Toplama oyun pc , monster laptop arasında kaldım. [Bütçe max 3600]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan megl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, ocak ayının sonu şubat ayının başı gibi oyun bilgisayarı almak istiyorum. Aklımda birkaç soru var, öncelikle şuan elimde monitör vs. hiçbirşey yok bu yüzden oyun oynamak için monster leptop ve toplama bilgisayar arasında kalmış durumdayım.

Şuan aklımda olan herhangi bir toplanmış sistem veya bileşen yok, bütçem 3100 - 3600 arasında.

Bu fiyat civarında GTX960M'li, 5.Nesil Broadwell 'li bir sistem alabiliyorken ( bkz : MONSTER® ABRA A7 V6.2.1 17.3" - Monster Notebook Laptop Modelleri ve Fiyatları > ABRA )
bu fiyat dahilinde böyle bir sisteme sahip toplama pc, veya bundan daha iyi sistem özelliklerine sahip bir sistem toplayabilirmiyim?

Belirttiğim bütçe'ye monitörde dahildir. Yorumlarınızı bekliyorum, eğer bu fiyat dahilinde toplama bilgisayar öneriyorsanız lütfen toplanmış halini ss alarak veya link atarak belirtiniz. (vatan bilgisayar olursa daha iyi olur.) Şimdiden teşekkür ederim.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Arkadaşım marka model tavsiyesinde bulunmayacağım. Ama aşağıdaki maddelere dikkat etmen senin için doğru olacaktır.
1. Aynı fiyata desktop performansı her zaman notebook'tan üstün olacaktır. Mobile ekran kartları genelde yavaştır.
2. Monster'ların değiştirilebilirlik ve çift hard disk takabilme gibi özellikleri vardır ama monster laptop'un çok taşınabilir olduğunu kimse iddia edemez. Danışmanlık yapıyorum, şimdiki aklım olsaydı mevcut laptop'um yerine grafik kartı olmayan ve daha küçük ekranlı bir laptop alırdım, daha rahat taşımak için. Bilgisayarı gerçekten taşımayacaksanız desktop alın, taşıyacaksanız ise monster almayın, ancak arada sırada taşırım diye alıyorsanız ve ne aldığınızın farkındaysanız alın.
3. Desktop / Notebook farketmez, amaç oyun oynamak ise i7 işlemci almaya gerek yoktur. Onun yerine i5 işlemcili ama daha iyi grafik kartı olan bir bilgisayar çok daha iyi olacaktır.

SSD önemli, ama oyun için alıyorsanız minimum 500 GB seviyesinde bir SSD olsun. Günümüzde oyunlar iyi yer tutuyor.

Kolay gelsin,
İyi günler,

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ayrıca gtx 960m ve asus r9 380 arasındaki farklar nedir?

Önceklikle biri Nvidia diğeri ise Radeon.İkiside farklı.Eğer bu iki seçenekten birini seçeceksek oyun için Radeon R9 uygundur.Ayrıca o kart GTX 960 değil 960m'dir.Yani o M Mobile anlamına geliyor.Buda normal halinden %20 daha verimsiz bi performans veriyor , sonuçta birlikte geleceği şey bir dizüstüdür.

Toplama bir bilgisayar alırsan , senin için mükemmel olur.Ancak dizüstü istiyorsan o seçenekten başka güzel seçeneceğin yok.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Aynı bütçede toplama bilgisayar laptop'tan her zaman üstündür.

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Karşılaştıramayacağın kadar büyük fark var o kadar söyleyebilirim.

Ozaman asus tercih etmeliyim değilmi?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Önceklikle biri Nvidia diğeri ise Radeon.İkiside farklı.Eğer bu iki seçenekten birini seçeceksek oyun için Radeon R9 uygundur.Ayrıca o kart GTX 960 değil 960m'dir.Yani o M Mobile anlamına geliyor.Buda normal halinden %20 daha verimsiz bi performans veriyor , sonuçta birlikte geleceği şey bir dizüstüdür.

Toplama bir bilgisayar alırsan , senin için mükemmel olur.Ancak dizüstü istiyorsan o seçenekten başka güzel seçeneceğin yok.

Yok hocam masaüstü üzerinden GTX960 ve r9 380 arasında kaldım.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Taşıma zorunluluğun yoksa mutlaka masaüstü al. Bu sistemi öneririm. Güncel ve güçlü bir sistem. Tüm güncel oyunları 1080p olarak sıkıntısız oynarsın.

lromlp.png

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Taşıma zorunluluğun yoksa mutlaka masaüstü al. Bu sistemi öneririm. Güncel ve güçlü bir sistem. Tüm güncel oyunları 1080p olarak sıkıntısız oynarsın.

lromlp.png

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler, birkaç sorum olacak.

Asus r9 380 ile gtx970 arasındaki fark nedir? ayrıca güç kaynağı vs. bunlar şartmı?
bilgisayara cd takmak istiyorum diyelim, onun için de ayrı bir parça mı taktırmam lazım?
win 8 yükletmek için ne yapmam lazım? Sanırım çok oldu, cevaplarsanız çok mutlu olurum :)

ayrıca bu sisteme ssd eklemek te şart değilmi? hızlı ws olması için

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler, birkaç sorum olacak.

Asus r9 380 ile gtx970 arasındaki fark nedir? ayrıca güç kaynağı vs. bunlar şartmı?
bilgisayara cd takmak istiyorum diyelim, onun için de ayrı bir parça mı taktırmam lazım?
win 8 yükletmek için ne yapmam lazım? Sanırım çok oldu, cevaplarsanız çok mutlu olurum :)

ayrıca bu sisteme ssd eklemek te şart değilmi? hızlı ws olması için
Gtx 970 r9 380'den daha performansli. Fark var baya. R9 380' nin rakibi GTX960 olur. R9380 ve GTX960in aralarında ufak bir performans farkı var. 380 biraz daha iyi. Gtx 970'in rakibi ise r9 390. Gtx 970 güç tüketimi yazılım desteğinin daha iyi olmasi gibi özellikleri ile daha alinasi bana gore. R9 390 8 GB ama 1080p de 4 GB da yetiyor fazlasıyla.
Güç kaynağı tabii ki şart. Bu sistem nasıl çalışacak yoksa? :D
CD kullaniyorsan Bir DVD ROM alırsın. SSD ise şart değil tabi ama olursa gayet iyi olur. Fazladan butce varsa 256GB veya 120GB alabilirsin.
Windows kurmak basit. Sistemi topla kendin yukleyebilirsin. Veya bilgisayarcilar 25-30 liraya kuruyor. Ama internette bolca kaynak var basit birşey.

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gtx 970 r9 380'den daha performansli. Fark var baya. R9 380' nin rakibi GTX960 olur. R9380 ve GTX960in aralarında ufak bir performans farkı var. 380 biraz daha iyi. Gtx 970'in rakibi ise r9 390. Gtx 970 güç tüketimi yazılım desteğinin daha iyi olmasi gibi özellikleri ile daha alinasi bana gore. R9 390 8 GB ama 1080p de 4 GB da yetiyor fazlasıyla.
Güç kaynağı tabii ki şart. Bu sistem nasıl çalışacak yoksa? :D
CD kullaniyorsan Bir DVD ROM alırsın. SSD ise şart değil tabi ama olursa gayet iyi olur. Fazladan butce varsa 256GB veya 120GB alabilirsin.
Windows kurmak basit. Sistemi topla kendin yukleyebilirsin. Veya bilgisayarcilar 25-30 liraya kuruyor. Ama internette bolca kaynak var basit birşey.

Pekala siz r9 390 ile gtx970 arasında hangisini seçerdiniz? 8gb ise daha iyi değilmi?
Ayrıca güç kaynağının yanında fan ( XIGMATEK TYR SD962 INTEL LGA775/1150/55/56/1366&AMD AM2/AM3/FM İŞLEMCİ SOĞUTUCU - Vatan Bilgisayar bunu buldum ) vs. başka birşey almam gerekiyormu? kablo gibi.

bu arada bulduğum dvd yazıcı : LENOVO DB65 SLIM DVD YAZICI - Vatan Bilgisayar

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Pekala siz r9 390 ile gtx970 arasında hangisini seçerdiniz? 8gb ise daha iyi değilmi?
Ayrıca güç kaynağının yanında fan ( XIGMATEK TYR SD962 INTEL LGA775/1150/55/56/1366&AMD AM2/AM3/FM İŞLEMCİ SOĞUTUCU - Vatan Bilgisayar bunu buldum ) vs. başka birşey almam gerekiyormu? kablo gibi.

bu arada bulduğum dvd yazıcı : LENOVO DB65 SLIM DVD YAZICI - Vatan Bilgisayar
Gtx970 seçtim ben. Performans olarak 1080p'de hemen hemen aynilar. 4gb bellek ile 1080p de rahat kullanırsın. Kartın güç tüketiminin daha iyi olması ve nvidia nin yazılım desteginin daha iyi olmasından kaynaklı Gtx970.
O işlemci fani. Topladigim sistemde işlemci ile zaten işlemci fani gelecek. Zalman Z3 plus ile de 4 adet fan geliyor kasa için. Yanı o verdiğin linkteki islemci fanini ve ayriyeten kasa için fan almana gerek yok.

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gtx970 seçtim ben. Performans olarak 1080p'de hemen hemen aynilar. 4gb bellek ile 1080p de rahat kullanırsın. Kartın güç tüketiminin daha iyi olması ve nvidia nin yazılım desteginin daha iyi olmasından kaynaklı Gtx970.
O işlemci fani. Topladigim sistemde işlemci ile zaten işlemci fani gelecek. Zalman Z3 plus ile de 4 adet fan geliyor kasa için. Yanı o verdiğin linkteki islemci fanini ve ayriyeten kasa için fan almana gerek yok.

Hocam o önerdiğiniz monitör iyimidir? görüntüleri kaliteli verir dimi? biraz eski gibi duruyorda

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1920x1080 Full HD bir monitör. O fiyata gayet iyi.
dkz8kp.jpg

pBqXML.jpg

QZEvdy.jpg
D4VBPZ.jpg

Ya hocam cidden adamsınız, bir sürü zahmet verdim size de :)

sistemin son hali bu, http://i.hizliresim.com/bJAYGd.jpg

ekleme,çıkarma yapılacak birşey varmı? dvd sürücüsü vs. kasaya uygunmu? ve ses kartı almam lazımmı, alırsam ne işe yarar?
bu arada anakart,ses kartı, ram hakkında bilgim yok. anakart biraz ucuz geldi bana, önerdikleriniz sorun çıkartmaz umarım.

Ben driver yüklemesi, grafik kartı güncellemesi, win8 kurması, sistem montajı vs. pek bilmem bu konuları, bu konuları için kimlerden yardım almam lazım?

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1

ekleme,çıkarma yapılacak birşey varmı? dvd sürücüsü vs. kasaya uygunmu? ve ses kartı almam lazımmı, alırsam ne işe yarar?
bu arada anakart,ses kartı, ram hakkında bilgim yok. anakart biraz ucuz geldi bana, önerdikleriniz sorun çıkartmaz umarım.

Ben driver yüklemesi, grafik kartı güncellemesi, win8 kurması, sistem montajı vs. pek bilmem bu konuları, bu konuları için kimlerden yardım almam lazım?
İşlemciyi 4690K ile değiştirirsen daha iyi olabilir. 4690K'yı alırsan eğer anakartıda değiştirmen gerekicek. Ayrıca kasa seçimi iyi ama kasaya biraz daha az para vermek istiyorum dersen 500W güç kaynağıyla beraber Cooler Master kasalar 300-350 tl civarı. Onlarıda seçebilirsin.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710

DVD Yazıcı kasanın içinde yani dahili olacak. Sen harici seçmişsin. Buna da bak ASUS DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI - Vatan Bilgisayar dahili olsun istiyorsan bunu, harici istiyorsan o lenovoyu alırsın.
Ses kartı almana gerek yok ayrıdan tabi ama daha güçlü ses istiyorsan alabilirsin daha iyi hoparlör ile ama anakart üzerindeki zaten var olan ses kartı sana yeter bence. Anakart yeterli iyi. Bu sürücüler için otomatik kurulum yapmayı sağlayan programlar var Driver Booster gibi. Bu sistemi vatandan alacaksan alırken orada bildir montajını yapıp öyle teslim ederler. Farklı yerden alırsan parçalar eline ulaşınca herhangi bir bilgisayarcı da toplatırsın. Sistem toplandıktan sonra Windows'u kurmak basit internette kaynak çok kasa toplansın orası hallolur. Gerekirse bizde yardım eder yönlendiririz. Yada istersen bilgisayarcıda filan 30-25 liraya yüklerler Windows'u.

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
r
İşlemciyi 4690K ile değiştirirsen daha iyi olabilir. 4690K'yı alırsan eğer anakartıda değiştirmen gerekicek. Ayrıca kasa seçimi iyi ama kasaya biraz daha az para vermek istiyorum dersen 500W güç kaynağıyla beraber Cooler Master kasalar 300-350 tl civarı. Onlarıda seçebilirsin.

SS'teki işlemci kötümü? dediğiniz işlemci ile farkları nedir? anakart ve işlemci işlerinden pek anlamıyorum.

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
r

SS'teki işlemci kötümü? dediğiniz işlemci ile farkları nedir? anakart ve işlemci işlerinden pek anlamıyorum.
Senin seçtiğin işlemci kötü değil ama 4690K oyunlarda en yüksek performansı veren işlemcilerden. Anakartı değiştirmenin nedeni ise soket yapıları. Listedeki işlemci ve anakart 1151 soketli. 4690K 1150 soketli o yüzden 1150 uyumlu bi anakart seçmen gerekecek. Ben sana 4690K'yı seç derim daha fazla memnun kalırsın.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Bu iki işlemci arasında oyunlarda gözle bir fark hisse edemezsiniz. Testlerde çıkan istatistiklerde biraz fark olabilir. Bırakın i5 6500 kalsın. Daha güncel daha gelişmiş skylake 14nm teknolojisini barındırıyor ve DDR4 bellekler ile beraber daha da güncel ve ileriye dönük oluyor.

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İkinizde farklı şeyler söylüyorsunuz bu konuda, fark yok değilmi?

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
i5 6500 daha iyi olur. yeni nesil her zaman iyidir..