Tom Hanks ve eşi corona virüsüne yakalanmış!

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Corona virüsünün Türkiye'ye gelmesinin şokunu daha atlatamamışken Tom Hanks'in de yakalandığını duyduk. Kendisinde ve eşi Rita Wilson'da tüm belirtiler olunca gidip test yaptırmışlar ve pozitif çıkmış. Cidden baya üzdü umarım kurtulurlar, aksi çok korkutuyor...

tom hanks corona virüsü

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
9,802
Bu konu ile ilgili kesin bir kaynağınız var mı? Şayet gerçekse çok üzücü bir durum.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,537
Avustralya'da yakalanmışlar birde. Virüs sıcakta etki etmiyor diyorlardı o garibime gitti.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Türkiye'de başka yakalanan oldu mu acaba?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,537
Türkiye'de başka yakalanan oldu mu acaba?
İlk vakanın yurt dışından geldiği söyleniyor ama bana kalırsa kuluçka süresinde muhakkak bulaşmıştır. İtalya'da futbol kulüplerine kadar girmiş durumda. NBA bile faaliyetlerini geçici süreyle durdurdu. Büyük ihtimalle Euroleague'de duracak.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Avrupa'dan gelmiş bize. Yine batının kötü tarafını aldık :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

F1 turnuvaları bile seyircisiz olarak yapılıyor siz düşünün gerisini..
Resmen tüm dünyada hayat durma noktasında

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
İnşallah bir an önce çözümü bulunur da ölen olmadan atlatırız Türkiye'de

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,537
Virüsün enfekte olma oranına göre öldürme oranı düşük olsa da, çok hızlı ve kolay yayılıyor. Mesela domuz gribine oranla ortalama 3 kat daha hızlı yayılıyor. Genellikle 40 yaş altı için çok büyük risk teşkil etmese de, kimse durduk yere hasta olmak istemez diye düşünüyorum.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Ama evde normal şekilde grip geçirir gibi atlatılabildiğini okumuştum bir yerde daha çok 60 yaş üstü yaşlıları tehdit ediyormuş

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,386
Tom Hanks ve Rita Wilson Austaralya'ya gelmeden önce veya uçuş sırasında da COVID-19'a yakalanmış olabilirler.

Grip için, ilkbaharın başlaması, sonbaharda daha soğuk sıcaklıkların geri gelmesine kadar devam eden vaka sayısında önemli bir düşüşe neden olur. Gribin bu mevsimselliğinin, virüsün farklı iklimlere duyarlılığından ve insan bağışıklık sistemi ve davranış biçimlerimizdeki mevsimsel değişikliklerden kaynaklandığı düşünülmektedir.
Birincisi, grip virüsü, ultraviyole ışığı azaltılmış soğuk ve kuru havalarda daha iyi varlığını sürdürür. İkincisi, -çoğumuz için- daha kısa kış günleri, bağışıklık sistemimizin performansını etkileyebilecek azaltılmış D vitamini ve melatonin seviyelerine yol açar. Üçüncüsü, kışın içeride/kapalı alanda ve daha yakınlıkta diğer insanlarla daha fazla zaman geçirerek virüsün yayılma fırsatlarını arttırıyoruz.
Yaklaşan daha sıcak hava, kuzey yarımküredeki viral geçişi azaltabilir (önümüzdeki güney yarımküre kışında potansiyel olarak iletimi artırabilir), ancak havanın kendisinin bu büyüyen salgını sona erdirmesi pek olası değildir.

Daha sıcak hava koronavirüsün yayılmasını durduracak mı? (ÇEVİRİ)

Ayrıca; Dünya Sağlık Örgütü yeni tip koronavirüsü (Covid-19) "pandemi" (salgın) olarak sınıflandırdığını da unutmayalım.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,537
Ama evde normal şekilde grip geçirir gibi atlatılabildiğini okumuştum bir yerde daha çok 60 yaş üstü yaşlıları tehdit ediyormuş
Geçtiğimiz cumartesi bende grip oldum. İnsan kuşkulanmıyor değil. Dediğiniz gibi daha genç olanlar normal grip geçirir gibi atlayabiliyor hastalığı.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Bende de bir kuşku var en ufak şeyde strese giriyorum hahaahah

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Üzüldüm umarım iyileşir

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Görkem bey Avustralyada yakalanmışlar. Şu an mevsimin orada sonbahar olduğunu unutmamak gerekiyor ve sıcaklık gündüz maksimum 20-25 akşam minimum 15-18 arası. Ayrıca linkteki haftalık hava durumu benim dediğimi destekler nitelikte.
Avustralya'da yakalanmışlar birde. Virüs sıcakta etki etmiyor diyorlardı o garibime gitti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gribin bir sene içinde ölüme sebep olduğu insan oranına bakarsak covid-19 oran olarak düşük kalır.Aradaki tek fark grip virüsünün aşısı mevcut iken covid-19 yeni mutasyona uğrayan bir virüs olduğundan aşısının henüz olmamasıdır.Ek olarak herhangi sevdiğiniz bir yiyecek bile yeseniz sizi iyileştirmek için faydalı olacaktır.Örneğin diyelim ki siz mercimek çorbasını çok seviyorsunuz bunu yerken hastalığı atlatmanıza faydası olacağına inancınız varsa vücut mevcut olan interferon üretimini arttırıyor.İnterferon vücudun immun sistemini güçlendirmeye yardımcı olarak ürettiği bir tür proteindir.Unutmayın mutluluk ve inanç birer duygu olsa bile beynin fiziksel olarak vücudumuzun aktivitesini arttırmasına sebep olur ve iyileşmemize yardımcı olacak protein ve salgıların üretimini hızlandırır.

Son düzenleme:

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,399
Tom Hanks ve eşi Rita Wilson, corona virüsünden kurtularak tedavi gördükleri hastaneden taburcu edildi.