- Reaksiyon puanı
- 3,791
Kısa ve öz: Devletin geliri vergi.
Sizin kullanımınıza veya yaşadığınız yere göre gereksiz olabilir ama bu ülkede gerekli. Ve sırf devlet vergi koyuyor diye biz gerekmiyor gözüyle bakarsak yakında bisiklet bile gereksiz deyip ona bile tonla vergi koyarlar. Sağlığınız için yürüyün diyebilirler.Emin ol 5 senedir buz dolabi kullanmiyorum. Gereksiz bir cihaz. İki gunde bir taze sebze meyve aliyorum. Simdi balkonda portatif sera kurdum. Domates vs kendim uretiyorum. Televizyon kullanmiyorum. Yasadigim ulkede yillik 150 euro tv vergisi aliyorlar. Onun yerine all in one bilgisayar kullaniyorum. Kapitalist duzeni sevmem. Kurallara uyarim ama somurulmeyi asla kabul etmem. Halk parasini yastik alti yapsin. Bankalar,ptt vs hepsi gozlem altinda. Devlet elektrik faturasini odemeyenlerin,ulkemize gelen goc dalgasinin maddi kulfetini siradan vatandaslarina yukluyor.
Sizin kullanımınıza veya yaşadığınız yere göre gereksiz olabilir ama bu ülkede gerekli. Ve sırf devlet vergi koyuyor diye biz gerekmiyor gözüyle bakarsak yakında bisiklet bile gereksiz deyip ona bile tonla vergi koyarlar. Sağlığınız için yürüyün diyebilirler.
Çok haklı olarak söylenmiş bir söz vardı burda mı söylediler bilmiyorum ama vergi hizmet vermek için toplanır, halkı caydırmak için değil...
Uzaktan takip ederseniz diye yazıyorum.Dediklerim sadece tasarruf tedbirlerlerinden ibaret. Devletin yaptigi yanlis bir uygulama fakat kisa vadeli cozumler cozumsuzlukten her zaman iyidir. Atalarimizin zamaninda elektronik mi vardi ama vergi yine aliniyordu. Kisacasi yasama gore sekillenmek yerine,yasami kendine gore sekillendirmek gerekir. Malesef guzel sozcuklerle kurulmus cumleler bazen gercegi yansitmazlar.
Uzaktan takip ederseniz diye yazıyorum.
Geçici çözümler çözümsüzlükten iyidir derken, devletin geçici koyduğu zamların zamanla kalıcı hale geldiğini biliyorsunuzdur inşallah.
Yıl 2014, atalarımızı konuşmaya başlayacaklar at arabası da kullanabiliriz, ne de olsa araba da yoktu o zamanda.