.Thumbnails

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. dosya yoneticisinde biraz inceleme yaptım. gizli klasörleri de görünür hale getirdim. telefon hafızasında, DCIM klasörünün içinde .thumbnails diye bir gizli klasör var ve içinde galerimdeki tüm fotoğrafların 20-40 kb ölçeklerinde kopyaları var. bu durum hafızanın kabarmasina yol açıyor. bir çözümü mevcut mu, silsem soruna yol acar mı?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Galerideki küçük resim önizlemeleridir onlar. Silseniz bile yeniden oluşturulacaktır.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
klasör içindeki foto videoların küçük önizlemeleri thumbnails. Galeride önizlemeleri kapat seçeneği yoksa ki muhtemelen yoktur, silsende geri gelecektir o klasör. Simge durumunda gösterirsen resimleri belki tekrar oluşmaz ama öyle bir ayar olduğunu da sanmıyorum.
Belki Albumün değil dosya yöneticisi vs başka bir programın oluşturuyor da olabilir.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Galerideki küçük resim önizlemeleridir onlar. Silseniz bile yeniden oluşturulacaktır.

aslinda bunun gibi, videoların .thumbnails klasörü de var. bi kere sildim bir videoya ait bu klasörü, video oynatılamıyor uyarısı aldım.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Onları silemessin sistemin daha hızlı çalışması için gerekli küçük resimleri gösterirken onları gösterir onların boyutları küçüktür açıp baktığında anlarsın silmenide tavsiye etmem

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ama Bu hafızayı baya kaplıyor(bana göre) Ben şimdi onu silip hiç resim çekmesem olurmu ya da onu harici sd karta atıp orda uğraşsam :/

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ben her zaman siliyorum. Onlar senin baktığın fotoğraflar, yani önizlediğin. Baktığın fotoğraflar orada toplanır. Oradan silebilirsin çünkü yerlerini işgal ediyor. Bir ara bende 230MB+ olmuştu sildim. Dediğim gibi silsen bir şey olacağını sanmam. Sürekli siliyorum ama sorumluluk kabul etmem. :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
thumbnails her yertde var :) bilgisayar da var. önizleme ve cache dosyasıdır. girip çıktığın klasörlerin istatistikleri ya da klasörlerdeki ögelerin önizlemeleri bu dosyalarda depolanır. en fazla 12-14 kb olabilirler. her resim ve klasör için ayrı oluşturulurlar.

silinmesi zarar vermez. nasıl olsa tekrar oluşturulacaklar :) ve diskte öyle çok fazla yer kaplamaz. 100 tane fotoğraf çektiyseniz bunlar ortalama, toplamda 1-2 mb boyutunda thumbnails dosyası olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Fotoraflar dedgnz gbi küçük boyutlarda ama sanırım o fotoların oluşması için 600mb lik yer kaplayan ne oldugunu anlamadgm bi dosya daha var thumbnailsin içinde. Hepsini sildim bi sorun farketmedm ama tekrar oluştu hem küçük boyutlu resimler hem 600mb lik dosya

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Fotoraflar dedgnz gbi küçük boyutlarda ama sanırım o fotoların oluşması için 600mb lik yer kaplayan ne oldugunu anlamadgm bi dosya daha var thumbnailsin içinde. Hepsini sildim bi sorun farketmedm ama tekrar oluştu hem küçük boyutlu resimler hem 600mb lik dosya
Silsende o mecbur oluşur telefonun resimlerin önizlemesini hızlı açabilmesi için 600 mb olduğuna göre sizde 10 gb resim var sanırım :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
jb 4.1.2 ace 2; her zaman +600 mb oluyor ve hafızayı dolduruyor bazen 2 dosya bile yapıyor biri 600 mb diğeri 200 mb neden bu kadar çok halbuki fazla fotoğrafta çekmem

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ama galeride ki asıl fotoları kaybettiriyor onları nasıl görebileceğiz

Finish it

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben thumbnail içinde açılamayan dosya olan videoları sildim galeride o videoyu açtığım zaman Üzgünüm bu video oynatılamaz bildirisi ile karşı karşıya kaldım. Thumbnail dosyaları silinince etkiliyor mu yani? Yoksa silebilir miyim?

Yas_intheLife

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence Dropbox gibi bi sistem kullan. Fotoları oraya yedekle, sonra telefondaki fotoları sil. İhtiyacın olduğunda Dropboxtan tekrar indirirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Samsung s3 mini kullanıyorum ve o dosya tam 2.6gb yer kaplıyo halbuki telefonda resim bile yok