Soru Toplu taşımada oturan kişiyi başkası otursun diye kalkmaya zorlamak

Reaksiyon puanı
65
Sinir bozucu bir olay bence bir kendileri için değil başkaları için yer istiyorlar bu veya buna benzer olaylar yaşadınız mı hiç?
Toplu taşımalarda yaşanan bu gibi durumlarda ne yapılmalı sizce?
Screenshot 2025-11-22 at 18-32-50 1763825407897.webp (WEBP resmi 555 × 552 piksel).png

murat zorluu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,389
Ben olsam kalkmam da vermem de;
Çok eskiden toplu taşımayı fazlasıyla tercih ederdim ancak son yıllarda tercih etmemeye başladım…

Ama beni kimse yerimden kaldıramaz
Birkez şoför bile kaldıramamıştı

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,971
Mazeret önemli.

yusufirr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sinir bozucu bir olay bence bir kendileri için değil başkaları için yer istiyorlar bu veya buna benzer olaylar yaşadınız mı hiç?
Toplu taşımalarda yaşanan bu gibi durumlarda ne yapılmalı sizce?
Ekli dosyayı görüntüle 202591

Bu durum hayatımda sadece bir kez başıma geldi. Engelli bir kız yanımıza gelip, anneme "Teyze kalksana, annem oturacak oraya." demişti. Hadi o kişi engelli, yaşlı ya da hamiledir, yer verilir. Fakat bu tarz durumlar dışında yer vermek bana pek doğru gelmiyor nedense.

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,809
Yazılı olmayan etik kurallar vardır. Şahsi algılama ama ailenin vermediği bu etik kuralları biz öğretecek değiliz. Yaşlı, hamile, gazi, engelli bireylere etik olarak bir genç yer vermelidir. Kişinin karnında bebek var mı göremediğinde, dizinde platin var mı bilemediğinde naçizane şahıs bunu sana karşı dile getirebilir.

murat zorluu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,389
Yazılı olmayan etik kurallar vardır. Şahsi algılama ama ailenin vermediği bu etik kuralları biz öğretecek değiliz. Yaşlı, hamile, gazi, engelli bireylere etik olarak bir genç yer vermelidir. Kişinin karnında bebek var mı göremediğinde, dizinde platin var mı bilemediğinde naçizane şahıs bunu sana karşı dile getirebilir.
Otobüste 175 kişiden kalkabilecek olan en küçüğüne dersin o da kalkar; Bir tarafı düşünürken diğer tarafıda düşünmek gerekir