Toplam bilgisayar alacağım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zatzot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zatzot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün yaa da yarın başka yerden alacağım.

http://www.inventus.com.tr/donanimliste.htm#secenekler

burdan da olabilir.

1200 1300 civarı şu bilgisayar gibi olacak:

casper 1310 lira

3 gb ddr2 rm 320 gb sata hdd

casper neo

intel q8200 4 mb l2 cacahe 19 lcd

1024 mb ati hd3450-512 ayrılmış bellek

dvd rw dual 20 in card reaeder

casper klvaye fdare optik

wista home basic

Para kısıtlı olduğu için birşeyden kısmak lazım.Ben işlemci ve anarkatı yüksek tutmayı düşünüyorum,diğeleri sonradan yükseltilebilir.q800 9000 işlemcili bir bilgisayar önerirseniz sevinirim.Güncel oyunları çalıştırabielcek,uzun vadeli yani 2-3 yıllık olabilecek.Dediğim siteden yaparsanız iyi olur.

Bir de şu soruları cevaplarsanız

1 kasanın arkasında bağlantı kabloları olacak ya,onları onlar mı verecek yoksa almalı mıyım?

2 ses sistemi ne önerirsiniz?ses kartı gerekir mi yoksa kendi içindemi var anakartın?

3 kablosuz klavye pillemi çalışır?kablosuz önerirmisiniz?

4 birde evde ana bilgisayarda tek modem var,tek hub girişi var.bu alcağım bilgisayara bağlantı için ne aparatı almam gerekir,ethernet mi?

5 lazer yazıcımı yoksa kartuşlumu önerirsiniz?

6 ekran kartına soğutucu alınmalımı?

7 ddr3 mü ddr2 mi?

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Önce konu başlığını doğru yaz da..

zatzot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet hızlı yazınca öyle çıkmış.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bir de şu soruları cevaplarsanız

1 kasanın arkasında bağlantı kabloları olacak ya,onları onlar mı verecek yoksa almalı mıyım?

2 ses sistemi ne önerirsiniz?ses kartı gerekir mi yoksa kendi içindemi var anakartın?

3 kablosuz klavye pillemi çalışır?kablosuz önerirmisiniz?

4 birde evde ana bilgisayarda tek modem var,tek hub girişi var.bu alcağım bilgisayara bağlantı için ne aparatı almam gerekir,ethernet mi?

5 lazer yazıcımı yoksa kartuşlumu önerirsiniz?

6 ekran kartına soğutucu alınmalımı?

7 ddr3 mü ddr2 mi?

kabloları verecekler... zaten bir güç kablosu var....

ses sistemi lacaksan ses kartı alaırsan iyi olur yoksa randıman alamazsın... ses sistemi creative den şaşma....

kablosuz klavye mouse pille çalışır... alacaksan yedek pil ve şarz cihazı da al...

Anakartta ethernet yoksa ethernet kartı alman gerek...

iki bilgisayarı birbirine bağlayacaksan ve modemin tek çıkışlıysa switch alacaksın....

yazıcı ile fazla işin olmayacaksa... kaliteli resim falan basmayı düşünmüyorsan ve renkli yzıcı istiyorsan püskütmeli al fazla masrafa gerek yok...

ekran kartının üzerinde fan vardır ancak fazladan soğukluk zrar vermez daha iyi olur... daha gürültülü olur :D

paran varsa ddr3 al geleceğe yönelik olarak... yok para sıkıntılıysa hala ddr2 ler çok iş yapar...

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
benden sana abi tavsiyesi sakın ola windows wista ultimate den şaşma
çünkü onu kaldıran pc win. 7 yi rahat rahat kaldırır ;)

steinmetz

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bence ayrı ses kartı almana gerek yok. Çok iyi ses veren ve gerekli ses çıkışlarını sağlayabilen anakartlar var. Kablosuz klavye,mouse güzel bir teknoloji de ben şahsen pillerle uğraşmayı sevmem o yüzden kimseye önermem. Bence sen işlemci,anakart ve ekran kartına yatırım yap diğerlerini pek de önemsemeye gerek yok. İşlemci olarak AMD yi de incele derim ben.

zatzot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
amddyi inceledim ama beğenemdim.

lazer yazıcıya kartuş filan gerekiyor mu?

ben işlemci anakartı yüksek tutmak istiuyorum.4 çekirdek almak isityorum herşeye rağmen.q9550 olmazsa e8500.anakart konusunda kararsızım.düşük alsam ne olur yüksek ne sağlar?ne dersniiz?ve d crysisi gibi oyunları çalıştırabilecek ekrakn kartı ne öneririsniiz?"

steinmetz

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yüksek özellikli anakart tercih edersen, ilerde donanımsal olarak sistem güncellemesi yapacağın zaman rahat edersin. Mesela PCI-Express X16 slotu en az iki tane olmalı, ilerde ekran kartını Crossfire yapabilirsin. DDR3 olmalı, DDR2 ler piyasadan silinmeye başlayınca fiyatları artar, o zaman ram yükseltmesi yaparken zorlanırsın.Ekran kartı olarak Radeon HD4870 tercih edebilirsin. İlla ki nVidia olsun dersen GeForce 9400GT fiyatları uygun. Bu kartlar la Crysis,NFS Undercover,GTA IV,Mirror's Edge gibi oyunları rahat oynarsın.

zatzot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki crossfire dediğin şey mi,iki ekran kartı kullanma?ddr3 alırım o zaman,çünkü uzun süreli kullanacağım için.peki ddr3ler yavaş deniyor,oyunları filan kaldırır mı?

anakart dediğini anlamadım.eğer iyiyse asus gigabyteten ayrı ayrı verebilşir misin anakart modeli?pci expressi de açıklar mısın?ekran kartı zotca konusunda ne düşünüyorsun?ekran kartı bu verdiklerin yeterli mi yani uzun vadede yeter mi?teşekkürler