Tıp okumak istiyorum yardım ediin ne yapmalıyım ??

Yasinpekk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi günler ilk önce ben 10. Sınıfım anadolu lisesine gidiyorum . Okulum her yıl 3-4 doktor çıkarıyor onlardan biri olmak istiyorum.lise bir de düzgün çalışmadım 9. Sınıf ortalamam 74 .10. Sınıf daha düzgün hatta günde 2 saat çalıştım ama dersleri pek dinlemedim o yüzden 81 oldu .Hocamla konuştuğum zaman her şey ygs lys de bitiyor orda 3 soru yapsan okuldan gelecek puanı kapatır dedi .Ben şimdi ciddi ciddi kafama koydum her gün minimum 2 saat gerekirse 3 saate çıkarırım ders çalışmaya başladım .Hangi sınavlara önem vermeliyim ç.Matematik kimya biyoloji ingilizcemi dil anlatım çoğrafya çalışırsam yapıyorum Edebiyatım kötü değil ,Ama fizik ve tarih dedik mi çalışsamda olmuyor çok gıcık bi ders bunlardan fizik ve tarihten toplam 15 yanlış çıkarsam sizce hala Tıp şansım var mı ve de hangi sınava önce başlamalıyım.Ygs mi lys mi

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
YGS ve LYS birlikte gitmeli önce YGS bakayım sınavdan sonra da LYS hallederim dersen LYS yetişmez LYS de de biyolojiyi çok iyi yapman gerek tıp için.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
12. Sınıf öğrencisi olarak söylüyorum tıp ve mühendislik kazanan arkadaşlarım yaz tatilinde ygs yi bitirip lys çalışmaya başladı yani uzun lafın kısası ygs kolay lys daha zordur ve sana gereken en önemli puan lys dir ygs yi bitirip lys ye asıl günde 2 saat değil 10. Sınıftan başla günde 1 saat adam gibi ders çalış her gün her türlü kazanırsın.

violentx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende Tıp 1. sınıf olarak konuşayım.Ben ders çalışmaya 11 de başladım ama temel saglam olacak ben iyi anadolu lisesini kazanmıştım o artı yön denilebilir.Ama istedikten sonra konu anlatımlı kitaplardan önce çalışıp , soru bankasına geçmek yönünde ders yada konu fark etmeksizin çalışabilirsin.Ama temelinden şüphe ediyorsan oraya geri dönmeden ilerisi zor.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Temel olmadan çok çok zor.. Ortaokul 1 den beri sağlam olması lazım. Sonrası düzenli plan program zaten.

Yasinpekk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende Tıp 1. sınıf olarak konuşayım.Ben ders çalışmaya 11 de başladım ama temel saglam olacak ben iyi anadolu lisesini kazanmıştım o artı yön denilebilir.Ama istedikten sonra konu anlatımlı kitaplardan önce çalışıp , soru bankasına geçmek yönünde ders yada konu fark etmeksizin çalışabilirsin.Ama temelinden şüphe ediyorsan oraya geri dönmeden ilerisi zor.

Tarih ve fizikten temelim yok diğer derslerim 80in ğstünde iken fizik tarih 60 larda geziyor.Tarihten temel ise çok zor full ezber .Fizik çalışıyorum yapamıyorum ama baya yoğunlaşsam yapabilcek gibi hissediyorum.Çok daçma bi duygu his yani :D .Lise 1de eksiklerim var biliyorum ama şimdi onlara dönmekte çok akıl kadı değil.Çünkü 2 saat çalışacaksam yarısı lise 1e gidecek.Busefer lise2 yi anlamıyacağım ama yazın bakılabilir .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Temel olmadan çok çok zor.. Ortaokul 1 den beri sağlam olması lazım. Sonrası düzenli plan program zaten.

Birazı doğru ama Katılmıyorum.Orta okuldan beri kimse düzenli olarak çalışmıyor .6da 7de yatıyor 8 de baya patlıyor .lise 1de çalışıyor lise2de yatıyor millet.11. Sınıftan itibaren 2-3 saat çalışarak halledip derece yapıyorlar .Yani tıpı kazananların%90 ı sonradan çalışıyor .Size göre %90 ı imkansızı başarıyor

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
İşin temeli dersi derste anlamak, yoksa yapman zor. Eşek gibi çalışmaya gerek yok lisede ilk 3 yil ödevlerini yap sinavlara ayrıntılı çalış, 4. Yılın başında meyvesini verir. Benim böyleydi tip kazanmak zor değil açıkçası okumasi daha zor :)

Yasinpekk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşin temeli dersi derste anlamak, yoksa yapman zor. Eşek gibi çalışmaya gerek yok lisede ilk 3 yil ödevlerini yap sinavlara ayrıntılı çalış, 4. Yılın başında meyvesini verir. Benim böyleydi tip kazanmak zor değil açıkçası okumasi daha zor :)

Açıkçası dersi pek dinleyemiyorum.Matematik İngilizce ve Fizik dışındaki dersleri dinlemekte zorlanıyorum ve aklım başka yerlere gidiyor sıkıcı dersler hemde çok .İlk dönem günde 2 saat yazılı önceleri 3 saat çalıştım ama dersi dinlemediklerim çalışmakla yaptıklarım en fazla 60-80 arası değişti .Dersi dinleyip çalıştıklarım (Fizik hariç) 85i geçti.Dinlemenin önemini anladımda olmuyor ya hiç iştahım olmuyor evde o derslere çalışmak neysede sınıfta olmuyor çok garip bir durum