Tomografinin zararı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Niko4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
Ayağıma zarar verdim tomografiye gittik kemikde çatlama vardı alçıya alındı 3 hafta max 4hafta durması gerekirdi annem 1 hafta sonra iyileşmişdir diyip ikinci defa tomografiye saldık doktor yanlış yapmışsınız 1 hafta çok az dedi ve yeniden ayağımı alçıya alındı ve 2 hafta kalmalı dedi şimdi annem diyorki 10 gün kalsın sonra açarız (son yılım okumam gerek bundan dolayı) peki tomografi diyorum fazla tomografi zararlı olur sana kafayı yersin diyor şimdi sizde kemiğim düzeler mi? ve tomografi yaptırmalımıyım?

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
Sanki hemen çıkarttığında yürüyebilecek misin? Hayır, alçıda kalsın ayağın doktor ne zaman çıkartın dediyse o zaman çıkartın.
dinlemiyor beni ne de olsa kırık değil diyor bide tomografi zararı olur mu? 3. kez?

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
dinlemiyor beni ne de olsa kırık değil diyor bide tomografi zararı olur mu? 3. kez?
Zararı olur mu bilemem ama o doktorlar boşuna okul okumadı demekki var bir bildikleri ki çıkartma diyorlar, annene söyle doktorların bir bildikleri var ki onca sene okuyorlar o zaman alçıya almazlardı de, aynı şekilde biz 1haftada geçer sandık çıkarttık 2-3 ay acısını çektiler sakın öyle bir hataya düşme.

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,171
Doktor bir tedaviyi yaparken fayda/zarar hesabı yapar. Kendi başınıza doktorculuk oynamayın doktorun dediğini yapın.

Hayaksisheytan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Bu işin içinde olan arkadaşım bir tomografi 10 tane röntgenden aldığın radyasyonu veriyor diyordu. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama aynı gün içinde olmadığı için çekilebilir gibi geliyor.

Arife F`

Asistan
Reaksiyon puanı
200
Ayağıma zarar verdim tomografiye gittik kemikde çatlama vardı alçıya alındı 3 hafta max 4hafta durması gerekirdi annem 1 hafta sonra iyileşmişdir diyip ikinci defa tomografiye saldık doktor yanlış yapmışsınız 1 hafta çok az dedi ve yeniden ayağımı alçıya alındı ve 2 hafta kalmalı dedi şimdi annem diyorki 10 gün kalsın sonra açarız (son yılım okumam gerek bundan dolayı) peki tomografi diyorum fazla tomografi zararlı olur sana kafayı yersin diyor şimdi sizde kemiğim düzeler mi? ve tomografi yaptırmalımıyım?
Annen hekimin dediğini niye dinlemiyor acaba :D
Sağlık olmadan hiç bir şey olmaz. Doktor ne dediyse ona uymalısınız

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Geçmiş olsun. Anne seni öyle gördüğünde üzülüyor belki. Hızlı iyileşmeni istediğinden öyle diyor diye düşünüyorum.

Reaksiyon puanı
5,164
Tomo inanılmaz zararlı bir şey bunla ilgili google üzerinde fazlasıyla araştırma var. Doktora kesinlikle yakın zamanda 3. kez çekitreceğinizi söyleyin

Reaksiyon puanı
10,315
Madem dinlemeyeceksin niye gidersin doktora?!
Annen çok biliyorsa tedavini de yapsın bari...

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
Madem dinlemeyeceksin niye gidersin doktora?!
Annen çok biliyorsa tedavini de yapsın bari...
derslerinden fazla geri kalma diyor sınava 6 ay kalmış neredeyse 1 ay derse gitmemiş oluyorum ondan dolayı ola bilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tomo inanılmaz zararlı bir şey bunla ilgili google üzerinde fazlasıyla araştırma var. Doktora kesinlikle yakın zamanda 3. kez çekitreceğinizi söyleyin
evet görmüştüm 3 defa galiba 20 felan doz alıyoduk buda fazla zararlı

derslerinden fazla geri kalma diyor sınava 6 ay kalmış neredeyse 1 ay derse gitmemiş oluyorum ondan dolayı ola bilir

evet görmüştüm 3 defa galiba 20 felan doz alıyoduk buda fazla zararlı
bir yerdede 5 defa alına bilir görmüştüm bilemedim

Annen hekimin dediğini niye dinlemiyor acaba :D
Sağlık olmadan hiç bir şey olmaz. Doktor ne dediyse ona uymalısınız
anne yüreği :)

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
Yüzyüze eğitim başladımı ki merak ettim? tomografi illaki zararlıdır ama senede kaç kere çektiriyorsun ki sanki ,tanı koymak amaçlı çektirilmesi lazım,önemseme fazla olan olmuş zaten.

Egemen Kaya

Asistan
Reaksiyon puanı
185
Hocam sorduğunuz soru hakkında bilgim yok ama geçmiş olsun demek istedim.

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105

Reaksiyon puanı
16,128
hostes,pilot değilseniz uzun uçuşlara gitmiyorsanız korkmayın...onlar daha çok risk altındalar.

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Hocam benim ayağım kırılmıştı ve 5 parça kemikten ayrılıp kaslarıma batmıştı o günün sabahında ameliyat oldum uzun bir ameliyattı ve iyileşene kadar 20 ye yakın tomografi çekindim zararı var ama etkisi birsüre sonra geçiyor ortalama 1 ay onda çok korkmayın ama normal çatlak en az 2 hafta durmalı

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
Hocam sorduğunuz soru hakkında bilgim yok ama geçmiş olsun demek istedim.
teşekkür ederim dostum

geçmiş olsun...
Allah razı olsun

Yüzyüze eğitim başladımı ki merak ettim? tomografi illaki zararlıdır ama senede kaç kere çektiriyorsun ki sanki ,tanı koymak amaçlı çektirilmesi lazım,önemseme fazla olan olmuş zaten.
buralarda galiba izin var