Toplu Mail - Lütfen Okuyun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan PcMaSTeR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar, Daha öncede SDN Forumda gündeme getirdiğim "İlet" yani "Forwad" şeklinde gönderilen e-postaların aslında ne tür amaçlara hizmet ettiğini bir daha göstermek istiyorum.

Bugün e-posta adresime gelen bir posta yine bu konuyu açma gereği hisettirdi bana. Herkesin az çok Posta kutusuna gelen, " Bu maili 10 kişiye yolla, dostluğunu göster", " Bu maili ne kadar çok gönderirsen hasta olan falan çocuğa bağış gidecek" ya da "Türbedar şeyh ahmetin vasiyeti" gibi bizlere adres listemizdekilere toplu şekilde göndermeye teşvik edici postalar gelmiştir.

Bu postalar tamami ile art niyetli kişiler tarafından hazırlanmaktadır. Peki bu art niyetli kişiler bunları elde ederek bizlere nasıl bir kötülük yapıyorlar ?

Bu tarz postalar ile hiçbirşeyden haberi olmayan kişilerin mail adresleri toplanmaya çalışmaktadır. Bu postalar Her FW veya İlet şeklinde yollanıldığı zaman bir önceki mail ve sizin arkadaş listeniz bu mail adresinde olmak üzere bir sonraki kullanıcıya gitmektedir.

Bu sayede yüzlerce mail adresi bu postayı alan en son kişiye kadar artarak birikmektedir. Postayı hazırlayan kişiler kendi adreslerinide bu tarz mail adreslerine yazarak biriken bu mail adreslerin kendilerine gelmesini sağlamaktadır.

Peki bu biriken mail adresleri ne yapılıyor?

Bu toplanan mail adresler üzerinden kazanç sağlamaya çalışılmaktadır. Bu adresler ya toplu halde spam mail gönderen şirketlere satılmakta ya da spam ve reklam yapılması için kullanılmaktadır. İşte Size bir Örnek;

Toplu mail gönderimi hiç kuşkusuz en güçlü ve en etkili reklam yollarından biridir.

Toplu Mail Sizin Adınıza Biz Gönderelim Fiyat Listesi Programla DNS Uzerinden Mail Gonderim Hizmeti :

450.000 Mail Adresine Gonderim >>
50 TL.
1.000.000 Mail Adresine Gonderim >>
100 TL.
Programla SMTP Üzerinden Mail Gönderim Hizmeti

(Direk inbox a gider spam filtrelerine takılmaz) :

450.000 Mail Adresine Gönderim >>
500 TL.
2.000.000 Mail Adresine Gönderim >>
2.000 TL.
5.000.000 Mail Adresine Gönderim >>
5.000 TL.
15.000.000 Mail Adresine Gönderim >>
15.000 TL.

Siz göndermek isterseniz: Toplu Mail Adresleri CD'si satışı 50 YTL Türkiyenin En Büyük Mail Datası 15 MİLYON ADET TÜRK MAİLİ SİZ DE MÜŞTERİ PORTFÖYÜNÜZÜ GENİŞLETEREK ÜRÜNLERİNİZİ İNTERNET ORTAMINDA DAHA SÜRATLİ VE DAHA DÜŞÜK BİR MALİYETLE PAZARLAMAK İSTERSENİZ MAİL ADRESLERİMİZLE BİR AN ÖNCE TANIŞMANIZI TAVSİYE EDERİZ.

Fiyatlarımıza KDV dahil değildir.
Lütfen detaylı bilgi için aşağıdaki telefonlardan bilgi alınız.​
TEL: 0212 XXX 04 94

GSM: 0536 XXX 19 50

www.toplumailxxxx.com

Çalışma saatlerimiz:

10:00 - 22:00 arasıdır.

Görüldüğü üzere bu adresler bu amaçlar için kullanılmaktadır. Lütfen Size gelen ve içeriği ne olursa olsun Hiç bir postayı ilet yada FW yöntemi ile Kişi listenize göndermeyiniz.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bilgi için sağol kardeş..:)

Bagcivan

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Gerçekten bilmeyenler için çok iyi bir bilgi teşekkürler.Bide utanmadan "Fiyatlarımıza KDV dahil değildir." yazıyorlar.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
evet çok önemli bir noktaya değinmişsin.. fw yapacaklara blind carbon copy (bcc) kullanmalarını tavsiye ederim..

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bilgilendirdiğin için çok teşekkürler pcmaster

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bilgi için teşekürler

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
O tip maillere sinir oluyorum zaten. Arkadaşlar sakın yollamayın sizlerde.

neresionline

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hiç iletmem postaları.gelenleri siliyorum zaten

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
O zaman bu mesajı hemen forwardlyalım bütün listemize :P

Şaka bir yana, masum duyguları sömürerek işte böyle kullanıyorlar..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
pC mASTER...Yazdığın yazıyı kopyalayıp listemdeki herkese ilettim.Bu mesajı herkese yollamazsan başına çok kötü şeyler gelecek dedim.Kızdığım bir işi onların hayrı için yaptım bu kez..:)

Neymiş..Bu mesajı 10 kişiye yollamazsan ...bla bla bla...........:)komedi ya..

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Ben arkadaşlara 50 kere söyledim, hepsi anladı ama hala 1 tanesi ısrarla bu tür salakça postaları göndermeye devam ediyor bana.Şu ilanı göndereyimde kendisine aklı başına gelsin.Teşekkürler hatırlattığın için PcMaSTeR

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
gmail de spama gönderiyorum birdahakine direk oraya sağolasın

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
herkese iletmeniz gereken bir mail varsa ve güvenli iletmek istiyorsanız göndereceğiniz adreslerin hepsini BCC alanına yazın, mail içeriğindeki adresleri de silin, mailiniz temiz olarak herkese iletilsin

agali043

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PcMaSTeR kardeş; bu yazıyla insanları, daha çok toplu mesaj atmaya teşvik etmişsin gibi olmuş :D

Şaka bi yana bilgi için çok teşekkürler :)

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler PcMaster .. Her Allahın günü böyle mailler gönderen birkaç arkadaşa ilettim bu yazıyı.
Bakalım işe yarayacak mı?

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Forwardla vahiy gelse okumam

diye kişisel bir ileti görmüştüm.Ben de hiç okumuyorum bile fw mailleri, onu göndermeye mi uğraşacağım bir de...

CerkezEthem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
PcMaster Sana gelen mail in bir benzeri bana gelmişti bende onu BCC ten bütün millete yollamıştım ufak değişiklirle. Önceden beri uyarıyorum herkesi hala da uyarmaya devam ediyorum.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Allah razı olsun. Bunu bilmek çok iyi.