Topladığım sistem birbiri ile uyumlu mu?

omeruzn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba iyi forumlar bir sistem topladim gorselleri ekte acaba hepsi birbiriyle uyumlu mu sorun çıkaracak bir parca var mı yardımcı olur musunuz? (parçaları ihtiyacıma göre seçtim aynı donanım olmadığı sürece değiştiremem)

Ekli dosyalar

• IMG_9095.jpeg
    IMG_9095.jpeg
    95.6 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_9096.jpeg
    IMG_9096.jpeg
    89.4 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_9097.jpeg
    IMG_9097.jpeg
    81.7 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_9098.jpeg
    IMG_9098.jpeg
    91.5 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_9099.jpeg
    IMG_9099.jpeg
    71.9 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_9100.jpeg
    IMG_9100.jpeg
    78.6 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_9101.jpeg
    IMG_9101.jpeg
    77.1 KB · Görüntüleme: 17

Plasma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Merhaba iyi forumlar bir sistem topladim gorselleri ekte acaba hepsi birbiriyle uyumlu mu sorun çıkaracak bir parca var mı yardımcı olur musunuz? (parçaları ihtiyacıma göre seçtim aynı donanım olmadığı sürece değiştiremem)
Değil hocam ekran kartından pahalı işlemci.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hazır alın birbirinden çok alakasız parçalar bunlar biri gerekenden yüksekken biri gerekenden çok daha düşük.Bütceniz nedir?

Kalenderadam

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Bilgisayar toplama sürecinde ilk soru 'Bütçeniz nedir?' değil, 'Sisteminizin kullanım amacı nedir?' olmalıdır. Bu yaklaşım, bileşen seçimini ihtiyaçlarınıza özel performans hedefleri doğrultusunda optimize etmeyi sağlar.

omeruzn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Değil hocam ekran kartından pahalı işlemci.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hazır alın birbirinden çok alakasız parçalar bunlar biri gerekenden yüksekken biri gerekenden çok daha düşük.Bütceniz nedir?
Bilgisayar toplama sürecinde ilk soru 'Bütçeniz nedir?' değil, 'Sisteminizin kullanım amacı nedir?' olmalıdır. Bu yaklaşım, bileşen seçimini ihtiyaçlarınıza özel performans hedefleri doğrultusunda optimize etmeyi sağlar.
kesinlikle katiliyorum herkes oyun oynamak icin bilgisayar toplamiyor isim icin gerekli olan ozelliklerde kompanentleri aldim size sordugum guzel donanim alip almadigim degildi bu kompanentlerin hepsini toplayip bir sistem yapip yapamayacagimdi donanim konusunda yeterli bilgim var tesekkur ederim sadece gozden kacirdigim bir sey varmi diye merak etmistim

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,544
solidworks autocad draftsight gibi cizim montaj uygulamalarinda ve camworks solidcam gibi cam uygulamalarinda kullanilacak

O zaman niye X3D islemci? Ayni paraya 9950X alip daha iyi performans alabilirsiniz. Onbellek buyukluguyle oyunlarda getirdigi performans haricinde profesyonel uygulamalar icin bir avantaji yok X3D islemcilerin. Bir de kasa cok pahali maalesef.

Son düzenleme:

omeruzn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
O zaman niye X3D islemci? Ayni paraya 7950X alip daha iyi performans alabilirsiniz. Onbellek buyukluguyle oyunlarda getirdigi performans haricinde profesyonel uygulamalar icin bir avantaji yok X3D islemcilerin. Bir de kasa cok pahali maalesef.
solidworks gibi uygulamalarda iki ozellik onemli birincisi islemci calisma frekansi ikincisi islemci onbellegi oldugunu biliyorum kasa konusu ise ofiste duracak bulabildigim en şık kasa buydu fiyat performans aramadim kasada acikcasi guzel durmasi onemliydi cunku

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,544
solidworks gibi uygulamalarda iki ozellik onemli birincisi islemci calisma frekansi ikincisi islemci onbellegi oldugunu biliyorum kasa konusu ise ofiste duracak bulabildigim en şık kasa buydu fiyat performans aramadim kasada acikcasi guzel durmasi onemliydi cunku

9950X - 7950X'in verecegi 8 cekirdek farkini sadece daha buyuk onbellek ile kapatamazsiniz. Daha fazla onbellek ise yaramaz demiyorum ama 9950X'e ciktiginizda gelecek 8 cekirdek kadar fark yaratmayacak. 7800X3D Gereksiz olur.

omeruzn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
9950X - 7950X'in verecegi 8 cekirdek farkini sadece daha buyuk onbellek ile kapatamazsiniz. Daha fazla onbellek ise yaramaz demiyorum ama 9950X'e ciktiginizda gelecek 8 cekirdek kadar fark yaratmayacak. 7800X3D Gereksiz olur.
yani o konudada internetten baktigimde solidworks icin tekli cekirdek performansi daha onemli oldugunu gordum bundan emin degilim ama o yuzden boyle bi secim yaptim

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,544
yani o konudada internetten baktigimde solidworks icin tekli cekirdek performansi daha onemli oldugunu gordum bundan emin degilim ama o yuzden boyle bi secim yaptim

X3D'de tek cekirdek performansi cok da farkli degil zaten 3D olmayanlara gore. Profesyonel uygulamalardan ziyade oyunlar onbellegi anlik olarak daha cok isgal ettigi icin bu tarz bir fark yasaniyor yoksa islemcinin ham kas gucunde bir fark yok. Bu tasarim da zaten 8 cekirdekte optimum olarak calisiyor. 12 veya 16 cekirdege cikinca X3D islemcilerin de o kadar performans farki yaratmadigini goruyoruz. Tek cekirdek performansi dediginiz gibi onemli ama birden fazla profesyonel uygulama kullanacaksiniz. Is renderi almaya geldigi zaten 16 cekirdegin faydasini cok net gorursunuz. Son olarak kasada 360mm radyator uyumlulugu yok. Bu seviye bir islemci alacaksaniz 360mm sivi sogutucu sart.

omeruzn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
X3D'de tek cekirdek performansi cok da farkli degil zaten 3D olmayanlara gore. Profesyonel uygulamalardan ziyade oyunlar onbellegi anlik olarak daha cok isgal ettigi icin bu tarz bir fark yasaniyor yoksa islemcinin ham kas gucunde bir fark yok. Bu tasarim da zaten 8 cekirdekte optimum olarak calisiyor. 12 veya 16 cekirdege cikinca X3D islemcilerin de o kadar performans farki yaratmadigini goruyoruz. Tek cekirdek performansi dediginiz gibi onemli ama birden fazla profesyonel uygulama kullanacaksiniz. Is renderi almaya geldigi zaten 16 cekirdegin faydasini cok net gorursunuz.
anladim cok tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin peki sizce yani birbirinin ozelliklerine uymayip montajlayamayacagim bir parca varmi

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,544
anladim cok tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin peki sizce yani birbirinin ozelliklerine uymayip montajlayamayacagim bir parca varmi

Onceki mesaja ekleme yapmistim ama tekrar yazayim. Kasada 360mm AIO uyumu yok. Bu seviyedeki islemcileri profesyonel uygulamalarda kullanacaksaniz iyi bir AIO sart. Anakart icin daha guncel bir modele bakabilirsiniz 9950X ile kullanmak icin.

omeruzn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Onceki mesaja ekleme yapmistim ama tekrar yazayim. Kasada 360mm AIO uyumu yok. Bu seviyedeki islemcileri profesyonel uygulamalarda kullanacaksaniz iyi bir AIO sart. Anakart icin daha guncel bir modele bakabilirsiniz 9950X ile kullanmak icin.

anladim tekrardan cok tesekkur ederim