Toplama pc Hakkında

sametdemiras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle iyi geceler.Topladığım bu pc ile ilgili birkaç sorum olacaktı.Sorularımı madde madde yazacağım
1-Oluşturduğum sistem uyumlu mu?
2-Kasanın W psu değerleri vb. uygun mu?
3-Oluşturduğum bu sistem beni en az 5 yıl götürür mü?

Şimdiden teşekkürler...:rolleyes:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bir soru daha eklemeyi unuttum:
Kasanın fanına ek olarak soğutma veya güç sistemi gerekli mi?Bu konuda gerçekten hiçbir fikrim yok...

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Pc toplama işlerinden anlamam ama vatan yerine şu sıralar teknosa'dan alırsan kdv indirimi ve alışveriş tutarınının %10u kadar sanırım kadar çek veriyor. Öyle daha ucuza mal edebilirsin bi araştır

sametdemiras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok zaten oradan almayacağım kardeş yinede saol :). Arkadaşlar sorularım için yardım bekliyorum...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Normalde 3000 ama çok zorlayıp 3600 yaptım.

ouJoz39.png

Bütçen yüksek kesinlikle GTX 980 al. Tüm parçalar birbirine uyumludur fiyat performans sistemidir. 8 gb ram tüm oyunlar için yeterli bir kapasitede fazlası şuan gereksiz. Önümüzdeki yıl 8 gb daha ekleyip SSD alırsın. Bu sistem seni 5-6 sene rahat götürür. Piyasadaki tüm oyunları ultrada kasmadan oynarsın.

sametdemiras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ouJoz39.png

Bütçen yüksek kesinlikle GTX 980 al. Tüm parçalar birbirine uyumludur fiyat performans sistemidir. 8 gb ram tüm oyunlar için yeterli bir kapasitede fazlası şuan gereksiz. Önümüzdeki yıl 8 gb daha ekleyip SSD alırsın. Bu sistem seni 5-6 sene rahat götürür.
Fikrin gerçekten güzel.Yani gereksiz şeyleri çıkarıp daha iyi bir ekran kartı al diyorsun ama ben bu ekran kartının yeterli olacağını düşünüyorum.16 gb ram ise pc yi 5 sene kullanacağımdan dolayı gelecekteki oyunları rahatça oynatayım düşüncesiyle yaptığım bir hareket.SSD konusunda ise birkaç sene sonra SSD ler bayağı ucuzlayacakmış. O zaman almayı düşünüyorum.Son olarak bir sorum olacak:
Düşündüğüm ekran kartında coil whine diye bir sorun varmış doğru mu?Doğru ise ASUS'un hangi modelinde yok? Şimdiden çok teşekkür ederim...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Fikrin gerçekten güzel.Yani gereksiz şeyleri çıkarıp daha iyi bir ekran kartı al diyorsun ama ben bu ekran kartının yeterli olacağını düşünüyorum.16 gb ram ise pc yi 5 sene kullanacağımdan dolayı gelecekteki oyunları rahatça oynatayım düşüncesiyle yaptığım bir hareket.SSD konusunda ise birkaç sene sonra SSD ler bayağı ucuzlayacakmış. O zaman almayı düşünüyorum.Son olarak bir sorum olacak:
Düşündüğüm ekran kartında coil whine diye bir sorun varmış doğru mu?Doğru ise ASUS'un hangi modelinde yok? Şimdiden çok teşekkür ederim...

GTX 970 mimarisi tüm kartlarda 3.5 gb vram sorunu var 3.5 gb dan sonra ram yavaş dolduğu için performans düşüyor. Yani GTX 970 alacağına 980 almalısın. 1 kere ekran kartı al ömürlük olsun. Yani bu paraya toplayacağın en mantıklı sistem burda. İşlemci zaten 4 çekirdekli tüm oyunlara yetebilecek bir işlemci. Ama ram konusunda dediğim gibi bir dahaki sene eklersin aceleye gerek yok 8 gb ramin tamamını dolduracak oyun zaten yok.

cemcapar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Valla son 10 senedir toplama bilgisayarların her geçen gün eskiyor.

Şöyle ki yani ; Bugün en son sistem bilgisayarı topla tam 24 saat sonra eskiyor bilgisayarın. O yüzden ben artık masaüstünden vaz geçtim. Oyun için Play Station, zaten geri kalanıda internet artık bilgisayarda. 3-5 bin liraya mükemmel masa üstü toplamaktansa, play station, ipad ve galaxy alırım. Bütün işimi hallederim.

sametdemiras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
GTX 970 mimarisi tüm kartlarda 3.5 gb vram sorunu var 3.5 gb dan sonra ram yavaş dolduğu için performans düşüyor. Yani GTX 970 alacağına 980 almalısın. 1 kere ekran kartı al ömürlük olsun. Yani bu paraya toplayacağın en mantıklı sistem burda. İşlemci zaten 4 çekirdekli tüm oyunlara yetebilecek bir işlemci. Ama ram konusunda dediğim gibi bir dahaki sene eklersin aceleye gerek yok 8 gb ramin tamamını dolduracak oyun zaten yok.
Peki fiyat değişecek mi?Ayrıca bunda da coil whine sorunu var mı? ve son sorum bu çıkan sisteme ek olarak güç kaynağı ve soğutma sistemi eklemem şart mı?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Peki fiyat değişecek mi?Ayrıca bunda da coil whine sorunu var mı? ve son sorum bu çıkan sisteme ek olarak güç kaynağı ve soğutma sistemi eklemem şart mı?

Soğutma sistemine gerek yok zaten kasanın içi buz gibi olacaktır. NVIDIA Intel bileşenlerinde ısınma sorunu yok. GTX 980 kartlarında kronik herhangi bir sorun yok coil whine yok vram sorunu yok tertemiz karttır. Güç kaynağı kasanın içinde mevcuttur 80 plus bronze sertifikalı gerçek 600w gücündedir 12v kanalından verdiği amper gücüde yüksektir.

sametdemiras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Soğutma sistemine gerek yok zaten kasanın içi buz gibi olacaktır. NVIDIA Intel bileşenlerinde ısınma sorunu yok. GTX 980 kartlarında kronik herhangi bir sorun yok coil whine yok vram sorunu yok tertemiz karttır. Güç kaynağı kasanın içinde mevcuttur 80 plus bronze sertifikalı gerçek 600w gücündedir 12v kanalından verdiği amper gücüde yüksektir.
Çok teşekkür ederim kardeşim.Yani sadece ekran kartını değiştirerek çook uzun ömürlü bir canavar yapabileceğim.Yardımların için çok teşekkür ediyorum,iyi geceler diliyorum...:thumbup:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Valla son 10 senedir toplama bilgisayarların her geçen gün eskiyor.

Şöyle ki yani ; Bugün en son sistem bilgisayarı topla tam 24 saat sonra eskiyor bilgisayarın. O yüzden ben artık masaüstünden vaz geçtim. Oyun için Play Station, zaten geri kalanıda internet artık bilgisayarda. 3-5 bin liraya mükemmel masa üstü toplamaktansa, play station, ipad ve galaxy alırım. Bütün işimi hallederim.
Kardeş görüşün için çok teşekkür ederim ama ipad telefon oyun konsolu var :).Pc nin keyfi benim için bambaşka :tt1: