklı olarak penaltı beklediğiniz pozisyonun aynısı ilk yarıda Konyalıların haklı olarak penaltı beklediği pozisyonu da es geçiyorsun.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Konya o pozisyonda sabaha kadar gol atamazdı. Diğer dediğin ersanın üflemesiyle düşen oyuncuyu diyorsan ona da bi sen penaltı diyorsun.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Konya o pozisyonda sabaha kadar gol atamazdı. Diğer dediğin ersanın üflemesiyle düşen oyuncuyu diyorsan ona da bi sen penaltı diyorsun.
Kusura bakma ama biraz at gözlüklerini çıkarın. Hakem iki tarafa da adil maç yönetmedi. Maç adil yönetilseydi en fazla beraber biterdi. Buna rağmen Beşiktaşlıların hakeme yönelik davranışlarının anlaşılır tarafı yok. Fanatik Beşiktaşlı Güntekin Onay bile pozisyonun kırmızı kartlık olduğunu söylüyor. Ha diyoruz ki hakemler tutarlı olsunlar bu gün çaldıklarına yarın da çalabilsinler. Yada Fenere avantadan çalınan penaltı düdükleri ya herkese çalınsın. Ya da Fenere de çalınmasın ama öyle olmuyor işte.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Atibanın çift sarı karttan gördüğü pozisyon. Sizin itiraz ettiğiniz. Atibanın ısrarla çizgide durup bana zorla kart göster dediği pozisyon. Hakem orada ikinci sarı kartı göstermeseydi çok merak ediyorum hala orada duracakmıydı eleman. Yani hakem de insan başka ne alternatifi olabilir ki eliyle futbolcuyu itemez adam hakeme başka alternatif bırakmadı. Bu pozisyonun tartışılması bile abes. Hakem atmak istemese bile attırmış kendini.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Tamam kırmızı zaten bişey diyen yok. Atibanın hatası ve hakemin takması.

Ecnebilerin bi lafı vardır "you are not wrong, you are just an asshole" diye, tam çevrilmiyor ama "haksız değilsin, sadece *** tekisin", hakem de o hesap.

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Atibanın çift sarı karttan gördüğü pozisyon. Sizin itiraz ettiğiniz. Atibanın ısrarla çizgide durup bana zorla kart göster dediği pozisyon. Hakem orada ikinci sarı kartı göstermeseydi çok merak ediyorum hala orada duracakmıydı eleman. Yani hakem de insan başka ne alternatifi olabilir ki eliyle futbolcuyu itemez adam hakeme başka alternatif bırakmadı. Bu pozisyonun tartışılması bile abes. Hakem atmak istemese bile attırmış kendini.

Kardeş sen şunlara bi bak da sonra gel burada ahkam kes.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Bu pozisyonu Beşiktaşlı çerçeveden yorumlayacaksanız hiç zahmet etmeyin. Sizden objektif olmanızı istiyorum. Ekşi sözlükteki subjektif bir yorum burada başka birinin bahanesi oluyorsa söyleyecek sözünüz kalmadığındandır. Hakem haklıysa kelimeleri nasıl dans ettirirseniz ettirin isterseniz asshole deyin sadece kendi kendiniz tatmin edip durursunuz.

Bak sen ne idüğü belirsiz sarı çizmeli mehmet ağadan örnek vermişsin. Ama ben sana Mazruf'un haber yapıp lig tv den alıntıladığı linki veriyorum. Hakeme kızmadan önce istersen teknik direktörünüz Biliç'e bir bak

http://forum.shiftdelete.net/besiktas/399222-bilic-kizdi-atiba'ya-ceza-geliyor.html#post3542477

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bunları bize diyen gsli ya en çok ona yanıyorum. Tamam kardeşim biz haksız kazandık siz de tüm maçlarınızı bileğinizin hakkıyla aldınız sıkıntı yok.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Derbi öncesi yine komplo teorileri.. her sene ayni hikaye.

Atiba beni kasiyin dedi hakem kasimaktan geri cekinmedi. Elli sefer uyariyor seni, sen hakemi seyine bile takmiyorsun.

Besiktasin aleyhine verilen penaltinin uzaktan yakindan alakasi yok. Bu hakemlerin coguna iyi bir gözlük lazim.