Topkapı Sarayı’ndaki taht skandalı, Müze Müdürü Yusuf Benli’yi koltuğundan etti

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Topkapı Sarayı’ndaki taht skandalı, Müze Müdürü Yusuf Benli’yi koltuğundan etti


Kültür ve Turizm Bakanı Günay, görevdeki bir yılı bile dolmadan Benli’yi geldiği Mevlana Müzesi’ne geri gönderdi...

Üçüncü Selim’inHarem’deki tahtını lojmanına taşımak istediği için eleştiri oklarının hedefi olan Topkapı SarayıMüzesiMüdürü Yusuf Benli önceki gün görevinden alındı. Benli ile ilgili karara Kültür ve TurizmBakanı Ertuğrul Günay imza attı. KonyaMüzeMüdürü iken 9 Ağustos 2010’da Topkapı SarayıMüzesi’nemüdür olarak atanan Benli’nin bu olaydan sonra tekrar eski görev yerine gönderildiği bildirildi.

BASINDA TALiHSiZ HABERLER ÇIKIYOR


Bakanı Ertuğrul Günay, katıldığı bir televizyon programında Topkapı Sarayı’ndaki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verirken 3’üncü Selim’in tahtının lojmana taşınmasına ilişkin fotoğraflara da değindi. Günay şöyle konuştu: “Basında bazı talihsiz haberler çıkıyor tabii ‘Koltuk oraya götürüldü’ falan diye ama bunlar teferruat. Belki yaptıklarımızdan rahatsız olanların konu saptırma çabaları. Biz burada devrim niteliğinde işler yaptık.”

Günay, Topkapı Sarayı’nı eski görkemine kavuşturacaklarını vurgulayarak “Bir rota çizdik, bir strateji planımız var ve adımadım orayı Kanuni Sultan dönemindeki ciddiyetine, görkemine, saygınlığına ve güzelliğine kavuşturmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Günay’ın görevden alma kararının altında Yusuf Benli ve Topkapı Sarayı Müdürü İlberOrtaylı arasındaki çekişme olduğu öne sürüldü.

Önce inkâr sonra kabul

Tahtın taşındığını gösteren fotoğraflar yayımlandıktan sonra Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Yusuf Benli, önce tahtın taşınmadığını söylemiş, ertesi gün ifadesini değiştirerek Günay’a “Depoda sıkışıklık vardı. Lojmanda boş odalar olduğu için oraya koyup sıkışıklığı rahatlatmak için taşıttım” demişti.

İki kadın uzman da sürüldü

‘Saraydan taht kaçırma’ başlığıyla 17 Haziran’da gazetelere yansıyan haberin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı soruşturma başlatmıştı. Ancak soruşturmanın sonucu beklenmeden Harem bölümünde sergilenen 3. Selim tahtını lojmanına taşınması emrini uygulayan 2 kadın uzmana fatura kesilmişti. Harem Sorumlusu Doç. Dr. Canan Cimilli Galata Mevlevihanesi Müzesi’ne, Mecidiye Köşkü Sorumlusu Ayşe Ünal da Yıldız Sarayı Müzesi’ne tayin edilmişti.

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/162698-taht-skandali-koltuktan-etti-haberi.aspx

;Sultan 3, Yusuf olarak tahta çıkacaktı nasib olmadı
 

ReDo

Rektör
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
13,389
Reaksiyon puanı
92
Puanları
228
Tahta gözü varmış,Tez vurun kellesini.
 

interpool

Profesör
Katılım
16 Temmuz 2011
Mesajlar
1,647
Reaksiyon puanı
11
Puanları
218
En iyisi oldu.... Sanki oturma grubu arkadaş !
 

Ozgurky

Profesör
Katılım
26 Nisan 2009
Mesajlar
2,698
Reaksiyon puanı
14
Puanları
218
Semazen grubunu eve götürmesin bu kez de :D
 
Üst