TOFAŞ'tan yerli motor sinyali!

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Teşvik ertesi ilk Babayiğit meydana çıktı.

732672_detay.jpg

Tofaş CEO’su Kamil Başaran, yaklaşık 15 aydır gündemde olan yerli otomobil projesini ulaşılmaz bir hedef olarak görmediklerini söyledi.

Başaran, şöyle konuştu: “Yerli otoyu biz zaten üretiyoruz. Linea’nın üzerine koyacağımız bir yerli motor ve şanzımanla beraber, rakiplerimize oranla ulaşacağımız fark ortada. Yerli aracın bizim Ar-Ge’mizin çok kısa bir zaman içersinde birtakım eksiklerini de giderdikten sonra hiçbir şekilde yapılmazlığı yok.”

İlk kez yerli motor ve şanzıman üretimini yüksek sesle dile getiren Başaran, “Önümüzdeki dönemde pazar şartları bizi oraya doğru çağıracaksa yerli motor ve şanzıman üretimi düşüneceğimiz konulardan biri” dedi.

Kaynak

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bir dakika siz yanlış anlamışsınız sayın yetkili! Yerli motor dedik, yerli malı demedik!

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
TOFAŞ ne olursun sen yapma?
tabi teşvik paraları ağzınızı sulandırdı değil mi?

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Tofaş sen bişey yapma lütfen Şahin yaptın içim dışım bunlar oldu Şahini olan Ferrarisini var sanıyo .

Senisma34

Profesör
Reaksiyon puanı
34
Sn. Kamil Başaran'ı çok yakından tanıyorum, daha önce sohbette dile getirmişti. Açıkcası zor...

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Motor S
Motor SL
Motor SLX
Motor SLX 1.6 ie
Motor ...

Senin yaptığın orda kalsın. 25 yıldır yerinde sayan bir firma.
Ben yapsam daha iyi.

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Tofaşla olacak iş değil yerli otomobil

cashpoint

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yaptığınız araçlarda insanlar kollarını dışarıya sallamayacaksa devam edin .. :) ( şahin kullanıpta kolunu dışarıya sallamayanı görmedim )

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
İşte yukarıdaki yorumlar nedeniyle Türkiye'de yerli otomobil üretilmez...

Hem Yerli markamız olsun deniyor hem de yerli marka olunca o marka yerin dibine sokuluyor...

Eminim ki yarın % 100 tamamı yerli bir otomobil üretildiğinde DEVRİM'in başına gelen onun da başına gelecek...

Babalarının paralarıyla son model pahalı arabalara binen Zengin zübbeleri yerli oto ile alay edecek! Bizim haddini bilmez zengin özentileri de "KRO" görünmemek için TAŞ GİBİ SAĞLAM olsa da kendilerince yerli otomobil ile dalga geçecekler...

Bizim halk emen bir anda herşey olsun istiyor!

Bu gün piyasadaki otomobil markalarının çoğu 100 yıllık markalar... Adamların 100 yılda geldiği bilgi birikim tecrübe mühendislik seviyesini sen bir yılda yakalayıp onlarla eşdeğer araba yapmayı mı hayal ediyorsun?

Bu işler adım adım olur ama bizim halk ilk adımda bu sendeliyor diye öldürür...

MysteЯio

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Ne zaman yerli otomobil konusu açılsa Şahin'e laf yapılıyor bir vazgeçin artık.

Evet bende Şahin var :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
yerliyi illa 1 firma yapacak diye bir şey yokki. sen de yap, öteki de yapsın.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
@Elbruz46, "yerli otomobil üretilmez" ayrı bir şeydir, "bu mantıkla üretilmez" ayrı bir şeydir. Devrim ile Tofaş'ı birbirine karıştırmamak gerekir. Tecrübe konusunda haklısın, fakat 100 yıl önceki teknolojiyle ve fikir gelişimiyle bugünkünü de keza bir tutmamak gerekir.

TOFAŞ'ın ne kadar "yerli" olduğu bile tartışmalıyken, yıllarca hiçbir gelişim göstermeyip çok daha kaliteli ürünlerden iki kat, hatta üç kat pahalıya milleti TOFAŞ almak zorunda bırakmak, yerli üretimi desteklemek değildir; en hafif tabirle denilebilecek olan "devlet destekli özel sektör kazığı"dır.

SerialKiller

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu şahin den ve doğandan nefret eden arkadaşları kesin bir şahin veya doğan geçmiştir :D

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
murat 131 sahin kartal serce :P var zaten ya . onlar yerli mali degilmi :P
yenisinin adi da civciv akbaba hindi tavuz kusu guvercin filan gibi bisey olcak buyuk ihtimalle.

O.Z.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
gm'dan alıp fiat gibi ismini değiştirmeyeceksen, tümosan'ın şanzımanı ve motorunu al, lineaya koy, dunning-krueger sendromlu kahve köşesi beyleri bayram etsin.

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yerli otomobil üreteceğiz dediler,motor fransızdan şanzuman almanlardan yürüyen aksam italyanlar.. Kasayı biz yaptık ya yerli otomobil oluruz.. Bu kafayla daha 20 yıl sonra bile yola çıkamaz bu araçlar..Çıksa bile sadece Türkiye'de satılır.. Tofaş,Murat vakası gibi..

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
millet başka gezegenlerde yaşama hazırlıkları yapsın.Sizde Yerli Arabayı tartışın neyse hiç yokdan iyidir.Belki ölmeden önce Türk yapımı bir otomobile binmiştik deriz.

serdargvn55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
inşallah olur ama tofaşla değil tamamen yeni bir kuruluş olmalı tofaş ın adı yetiyor basitliğe

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
@Elbruz46, "yerli otomobil üretilmez" ayrı bir şeydir, "bu mantıkla üretilmez" ayrı bir şeydir. Devrim ile Tofaş'ı birbirine karıştırmamak gerekir. Tecrübe konusunda haklısın, fakat 100 yıl önceki teknolojiyle ve fikir gelişimiyle bugünkünü de keza bir tutmamak gerekir.

TOFAŞ'ın ne kadar "yerli" olduğu bile tartışmalıyken, yıllarca hiçbir gelişim göstermeyip çok daha kaliteli ürünlerden iki kat, hatta üç kat pahalıya milleti TOFAŞ almak zorunda bırakmak, yerli üretimi desteklemek değildir; en hafif tabirle denilebilecek olan "devlet destekli özel sektör kazığı"dır.
klavyene sağlık. :yes:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
emin olun ucan serisi denilen sizin bildiğiniz tabirle şahinler doğanlar
aynı kasayla aynı yapıyla günümüz standardına uygun üretilsin o aracı ilk alacak olan benim
ben 13 yasımdan beri biniyorum bunlara yaşım 37 bu 24 yılda binmediğim kullanmadığım sayılı araba markası vardır ben kendimi bunlarda rahat hissediyorum sanki parmağını nasıl rahat haraket ettiriyorsan bu araclarda benim ayrılmaz bir parçam oldu
hee paran buna yetmiştir diyeceksin diyebilirsiniz 100 milyarlık lüks bir araba alacak param yoktur belki son model orta halli bir arabada alırım ama bunlar farklı hee altımdaki 96 dğn 140bg 1,8lt biz bunlara hastayız
mecnun bilseydi TOFAS sevgisini, severmiydi leyla zillisini

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hadi yaptılar diyelim Mercedes fiyatına kitlemeye çalışırlar yine ! :)

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
oyak teklif verdi devletle ortak yapalım dedi neden kabul edilmedi.çünkü böyle bir başlangıç en az 20 sene kar getirmez.oyak bunu göze aldı devlet niye almadı diye sorarlar adama

tcspirit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lisansında sorun çıkmıştır. Birde işin içinde fransızlar olunca o işten ne kadar uzun vadede hayır gelir tartışılır.