Toplama pc ?

destinyfailed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese selam ... vatan bilgisayardan pc toplatmayı düşünüyorum... bu işlerden pek anlamıyorum bana güzel bi sistem önerebilir misiniz ? oğluma alacağım için oyun bilgisayarı olcak 1400-1600 tl civarı bütçem var ...

birde işletim sistemi almam gerekiyor mu ? onlar windows 7 yüklemezler mi ?

şimdiden cevaplar için sağolun ..

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Basit bir ev kullanısıysanız çakma diye tabir edilen işletim sistemi kullanmanızda problem olmaz ancak yasak olduğunu, orjinalini almak zorunda olduğunuzu unutmayın.
Ayrıca işletim sistemi almadığınızdan herhangi birşey kurmazlar siz kurmak zorunda kalacaksınız.

k577w.jpg

ZALMA ZM-T1 MiniT SİYAH KASA
Sağlam 5-10 kullanım ömrü olacak bir kasadır. Daha ucuzuna kaçmayın.

ASUS M5A78L-M LX V2 AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 1866MHz (O.C.) VGA Anakart
İyi markadır, daha iyisi alınabilir ancak bütçe kısıtlı.

AMD FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
Hemen hemen her işi yapabilecek günümüz teknolojisinde 1-2 sene, Türkiye deki gerçek şartlarda 2-3 belki 3-4 senelik kulanım ömrü olur.

MSI GTX650 Ti Power Edition O.C. GDDR5 1GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
Oyun oynanacağı için iyi olan bişey almakta fayda var. Bütçe çıkarsa daha iyisini bile alabilirsiniz ama dikkat edin soğutucusu büyük kocaman bişey olsunki uzun süreli kullanımlarda ısıdan dolayı kasanın içini hamama çevirmesin. Ancak buda fazlası ile 1-2 sene iş görür.

PATRIOT 8GB(4x2) Signature DDR3 1333MHz CL9 Dual Kit Ram
8GB ram fazlası ile yeterde artar fazlasını veya azını aramanın anlamı yok.

COOLER MASTER RS-400 ELITE POWER 400W GÜÇ KAYNAĞI
Bu sistem için OK ama yarın öbürgün ekran kartı falan değiştirirseniz bunuda değiştirmek zorunda kalabilirsiniz aklınızda olsun. Ayrıca kalitesiz markalardan kesinlikle kaçının. FSP, Cooler master, OCZ, Corsair, HighPower, asus, gigabyte şuan aklıma gelen iyi markalar.

DVD yazıcı, klavye mouse seti, HDD hepsi standart ürünler, tercihlere göre değiştirilebilir.
2+1 ses sistemi ihtiyacınızı karşılayacak kaliteli bir sistem. Ucuzuna kaçmayın.

Buraya kadar hepsi 1140TL tutuyor.
Birtek geriye monitör seçimi kaldı. Onuda tercihinize göre siz yapın. Ebatları, bütçenize göre seçin ama mutlaka HDMI veya DVI (dijital) bağlantı olsun.

Son olarak Vatandan alacaksanız indirimlerini takip edin o zaman alın, yoksa pahalı olur.
Teknobiyotik diye bir site var ben genelde ordan bakarım fiyatları uygundur çoğu zaman.
Hayırlı olsun.