nasıl yani anlamadım hocam toprağa dokunup ne yapmam lazımBasitçe ameliyat eldiveni kullanılabilir.
Elektriği boşaltmak istersen toprağa dokunman yararlı olur,ayrıca kasanın metal yerleri de fayda eder.
Montajı halının üstüne yapmaman da fayda var.
yaptım olmuyor tam azalıyor amaGüç kablosunu çek. Powerin açma kapama düğmesine arka arkaya 3-5 kere bas.
Sadece dokunacaksın.Belki duymuşsundur,evlerde topraklama sistemleri bulunur.Elektrik kaçaklarına,çarpılmalara vs vs. karşı büyük bir önlemdir kendisi.Yani elektrik gerektiğinde toprağa verilir.Sen de toprağa dokunacaksın ve üzerindeki statik elektriği toprağa vereceksin.nasıl yani anlamadım hocam toprağa dokunup ne yapmam lazım
bilgisayarda var amaSadece dokunacaksın.Belki duymuşsundur,evlerde topraklama sistemleri bulunur.Elektrik kaçaklarına,çarpılmalara vs vs. karşı büyük bir önlemdir kendisi.Yani elektrik gerektiğinde toprağa verilir.Sen de toprağa dokunacaksın ve üzerindeki statik elektriği toprağa vereceksin.
peki daha basit bir çözümü yok mudur anakartta ki elektriği boşaltma ninO zaman önce sen kendin taşa falan basarak üzerindeki elektriği boşalt. Daha sonra, powerin üzerindeki pw kablosunu söküp, iki pine ,parmağını değdir. Ayağın da yine taş bi zeminde olması lazım. Biraz meşakkatli ama ,anakartın tüm elektriği boşalır.
taş buldum hocam pin dediğiniz şey ne tam olarakAklıma başka,daha bi değişik bi şey gelmiyor.
Kısa devre öyle birşey değilbugün sorunsuz çalışıyordu az önce bir anda bilgisayarın olduğu odanın şalteri attı şimdi açsam mı diye düşünüyorum kısa devre yaparmi
yüksek ihtimale statik elektrik çünkü usb ler çalışmıyor ekran gelmiyor ve dün kapandıktan sonra fişi çekince 1 saniyeliğine kendi kendine açılıp kapandı fiş takılı değildi ve hala aynı durumHer açılmamayı statik elektriklenmeye pek bağlama.Böyle durumlarda,makiana çalışıken arkadan fişi çek.Biraz bekle tekrar takarak dene falan.Yani başka şeylerde denemek bazen işe yarıyabiliyor.
2 gündür ekran ve usbler çalışmıyor bilgisayarcıyada götürmek istemiyorumHalının üstünde de topladım, elimdeki enerjiyi boşaltmadan da.
Ha garantisi var mı? Tabii ki de yok. Güncel parçalarda statik elektrikten korkmanın anlamı yok ama.
statik elektrik değil senin sorunun. donanımda problem var. Ekran kartı olabilir, anakart olabilir.2 gündür ekran ve usbler çalışmıyor bilgisayarcıyada götürmek istemiyorum