• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

THY'den rekor uçak siparişi

Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,200
Tepki puanı
10,315
Puanları
293
THY'den rekor uçak siparişi

36008_15032013164058_1.gif



Türk Hava Yolları (THY), 2015-2020 yılları arasında Airbus'tan 82'si kesin, 35 adedi opsiyonlu 117 adet dar gövdeli uçak siparişi için karar aldı.

Dünyanın en hızlı büyüyen hava yolu şirketi THY'den yapılan açıklamada, kararın Airbus'tan 25 adet A321, 4 adet A320 NEO, 53 adet A321 NEO ve 35 adet A321 NEO opsiyonunu içeren 117 uçak alımını kapsadığı belirtildi. Bunun Türk sivil havacılık tarihinin en b üyük uçak alım kararı olduğu belirtilen açıklamada, filosuna 2015 yılından itibaren katılmaya başlayacak olan 117 uçağın finansman biçiminin daha sonra belirleneceği kaydedildi.

Karara göre alımı planlanan uçaklar opsiyonlarla birlikte 2020'ye kadar filoya dahil edilecek. 2015-2020 yılları arasında filoya katılacak ve kira süresi sonunda çıkacak uçaklarla Türk Hava Yolları filosunda kargo uçakları dahil 2020 yılı sonunda toplam uçak sayısı 375'i bulacak. Halen ortalaması 6.6 olan filo yaşı ise, yeni uçakların filoya katılımıyla 5'e düşecek.

THY, geçtiğimiz yıl 39 milyon yolcu taşıdı. Bu yılsonunda taşınan yolcu sayısının ise 46 milyona ulaşması bekleniyor. 117 yeni uçağın yedi yılda devreye girmesiyle bu sayının 90 milyona ulaşması hedefleniyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 8 milyar dolar ciro yapan Türk Hava Yolları, önümüzdeki yedi yıl sonunda 18 milyar doların üzerinde bir rakam hedefliyor.


kaynak
 
THY çok başarılı ve en iyisi,umarım hep böyle devam eder.Her yerde seviliyor.
 
39 milyonun tamamı türk değil :D 8 milyarda 39 milyon :D
 
Bayram günleri, tatiller ve özel günler bir tane boş yer bulunamıyor uçaklarda. Eğer yurdumuzda havaalanı sayısı da aynı oranda artarsa talep daha da fazlalaşacaktır.
 
Sektör devleri küçülürken thy çok hızlı büyüyor. Çok tehlikeli.
 
Süper Gelişmeler Bunlar.
Bu kadar sipariş verilidiğine göre THY dahada büyüyecek demektir.
THY Bu alanda artık Standartları belirleyen bir Şirket oldu.
Zamanında Apronda Deve kesildi diye az baltalanmaya çalışılmadı bu şirket.
 
Bildiğim kadarıyla dünyanın en fazla uçuş noktasına sahip havayolu şirketi THY, yanılmıyorsam.
 
Tehlike nedir. Sanırım tekel olması filan mı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -




Tehlike nedir. Sanırım tekel olması filan mı ?

Ne kadar hızlı büyürsen batarkende aynı hızda batarsın. Büyük firmanın batışıda büyük olur. Gibi sözler var. Bunların THY için geçersiz olması temennisiyle. (ne çok kötüye yordum.)
 
Tehlike nedir. Sanırım tekel olması filan mı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -




Tehlike nedir. Sanırım tekel olması filan mı ?
Tekel değil. Araştırırsan ülkemizde kaç tane havayolu firması olduğunu görebilirsin. Ayrıca yüzde ellisi devletin THY'nin. Onunda etkisi var. Diğer havayollarının kalitesinden kat kat hizmeti üstün.
 
Her şirket THY yi örnek almalı. Adamlar Dünya devi oluyor/oldu.
 
Helal olsun.
Böyle uygulamalarla hem reklamımız hemde kalitemiz artıyor.
 
Diğer firmalar ve Thy'yi kullanmış biri olarak söylüyorum,Thy'deki izzet-i ikram,hizmet kalitesi,hoşgörü,güleryüz diğerlerinden çok daha iyi (tabi bu fiyatta etkisini gösteriyor o ayrı bir konu)

Ben bir türk firmasının dünya sahnesinde adından söz ettirmesiyle gurur duyuyor ve başaralarının devamını diliyorum,Allah yolumuzu daim etsin inşaallah.
 
Thy , açık ara önde.

Bu arada Thy'nin kim tarafından kuruldugunu ve gelirlerinin nereye gittigini ögrenebilirmiyim ?
 
Kitaplardaki bkz: Bakınız demek mi ? :D [MENTION=39332]engerex[/MENTION] yazınca aklıma takıldı. :D
 
Üst