Topladığım Bilgisayar Parçaları Oyunlar İçin Uygunmu ?

tamer854

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart:MAXIMUS V FORMULA(Oyun hediyeli) Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2800MHz(O.C.) Anakart
Kasa:HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
Disket Sürücüsü:FD-05PUB USB FLOPPY SİYAH
Dvd ve Blu Ray Sürücüsü:BDR-207EBK 12X BLU-RAY / DVD / CD YAZICI (1 Adet BD-R Hediye)
Ekran Kartı:HD7970x2 ROG ARES II GDDR5 6GB 768Bit(384x2)AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
Güç Kaynağı:CENTAURO SERİSİ 80PLUS 1000W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
Ram:32GB (4x8GB) HyperX Beast DDR3 2400MHz CL11 Kit Ram
İşlemci:Core i7 3970X Soket 2011 3.5GHz 15MB Önbellek 32nm İşlemci
Monitör:27" MX279H GENİŞ EKRAN AH-IPS LED MONİTÖR
Soğutucu:Hydro Serisi™ H100i SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

Bu Kadar Arkadaşlar Sadece Demek İstediğim Bir Uyumsuzluk Varmı Belirtirseniz Çok Sevinirim 9 Ay Da Biriktirdiğim 15.000 Tl Yi Oyun Kasasına Yatırmak İstiyorum Dediğim Gibi Uyum Suzluk Varsa Belirtin Lütfen Değerli Yorumlarınızı Bekliyorum...

tamer854

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Normal Bişey Bence Parası Olan Verir Ben Yardım İstiyorum Sadece...

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Seçmiş olduğun kasayı 2 hafta önce aldım. Gerçekten çok iyi kasa. Harika soğutuyor. İşlemci sıcaklığı 39 derecenin üstüne çıkmadı hiç. Stok fan kullanıyorum. Anakart sıcaklığı maksimum 25 derece. Tek eksik yanı biraz toz alıyor içerisine.
Ayrıyeten kasada 750w güç kaynağı var. Neden bir daha güç kaynağı alıyorsun?

Bu arada monitörün 23'' olanını kullanıyorum. Enfes görüntüsü var.
@rtsbora yı etiketliyelimde sana yardımcı olsun :)

tamer854

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Seçmiş olduğun kasayı 2 hafta önce aldım. Gerçekten çok iyi kasa. Harika soğutuyor. İşlemci sıcaklığı 39 in üstüne çıkmadı hiç. Stok fan kullanıyorum. Anakart sıcaklığı maksimum 25 derece. Tek eksin yanı biraz toz alıyor içerisine.
Ayrıyeten kasada 750w güç kaynağı var. Neden bir daha güç kaynağı alıyorsun?

Bu arada monitörün 23'' olanını kullanıyorum. Enfes görüntüsü var.
@rtsbora yı etiketliyelimde sana yardımcı olsun :)
Oyunlardan Zevk Alabilmek İçin O Ekranı Almak İstiorum Vede Ayrıyetten Soğutucuyu Bilgisayarımın İİ Bir Performans Göstermesi İçin Almak İstiyorum Sizce Doğru Deilmi Almam Gerek Yok Deseniz Almam İsterseniz ?

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Soğutucu için bişey diyemem.
Ben güç kaynağından bahsettim.
Aldığın kasada güç kaynağı var. Niye bir daha güç kaynağı alıyorsun ?
Yetmez diye düşünüyorsan neden güç kaynağı olan bir kasa alıyorsun :)

Sen bilgisayar topladığından eminmisin ?

tamer854

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Soğutucu için bişey diyemem.
Ben güç kaynağından bahsettim.
Aldığın kasada güç kaynağı var. Niye bir daha güç kaynağı alıyorsun ?
Yetmez diye düşünüyorsan neden güç kaynağı olan bir kasa alıyorsun :)

Sen bilgisayar topladığından eminmisin ?
Bilgisayardan Anlamadığım İçin :D Kasanın İçinde Gine Güç Kaynağı verilceğini Bilmiyordum Ama O Güç Kaynağını Alsam Yedekde Dursa Sorun Olmaz Bu Bilgi İçimi Rahat Ettirdi Teşekkür Ederim. Birde Sormak İstediğim Bişey Var Oyunlar Dan İİ Bir Performans Alabilirmiyim Bu Parçalarla ?
Yani Oyunlar Kasarmı Demek İstediğim ?

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bilgisayardan Anlamadığım İçin :D Kasanın İçinde Gine Güç Kaynağı verilceğini Bilmiyordum Ama O Güç Kaynağını Alsam Yedekde Dursa Sorun Olmaz Bu Bilgi İçimi Rahat Ettirdi Teşekkür Ederim. Birde Sormak İstediğim Bişey Var Oyunlar Dan İİ Bir Performans Alabilirmiyim Bu Parçalarla ?
Yani Oyunlar Kasarmı Demek İstediğim ?

Kasmaz kasmaz merak etme :)

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Yalnız burda hdd eksik haberin olsun :)
Disket sürücüsüne de ihtiyacın olmaz bu saatten sonra .
Sen tek başına sakın mağazaya gitme seni soyup soğana çevirirler :)

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bence Sen Vatanda Hazır Kurulmuş Asusun Oyun Pc Var Onu Al Daha Karlı Olursun Hiç Uğraşma

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tamer banka soymuş hehehe:D
Şaka biyana Hatalar şöyle:
1- 2 tane power almışsın
2- haf 912 cılız kalmış o sisteme
3- 5000 lira ekran kartına çok bana göre iki tane HD7970 O.C. GDDR5 3GB 384BIT al cf yap aynı işi görür, %5-10 fark için değmez
4- o kadar para verdiğin monitör de 3d yok...
5- 3930K yeterde artar bile o işlemciye de gerek yok
6-SSD göremedim...

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
[MENTION=332743]tamer854[/MENTION] öncelikle yeni bilgisayarın şimdiden hayırlı olsun. :)

kurduğun sistemi görünce eskilere gittim. yıllar önce, donanımdan pek anlamazken, ben de böyle siteleri gezer; en pahalı parçalardan kendime pc toplardım. "param olunca alıcam" derdim. sonra yavaş yavaş pc donanımları hakkında bilgi sahibi olmaya başladım ve en pahalı parçaları almanın marifet olmadığını anladım. önemli olan ihtiyacı karşılayacak bileşenleri seçmekmiş, en pahalısını değil... :)

-anakart olarak bu kadar pahalı bir modele bence gerek yok. 300-350 liralık Z77 çipset anakartlar da aynı işi görür. maxiumus'un ses kartı vb birkaç kozmetik avantajı haricinde bu parayı hak edecek bir artısı yok. ancak bütçen varsa ve illa almak istersen alabilirsin tabi. sonuçta bu iş biraz da psikolojik tatmin işi...

-kasanın aynısını ben kullanıyorum. tavsiye ederim. soğutması ve malzeme kalitesi iyidir. lakin madem bütçen var, güç kaynaksız modelini al. güç kaynağını da ayrıca modüler (tak-çıkart kablolu) kaliteli bir model al. kasa ile beraber gelen güç kaynakları çok kaliteli olmaz. güç kaynağı için de 1000 w çok fazla. tek ekran kartı için 600-700 w yeterlidir.

güç kaynaksız kasa:
http://www.vatanbilgisayar.com/bilg...eli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63255

modüler psu:
http://www.vatanbilgisayar.com/guc-...er-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=63716

http://www.vatanbilgisayar.com/guc-...er-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=64528

-disket sürücüye artık ihtiyaç yok. elinde kullanacağın, eskiden kalma disketler varsa alabilisin. blu-ray yazıcı güzel, o kalsın.

-ekran kartı olarak sanırım en pahalısını bulup yazmışsın. 7970x2 gibi "fantastik" bir kart bence gereksiz. illa çift grafik işlemcili bir kart istiyorsan çok daha uygun fiyata HD 7990 veya GTX 690 alabilirsin. performans bakımından 7970x2 ares ile aynı seviyedir. tavsiyem 690 olur. çünkü nvidia kartlar amdye göre daha az güç çeker ve daha az ısınır. ayrıca oyunlarda physx desteği sayesinde ekstra efekler alabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62578

http://www.vatanbilgisayar.com/ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=60254

-32 gb rame gerek yok. 8 gb bile günümüzde oyun ve günlük kullanım için fazlasıyla yeterli. ben de 8 gb kullanıyorum. sen de geleceğe yönelik 16 gb al hadi... 32 gb geeksiz masraf... ayrıca 2400 mhz belleğe gerek yok. 1600 mhz işini görür. zaten günümüz işlemcileri 1600 ve 1866 mhz'e kadar ram destekliyor. bunun üstüne çıksan da gözle görülür bir performans farkı alamazsın. yüksek hızlı bellekler tasarım, modelleme gibi işlerle uğraşan, sürekli render alan kullanıcıların sistemlerinde işe yarar.

özetle 16 gb 1600 mhz ram yeterlidir. 8x2 veya 4x4 alabilirsin. sana kalmış.

-işlemci seçimin yanlış. anakartın soket 1155 iken işlemci soket 2011, yani uyumsuz. zaten senin soket 2011 işlemci almana gerek yok. soket 2011 i7 işlemciler daha çok profesyonellere yöneliktir. soket 1155 i7 3770K sana fazlasıyla yeterli.

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU ...e-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=60086

-sıvı soğutma tercihi şart değil. iyi bir hava soğutma iş görür. sessiz de çalışır. 12 cm fanlı, 3-4 ısı borulu cpu fanları tavsiyemdir. bunlardan birini seçebilirsin:

http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/products.aspx?L2=OEMCLL&k3=%DD%FElemci&qs=|550=120

-sistemde hdd ve ssd yazmamışsın. 240 gb ssd ve ihtiyaç duyduğun kadar depolama amaçlı hdd almalısın. dahili hdd alacaksan wd green serisi depolama için yeterlidir. oyun da kurarım diyorsan blue veya black serisi alabilirsin. kaç tb olacağı sana kalmış. :)

umarım yardımcı olabilmişimdir. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
o işlemci o anakarta zor girer, yanlardan biraz kesmen lazım :)

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Napmışsın sen ya tamer topladığın tüm paranı bu sisteme vermene hiç gerek yok madem güzel bir bilgisayar istiyorsun amd tabanlı bir sistem kur 5000tl maksimum piyasadaki tüm oyunları açabilecek bir sistem olur şahsen benim bir bilgisayara 15.00tl verme gibi bir lüksüm olmadığı için 1500tl ye bir sistem topladım ve gayet yeterli olduğunu düşünüyorum iki konu üstte benim konumda bakabilirsin ama illa çok para harcamak istiyorum dersen sen bilirsin neticede senin paran ama bu forumdan yardım alabilirsin ucuz ama etkili bir sistem almak için ama illa para harcamak istiyorum dersen hiç uğraşma buna bir bak derim senin ihtiyaçlarını fazlasıyla görür fabrikadan o.c lu halde geliyo tek düğmeyle o.c yapabiliyosun ASUS INTEL CORE İ7 3770K 4.2GHZ 16GB 128GB SSD 2TB HDD 3GB GTX660 BLURAY WIN8