THH smsng M20 iade?

Kadiryasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Henüz alalı yaklaşık 4 ay gibi bir süre olan samsung galaxy m20 marka model telefonumda alırlen fark edemediğim fakat aldıktan sonra fark ettiğim belli başlı sorunlar vardı (telefonun bazen kasması dokunmatiğin bazen çalışmaması telefonu hiç bir şekilde 4.5g uyumlu olmasina ragmen kullanamam ve ekranında sari leke oluşmuştu)bu nedenlerden dolayı servise yolladım daha sonra telefonum geldi servis raporunda ekran degisimi ve yazilim guncellemesi yapildigi yaziyordu yelefonu kutudan cikarinca bir gariplik oldugunu fark ettim ve daha sonra video izlerken ekranin yerine tam olarak oturtulmadigini bundan dolayi ekranin kasadan biraz daha disarda durdugunu ve elranin belli noktalardan disariya isik sizdirdigini hoparlorun sesi telefonun disina dogru degil de sanki iceri dogru veriyormus gibi telefonu cizirdatmasina neden oldugunu ve twlefonun kendini resetlemeye baslamasindan sonra telefonu gecen cuma yine servise verdim ve telefondan gercekten sogudum thh e basvurup iade etmek istiyorum sizce telefon geldikten sonra basvursam thh beni haklı bulur mu ve bu konuda herhangi bir sey yapmam gerekir mi iade islemlerinin daha kesinlesmesi adına simdiden tesekkürler.

Kadiryasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Yardımcı olabilecek yok mu?

gta3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tel serviste ise arayip iade etmek istedigini soyle zira 6 aydan once cihazda olusan arizalar cihazin ilk alindigi gun oldugu kabul edilip ayipli mal olarak degerlendirilir egerki servis bunu kabul etmez ise cihazin gelmesini bekleyip tuketici hakem heyetine basvurup cihazin 4 aylik oldugunu servise gidip duzgun bir sekilde tamir edilmedigini ve geri gittigini lakin cihazin ayipli mal olarak kabul edilip iadesini talep ettigini soyleyebilirsin thh den ne sonuc cikar bilemem su anda benimde thhde bir dilekcem var ama benimki olumlu sonuclanacak gibi benim cihazi servis tamir edemedi cihazim 6 ay icinde 3 kez servise gitti ayipli mal olarak degerlendirilecek benim avantajim cihazimdaki arizalar devam ediyor bilirkisi ile telefonda konustum kendisi iyi niyetli bir insan yerlesim yeri yakin oldugu icin kendisi benim yanima gelip cihazi kontrol edicek buyuk ihtimal raporu benim aleyhime hazirlayacak 1 ay oldu basvurum fazla uzun surmedi en fazla bir ay daha beklerim herhal sende sansini deniyebilirsin en fazla 3 ay surer

Kadiryasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Tel serviste ise arayip iade etmek istedigini soyle zira 6 aydan once cihazda olusan arizalar cihazin ilk alindigi gun oldugu kabul edilip ayipli mal olarak degerlendirilir egerki servis bunu kabul etmez ise cihazin gelmesini bekleyip tuketici hakem heyetine basvurup cihazin 4 aylik oldugunu servise gidip duzgun bir sekilde tamir edilmedigini ve geri gittigini lakin cihazin ayipli mal olarak kabul edilip iadesini talep ettigini soyleyebilirsin thh den ne sonuc cikar bilemem su anda benimde thhde bir dilekcem var ama benimki olumlu sonuclanacak gibi benim cihazi servis tamir edemedi cihazim 6 ay icinde 3 kez servise gitti ayipli mal olarak degerlendirilecek benim avantajim cihazimdaki arizalar devam ediyor bilirkisi ile telefonda konustum kendisi iyi niyetli bir insan yerlesim yeri yakin oldugu icin kendisi benim yanima gelip cihazi kontrol edicek buyuk ihtimal raporu benim aleyhime hazirlayacak 1 ay oldu basvurum fazla uzun surmedi en fazla bir ay daha beklerim herhal sende sansini deniyebilirsin en fazla 3 ay surer
Peki alo 175i arasam yardımcı olurlar mi sence yoksa telefonun gelmesini mi beklemeliyim?

gta3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sen bilirsin arayabilirsin fikir alabilirsin yardimci olabilirler ben hic aramadim..

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Tam olarak olayı anlamadım. Kısa ve öz bir biçimde yazabilir misiniz?

Kadiryasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Tam olarak olayı anlamadım. Kısa ve öz bir biçimde yazabilir misiniz?
Arkadaşlar bu soruyu sorduktan sonra cihazım iki kez servise gitti. Ilkinde belirttiğim arızalardan dolayı gitti servise sessiz sedasız 20 günün ardından telefonum geldi servis raporunda ekran değisimi ve yazılım güncellemesi tapıldığı yazılıydı daha sonra fark ettim ki cihaz ilk kez servise gidip geldikten sonra ekranla kasanın arası hiç yere felan düşürmediğim halde açılmaga ayrılamaya başladıve telefon ilk gidip geldiğinden beri herhangi bir uygulamadayken titriyor samsung yazısı geliyor 8-10dk samsung yazisında bekliyor ve sonra samsung yazısı gidip ekran karariyor telefon titriyor ve açılıyor açılınca pin girme yerinde çok fazla kasıyordu ve ekranın yanlardan ayrılması da cabası sonra servisten geldikten yaklaşık 10 gün sonra 17 ocakta tekrar kargoya veedim daha sonra bana 20 ocakta cihazınız servise ulaşmistir diye mesaj attilar tamam buraya kadar her şey güzel daha sonra telefonla ilgili intermette arıza takip kısmını hiç bir şekilde güncellemediler ve ben bilgi alamadım yaklaşık 15 gün aonra beni arayıp twlefonu test
ettik hiçbr arızaya rastlanmadı geri yolluyacağız dediler tamam eywallah dedim geldi telefon 3 gün aonra . Telefona baktım hala kapanıyor aynı şekilde ve kenarları geldiğinde kapalıydı daha sonra ekranla kasa arası açılmaya başladı tekrar ve hala açılıyor aradan ışık görüyoeum şimdi ben bu telefonu thh ye versem ne gibi bir yol izleyebilirm yoksa seevise mi yollamam gerekiyor tekrar

gta3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Benzer durumda benim basima geldi servise 3 kez gonderdim 3 kezde tamir edemediler servis raporunda da ariza tespit edilemedi yaziyordu 1. raporu kaybettim 2 raporla thhye basvurdum hala sonuclanmadi bir bucuk ay oldu ama eli kulaginda bilir kiside beni hakli buldu ona gore gorusunu bildirdi simdilik gundeme alimdi yaziyor ilk toplantida karar verilecek bence bekletme thhye basvur satici firmanin faturasinda adres vergi dairesi numarasi felan yaziyor zaten istersen e devletten istersen kaymakamliktan basvur burdaki yazdiklarinin aynisinida bir kagida guzelce yaz onuda basvuru formuna ekle servis raporlarini ekle faturanin fotokopisini ekle git basvur yardimci olurlar buyuk ihtimal hakli cikarsin kaybedecek birseyin yok basvuru ucretsiz zaten...

Kadiryasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Benzer durumda benim basima geldi servise 3 kez gonderdim 3 kezde tamir edemediler servis raporunda da ariza tespit edilemedi yaziyordu 1. raporu kaybettim 2 raporla thhye basvurdum hala sonuclanmadi bir bucuk ay oldu ama eli kulaginda bilir kiside beni hakli buldu ona gore gorusunu bildirdi simdilik gundeme alimdi yaziyor ilk toplantida karar verilecek bence bekletme thhye basvur satici firmanin faturasinda adres vergi dairesi numarasi felan yaziyor zaten istersen e devletten istersen kaymakamliktan basvur burdaki yazdiklarinin aynisinida bir kagida guzelce yaz onuda basvuru formuna ekle servis raporlarini ekle faturanin fotokopisini ekle git basvur yardimci olurlar buyuk ihtimal hakli cikarsin kaybedecek birseyin yok basvuru ucretsiz zaten...
Şimdi şundan korkuyorum telefon günde bak en az 1 kere aktif kullanımda belirttiğim arızayı veriyor ekran felan da kitlenmeye dokunmatik çalışmamaya başladı ben de reddedilmesinden bu yüzden korkuyorum çünkü eğer bilirkişi de telefonun problemini göremezse haksız bulunuabilirim ama elimde iki video var ve nispeten arızaların kanıtı niteliğinde bunu thhye nasıl aunabilirim bi fikrim yok?

gta3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Red edilse dahi kaybedecek birseyin yok herhangi bir ucret veya ceza odemiyorsun videolarida bilirkisiye gosterebilirsin basvuruda videoyu gonderemiyorsun sadece resim ve belge taratabiliyorsun egerki soyledigin sorunlar var ise zaten bilirkisi kontrol edip seni onaylar benim telefona almadi hic yanima geldi 10 dk bakti soyledigim problemleri.gosterdim cikti gitti bilirkisi genellikle tuketicinin yaninda duruyor hakli oldugunu dusunuyorsun vakit kaybetme 3 aylik bir surec sansin varsa 2 ayi gecmez...

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Kullanıcı hatası değilse hakem heyeti kesinlikle reddetmez zaten çoğunlukla kullanıcılar haklı bulunur. Siz kaç kez yolladınız servise cihaz ?

Kadiryasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Kullanıcı hatası değilse hakem heyeti kesinlikle reddetmez zaten çoğunlukla kullanıcılar haklı bulunur. Siz kaç kez yolladınız servise cihaz ?
2 defa yolladım 1.de ekran degisimi ve yazilim güncellemesi oldu sonra geldiginde hem ekran oturmamisti hem de telefon kendini kapiyordu bidaha yolladim 17 gün telefon resmen rehin tutuldu ve aktif testler sonucu hata bulunamadi deyip geri yolladi garanti eserim ki servise göndermesem telefon daha iyiysi aldığıma bin pişmanım thh ile ilgili soeunum ben şanlıurfa birecikte oturuyorum büyük ihtimal bilirkişiye telefonu kargolamam gerekecek bu nedenle o videoları gösteremiyeceģim çünkü arızalar zaman zaman oluyor sürekli degil görmeyebilir insan sonucta ben de bundan korkuyorum .

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
2 defa yolladım 1.de ekran degisimi ve yazilim güncellemesi oldu sonra geldiginde hem ekran oturmamisti hem de telefon kendini kapiyordu bidaha yolladim 17 gün telefon resmen rehin tutuldu ve aktif testler sonucu hata bulunamadi deyip geri yolladi garanti eserim ki servise göndermesem telefon daha iyiysi aldığıma bin pişmanım thh ile ilgili soeunum ben şanlıurfa birecikte oturuyorum büyük ihtimal bilirkişiye telefonu kargolamam gerekecek bu nedenle o videoları gösteremiyeceģim çünkü arızalar zaman zaman oluyor sürekli degil görmeyebilir insan sonucta ben de bundan korkuyorum .
Daha önceden iPhone' dan başım yanmıştı böyle servise kerelerce yolladım ama sorun yok dediler. Tüketici hakem heyeti için 3 kere gitmesi gerekiyordu sanırım o zaman onu mutlaka gidip öğrenin. Orda da elinizdeki delilleri nasıl sunacağınızı sorun. Büyük ihtimal mail yoluyla bile hallolur. Ayrıca telefonu bir yere kargolamanıza gerek yok her ilde hakem heyeti mevcut. Dediğim gibi ilk hakem hayetine gidin ve öğrenin onlar size yardımcı olur.
İnsanı tavuk gibi yolan firmalara karşı duran bir kuruluştur ve kullanıcıları haklı bulur. Zaten sizin sorununuzda kullanıcı hatası mümkün değil içiniz rahat olsun.

Kadiryasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Daha önceden iPhone' dan başım yanmıştı böyle servise kerelerce yolladım ama sorun yok dediler. Tüketici hakem heyeti için 3 kere gitmesi gerekiyordu sanırım o zaman onu mutlaka gidip öğrenin. Orda da elinizdeki delilleri nasıl sunacağınızı sorun. Büyük ihtimal mail yoluyla bile hallolur. Ayrıca telefonu bir yere kargolamanıza gerek yok her ilde hakem heyeti mevcut. Dediğim gibi ilk hakem hayetine gidin ve öğrenin onlar size yardımcı olur.
İnsanı tavuk gibi yolan firmalara karşı duran bir kuruluştur ve kullanıcıları haklı bulur. Zaten sizin sorununuzda kullanıcı hatası mümkün değil içiniz rahat olsun.
Allah razı olsun dediğiniz gibi en kısa süre içerisinde gideceğim :D