Topkapı Sarayı uzak ara birinci

Reaksiyon puanı
10,315
Topkapı Sarayı uzak ara birinci

topkapi-sarayi-uzak-ara-birinci_227343_mansetByk.jpg

Yerli ve yabancı turistlerin en çok merak ettiği tarihi mekan Topkapı oldu.

Yerli ve yabancı turistler yeni yılın ilk iki ayında en çok Osmanlı sultanlarının ikametgahı, yönetim ve eğitim merkezi olanTopkapı Sarayı Müzesine ilgi gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğünün (DÖSİMM) müze ve ören yeri istatistiklerinden derlenen bilgiye göre, bu yılın Ocak ve Şubat aylarında Türkiye'deki müze ve ören yerlerini toplamda 2 milyon 105 bin 752 turist gezdi.

Yerli ve yabancı turistler, yeni yılın ilk iki ayında en çok Osmanlı sultanlarının ikametgahı, yönetim ve eğitim merkezi olan Topkapı Sarayı Müzesine ilgi gösterdi.

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1460-1478 yıları arasında yaptırılan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle 1924'te müzeye dönüştürülen, saltanat hazinesi, mukaddes emanetler ve imparatorluk arşivlerinin yer aldığı Topkapı'yı, ziyaretçi sayısı bakımında, dünyanın en önemli anıtlarından birisi olarak gösterilen Ayasofya Müzesi ve 1926 yılından beri faaliyet gösteren Konya Mevlana Müzesi takip etti.

Topkapı Sarayı Müzesi'ni toplamda 325 bin 685, Ayasofya Müzesi'ni de 313 bin 549 kişi gördü. Topkapı Sarayı'nı ziyaret edenlerden 4 milyon 106 bin, 968 lira, Ayasofya Müzesi'ni ziyaret edenlerden 4 milyon 214 bin 503 lira gelir elde edildi.

kaynak

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
topkapı sarayının içinde topkapı sarayının nerede olduğunu soran turistler dahi oluyormuş. :)

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Çok iyi ancak biz gezemedik bir türlü! :S :(

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bizim güzelliklerimizi bizim milletimizinden cok turistler geziyor.

Vay Anasını..

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Bizde 1 defa gittik işte 27 yıllık hayatımızda.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ben en son 2008'de askerden izne geldiğimde gitmiştim. girişte müze kartı veya para istenilince yanımdaki yeğene yüksek sesle dedim ki "vay be, sınırda vatanını savun, ama müzeye almasınlar seni" güvenlik personeli dedi ki asker misin, evet dedim, yan kapıdan geçin içeri dedi :)

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben en son 2008'de askerden izne geldiğimde gitmiştim. girişte müze kartı veya para istenilince yanımdaki yeğene yüksek sesle dedim ki "vay be, sınırda vatanını savun, ama müzeye almasınlar seni" güvenlik personeli dedi ki asker misin, evet dedim, yan kapıdan geçin içeri dedi :)
çok doğru demişsin.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Bazı müzelere giriş ücreti zamlanıp bazı müzelere giriş ücreti indirim sağlanırsa olur. :)

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1

genelde konusunca ıkna oluyolar ya :D padişah oyle emretmiş :D

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ben de gidemedim aaah ahh.. müze kartımın süresi bitmeden gitmek iyi olurdu

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Doğal güzelliklerimize bile para vererek giriyoruz. Nerde bu devlet ? Amaçları neyse.

Reaksiyon puanı
10,315
Doğal güzelliklerimize bile para vererek giriyoruz. Nerde bu devlet ? Amaçları neyse.
[MENTION=278725]Webnokta[/MENTION], yanlış düşünüyorsun abim. o koca müessesenin ayakta kalması, personel ücretleri, temizliği, bakımı vs. büyük miktarlara ulaşıyor. paralı olması bu açıdan çok doğal hatta mecburi.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
para olayı değil bedava olsa yine gitmeyiz içimizde yok istedikten sonra nelere para buluyoruz... Ne zamandır aklımdaydı bu haberle iyice girdi aklıma gideyim yakında kısmet olursa. Elin oğlu dünyanın öbür ucundan geliyor biz doğma büyüme İstanbulluyuz.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
[MENTION=56637]aykutyenihan[/MENTION] haklısın kardeş. Gerçekten olay para olayı değil kültürümüze böyle bir olgu yerleştirilmemiş olmasıdır. Yoksa elin efekt dolu filmine istediğimizde 10 tl ler 20 tl ler verebiliyoruz. Zamanında Çemberlitaş Şafak sinemasına defalarca gitmişimdir ama az aşağısındaki müzelere gitmemişimdir. Yere batan sarnıcına gitmedim örneğin, Ayasofya müzesine de gitmedim.

Topkapı sarayına ise ömrü hayatımda bir kere gittim. Onu da tamamını gezemedim çok kalabalıktı.

Kısmetse yaz başlangıcında bir kere daha gideceğim.

Bunları yazarken de iyice utandım kendimden harbiden gitmek lazım...

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Para bahane. 30* veya 50 TL'ye tüm müzelere girilebiliyor.