Toplama mı marka mı?

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar şu sıralar benim pc iyice yorulmuş durumda. Bende bunun için yeni bir pc almayı düşünüyorum ama aklımda bazı düşünceler var.

Sizce marka mı alayım yoksa toplama mı yapayım.

bgracn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Al Malın İyisini Çekme Kaygısını :)
Marka Almanı Öneririm....

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
toplama al derim.. markaya vereceğin parayla, toplama daha sıkı bir sistem toplayabilirsin..

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
vallahi sırf marka diye okadar para vermene gerek yok hem marka diyede birşey yok senin dışarıdan aldığında aynı firmalara ait parçalar olucak marka kaliteli olur diye bir durumda yok toplama pc ile marka pc arasında böyle bir fark yok boşuna marka parası ödeme birde

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Peki markanın içindeki ekran kartı ram vs. bunların hepsi o markaya mı ait yoksa başka başka markalardan mı oluşturulmuş.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Peki markanın içindeki ekran kartı ram vs. bunların hepsi o markaya mı ait yoksa başka başka markalardan mı oluşturulmuş.

Hayır, aynı arabalar gibi; lastikler Pirelli, bujiler Bosh, teyp Blaupunkt....

O sebeple eğer biraz bilgin varsa kendin topla. Markaların çoğunun içi "boş"

oluyor. Yani özelliklerine bakıyorsun, fakat iş detaylara geldiğinde sınıfta

kalıyorlar. Kendi konfigürasyonunu kendin kurarsan bütçene ve isteğine uygun bir

sistem kurarsın.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
marka pc lerde mutlaka bir yeri biraz eksik oluyor sen daha güzel bi sistem düzebilirsin hatta toplamada zorlanıyosan ne kadar bütcen varsa yaz burdan sana öneride bulunanlar olabilir

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Hayır, aynı arabalar gibi; lastikler Pirelli, bujiler Bosh, teyp Blaupunkt....

O sebeple eğer biraz bilgin varsa kendin topla. Markaların çoğunun içi "boş"

oluyor. Yani özelliklerine bakıyorsun, fakat iş detaylara geldiğinde sınıfta

kalıyorlar. Kendi konfigürasyonunu kendin kurarsan bütçene ve isteğine uygun bir

sistem kurarsın.

Anladım kardeşim. Benim de kafamda toplama vardı. Markaya biraz tereddütlü yaklaşıyordum. Büyük bir olasıklıkla toplama yaptıracağım.

Peki teknosa bimeks darty vs. gibi yerlerde toplama yaptırılabiliyor mu?

marka pc lerde mutlaka bir yeri biraz eksik oluyor sen daha güzel bi sistem düzebilirsin hatta toplamada zorlanıyosan ne kadar bütcen varsa yaz burdan sana öneride bulunanlar olabilir

1000 ytl civarlarında monitörsüz almayı düşünüyordum.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Anladım kardeşim. Benim de kafamda toplama vardı. Markaya biraz tereddütlü yaklaşıyordum. Büyük bir olasıklıkla toplama yaptıracağım.

Peki teknosa bimeks darty vs. gibi yerlerde toplama yaptırılabiliyor mu?
1000 ytl civarlarında monitörsüz almayı düşünüyordum.

Bildiğim kadarı ile yaptırabilirsin. Ama Teknosa da her parça bulunmayabilir.

Ben Mavi Bilgisayarda toplatmıştım(O zaman 2 tanesini dolaşmıştım, tam toplama

oldu yani :D) , montajı da yapıyorlardı. Vatan bilgisayar da

yapıyor. Yani Bilgisayar mağazalarına gidersen yaparlar, tavsiyede ederler,

yardımcı olurlar.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Toplama işinden anlayan birisiysen toplama alman senin adına faydalı olacaktır. KOnfirigasyonu kendin seçip alabilirsin. Yada güvendiğin biri varsa ona hazırlattır toplama al. Ama bu seçeneklerin dışındaysan marka alman yararına dokunur.
Markalar birbirine uyumlu parçaları seçipde konfirigasyonu oluşturuyorlar.Konfirigasyonun tam performansını alabilirsin ozaman.

İnce ayrıntılar önemlidir.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bildiğim kadarı ile yaptırabilirsin. Ama Teknosa da her parça bulunmayabilir.

Ben Mavi Bilgisayarda toplatmıştım(O zaman 2 tanesini dolaşmıştım, tam toplama

oldu yani :D) , montajı da yapıyorlardı. Vatan bilgisayar da

yapıyor. Yani Bilgisayar mağazalarına gidersen yaparlar, tavsiyede ederler,

yardımcı olurlar.

bunu öğrendiğim iyi oldu.

Peki hangi markalardan toplama yapayım?

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Vatan bilgisayarda envai çeşit ürün var. Parçaları raflardan kutusuyla alıp arkada toplamak oldukça eğlenceli. Ayrıca peşin ödemede %8 civarı indirim de yapıyorlar.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
vatan pc bana cok cekici gelmiyor :( bayagı zam gelmiş zaten ürünlerine yda dolar yükseldiginden olabilir

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Toplama en iyisi marka olduğu zaman sadece onun üstündeki markaya para veriyorsun ve birde işletim sistemine, ama diyorsan ben lisanslı işletim sistemi kullanacağım o zaman marka alırsın ama toplama olduğu zaman istediğin parçayı istediğin gibi alabilirsin, sonuçta marka aldığın zamanda içine koydu işlemci amd yada intel senin alacağında ikisinden biri ;)

yesil116

Doçent
Reaksiyon puanı
13
geçen yıl bende senin düşündüüğün şeyi düşünüyordum.baktımki markaya vereceğim parayla 4 çekirdekli güzel bir sistem topluyorum bende öyle yaptım ve tıkır tıkır çalışıyor.uzun lafın kısası toplama al 4-5 sene rahat rahat kullan.

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tavsiyem:

INTEL
Core2 Duo E7500 2.93GHz 3MB Cache 45nm İşlemci 229 TL

ASUS
P5QL SE Intel P43 DDR2 1066MHz Fsb 1333 Anakart 135 TL

ZOTAC
9600GT Synergy GDDR3 1GB 256Bit Nvidia DX10 Ekran Kartı 178 TL

KINGSTON
2 Gb DDR2 800MHz CL6 Tek Modül RAM 2Adet 166 TL

WD
3,5" 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black Harddisk 110TL

FEEL
EC-16BB FL550 400W MidT ATX SİYAH KASA 89 TL

LG
22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH (Kutusuz) 68TL

Toplam 975 TL

Peşin tek çekim ödemede fiyat 900TL civarına düşebilir.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Tavsiyem:

INTEL
Core2 Duo E7500 2.93GHz 3MB Cache 45nm İşlemci 229 TL

ASUS
P5QL SE Intel P43 DDR2 1066MHz Fsb 1333 Anakart 135 TL

ZOTAC
9600GT Synergy GDDR3 1GB 256Bit Nvidia DX10 Ekran Kartı 178 TL

KINGSTON
2 Gb DDR2 800MHz CL6 Tek Modül RAM 2Adet 166 TL

WD
3,5" 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black Harddisk 110TL

FEEL
EC-16BB FL550 400W MidT ATX SİYAH KASA 89 TL

LG
22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH (Kutusuz) 68TL

Toplam 975 TL

Peşin tek çekim ödemede fiyat 900TL civarına düşebilir.

Alanında en iyi markalar bunlar mı?

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu sorular hala soruluyor mu yahu? Ayrıca E7500+9600GT içeren bir sisteme FEEL'ın 400w'lık kasasını öneren arkadaşada selamlarımı iletiyorum.

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
arkadaş alanında en iyi marka diye birşey yoktur 2 tane işlemci firması vardır zaten bunların 2 side hemen hemen aynıddır ama intel biraz daha öndedir asus en iyi anakart üreticilerinin arasındadır daha bir çok iyi anakart üreten firma vardır gigabyte gibi zotan nvidianın taşeron firmasıdır. kingston en iyi bellek üreticisi sayılabilir önemli olan parçalarda bunlar zaten

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Aslında tercih meselesi. Şimdiye kadar 5 bilgisayar topladım zamanına göre. Tercih ettiğim markalar bunlar. İşlemci inteldir, 4 çekirdek yazmadım farkettiysen. Tercihim 2 çekirdektir şimdilik. Çünkü fiyat/performans diye bir olay var, chip dergisini takip ediyorsan bilirsin. Yani fiyatının ederi parçalar puanlaması. 4 çekirdekler henüz pahalı. Yoksa tavsiye edeceğim işlemci i7 veya i5 tir ve fiyatları henüz yüksek. Anakart 1066lık ramlar taşıyabildiği halde 800lük ram yazdım, yine aynı şekilde 1066lıklar henüz pahalı, ilerde ramlarini istediğin gibi değiştirebilirsin. Ekran kartlarında 9500ler çok satılıyodur fakat ekran kartı benim için çok önemli bu yüzden üst seviye sayılabilecek bir kart yani 9600 önerdim. Zaten birde dolar yükselmesi bayram öncesi gibi mevzular var bence birkaç hafta beklemende fayda var.

---------- saat 12:24 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:19 eklenmişti ----------

Bu sorular hala soruluyor mu yahu? Ayrıca E7500+9600GT içeren bir sisteme FEEL'ın 400w'lık kasasını öneren arkadaşada selamlarımı iletiyorum.

Evet 400Wlık önerdim ama Markası FEEL. Aynı fiyata daha yüksek wattlı bir kasa önerilebilir ama ucuz mal olacaktır baş ağrısı yapar. Ha çok lazım olursa güç kaynağı en kolay değişebilen parçalardan birisidir.

http://vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=OEMPSU&br=FSP

400W ile 600W arasında 2 kat fiyat farkı var.

Anakart üzerinde çok üst düzey işlemci ve ekran kartı yok nihayetinde. Ha çift SLI ekran kartı yapılır, overclock falan yapılacaktır 600w tercih edilebilir.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
@uygar2580: 9600gt üst seviye bir kart değildir. Mesela son çıkan oyunlarda oldukça tekliyor. Amaç oyun ise üst seviye bir kart değil. Ha ofis için kullanılacaksa iyi bir karttır.

cnr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
her zaman toplama kullaniyorum ve cevremdekilerede o sekilde yapiyorum. alinan parcalarda duzgun marka ve uygun modeller secerseniz sorun cikmiyor. Ben almadan once 2-3 gun kadar alacagim modeller hakkinda netten yorumlar okuyorum, incelemelere bakiyorum. Model secimini tamamladiktan sonra gidip keyifle parcalari aliyorum ve evimde topluyorum. Acaip zevkli oluyor :)

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
yaw nedir bu intel nvidia "bağnazlığı" intel amd'den kesinlikle önde falan değildir !
keza nvidia ATI'nin yanına bile yaklaşamaz ! dur ben sana bir sistem toplayayım.
yazcam buraya en iyi konfigürasyonu

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Toplama al bence.Boşuna marka parası verme..

Ketumm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
en iyisi toplamada çoğu marka sırf adı için bir sürü fark alıyor

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Amd Phenom II X4 955
Msi GF615M-P33
Sapphire Ati HD 5770
Kingston 2 Gb DDR3 Hyperx 1333 MHz x 2
Seagate ST3500418AS 500GB 7200Rpm 16Mb
LG GH22NS30-40-50 22X Sata
Akasa 450W Akzen 450BK
Creative Inspire T6160 5.1 Speaker
Samsung 933NW 19" 5ms
A4 Tech GK-870D Set
+
Call of Duty Modern Warfare 2

24 Saat boyunca başından kalkmazsın ;)

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yaw nedir bu intel nvidia "bağnazlığı" intel amd'den kesinlikle önde falan değildir !
keza nvidia ATI'nin yanına bile yaklaşamaz ! dur ben sana bir sistem toplayayım.
yazcam buraya en iyi konfigürasyonu

Nvidia ve intelin daha çok tercih edilmesinin nedeni genelde alışkanlıklarla ilgilidir. Şuan soracak olursanız nvidia ve intelin firma olarak araları pek iyi de sayılmaz.

http://shiftdelete.net/nvidia-ile-intel-arasinda-sular-durulmuyor-16233.html

AMD yi şimdiye kadar kullanmadım, kullanmayıda düşünmüyorum. Çünkü alışkanlıklarıma ters. Intelde 2.8Ghz denildiği zaman aklımda birşeyler oluşuyor fakat aynı şekilde AMD 2.8Ghz dediğimiz zaman intelin hangi modeline denk geliyor acaba diye araştırma yapmak durumunda kalıyorum. Çift çekirdek, quad çekirdek yanısıra AMD 3 çekirdekli ürünler piyasaya sürdü sanırım. Sürekli rekabet içinde olan firmalar olduğu için AMD daha değişik ürünlerle kullanıcıyı etkilemeye çalışıyor genelde, zaten daha çok overclock olayına yatkın işlemciler. Ama genel olarak tablolara baktığımızda Intel daha çok öne çıkıyor. Aynı şekilde Nvidia ve ATI içinde geçerli. HD4650 dediğimizde yine Geforce serisinin hangi modeline denk geldiğini araştırmamız gerekiyor fakat Geforce 9600 dediğimizde aklımızda zaten birşeyler oluşuyor. Yine aynı şekilde yine uygun fiyatlı ürünler ama performans testlerde genelleme yaparsak Nvidia yine öne çıkıyor, bunda oyunların Nvidialara göre optimize edilmiş olması da var, ATIciler bu işe çok kızıyor. :wink:

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
son cümlene kesinlikle katılıyorum ama ! bunun asıl nedeni ülkemizde pc satışı yapan kişilerin intel ve nvidia'dan çok para kazandığı için ! devamlı bu ürünlere yönelmesi diğer ürünleri (AMD-ATI) kötülemesidir.Tabi bizim milletde herşey bihaber araştırmadan yoksun kahveağzıyla ondan bundan duyma bir halk oldugu(söz meclisten dışarı) için ülkede intel ilerdeymiş nvidia öndeymiş gibi asılsız! gerçeklere dayanmayan sözler alıp başını götürüyor.
KESINLIKLE AMD ! KESINLIKLE ATI ! ;)