The Walking Dead: Survival Instinct In Müthiş Yapay Zekası

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
The Walking Dead: Survival Instinct daha piyasaya çıkmadan önce büyük tartışmalara yol açacak gibi görünüyor. Oyunu deneme şansı yakalayan bazı oyun otoriteleri "2013'ün şu ana kadarki en kötü oyunu" yorumunu yaparken ortaya çıkan videolar da bu yorumu destekler nitelikte görünüyor.

Aşağıdaki videoda The Walking Dead: Survival Instinct'in yapay zekasına bazı örnekler veriliyor. Daha doğrusu oyunda yapay zeka namına pek bir şey yok diyebiliriz. Zombiler belki diğer oyunlarda da pek zeki varlıklar değillerdir, ama Survival Instinct'e hiç zekaya sahip değiller gibi görünüyor.

Eminim aşağıdaki videoyu izleyince ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

[video=youtube_share;rC-HBQbeLgU]http://youtu.be/rC-HBQbeLgU[/video]

Kaynak: http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-The_Walking_Dead_SInin_Muthis_Yapay_Zekasi-36649.htm

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Oyunu indirip oynadım ve çok sıkı bir TWD hayranıyım ancak oyun gerçekten vasatın altında kalmış ilk önce oyundaki fareyi görünce adeta çıldırdım yarım saat fareyi ayarlamakla uğraştım ancak genede fare inanılmaz kötü ki faresi kötü olan oyunda nasıl ateş ediceğiz !!! ve yapay zeka çok çok kötü değil diziye göre zombiler en ufak sese bile geliyor ama burda arabaya çekiçle vuruyorum gelmiyorlar ancak silahla vurunca geliyorlar ve oyun çok zorrrrr bize vermiş 8 mermilik bir sniper tüfeği ve evi sarmış 20 zombi bir anda bize doğru geliyor :( arabayada binemedim :( neyse birde grafikler hem çok iyi değil ve grafikler AYARLANMIYOR !!! sadece görüntü kalitesi düşük veya çok düşük gibi terimlere ayarlayabiliyorsunuz yani konu güzel ancak oyun kötü bana göre ACTİVASİON'un yaptığı en kötü oyun ama daha iyi TWD oyunları çok rahat çıkartılabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim çok haklısın bir de şey sorcam sana zombiyi arkadan tek vuruşta bıçakla öldüremiyorum mmb işareti çıkıyor ancak faenin her yeni dendim olmuyor ve tuş ayqarlarından da değiştiremdim ne yapamm gerekiyr biliyor musun

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Vasat bir oyun olsada beğendim. ama çok daha güzeli yapılabılırmıs. survivor tarzı olsaymıs tadından yenmezdi. yani dead island + dayZ gibi bir karışım.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
kardeşim çok haklısın bir de şey sorcam sana zombiyi arkadan tek vuruşta bıçakla öldüremiyorum mmb işareti çıkıyor ancak faenin her yeni dendim olmuyor ve tuş ayqarlarından da değiştiremdim ne yapamm gerekiyr biliyor musun

mousenin orta tuşu, yanı tekerleğın olduğu tusa basıcaksın. ( çekmeyeceksin yukarı aşağı direk basıcaksın) denedinmi bunu?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
zombi oyunu valve ile yapılır. adamların yıllarca tecrübesi oldu cavanarlarla.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Baştan savma gibi yapmışlar. Grafikler ise yapay zeka gibi berbat :)

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
half life 2: we dont go to ravenholm diyorum.

SnaCk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
keşke biraz dead island'a baksalardı:hammer:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
orta tuşa bastımda olmadı herhalde elimi üzerinden çekmiycem denerim kardeşim bunu orta tuşa bastıktan sonra aşağı yukarı hareket mi ettircem orayı peki tam anlamadım bilgi için sağolasın...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
orta tuşu basılı denedim de olmadı kardeşim var mı başka çözümü

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
256px-TWD-game-cover.jpg

Yapımcı:
Terminal RealityYayıncı:Terminal Reality
Türü:First Person Shooter
Çoklu Oyuncu:Yok
Platform:PC, Playstation 3, XBox 360, Wii U
Artılar: Orijinal aktörlerden seslendirmeler, oyun dinamikleri çok iyi olmasa da fena değil
Eksiler: Grafik motoru tarih öncesinden kalma, doğru düzgün bir hikaye yok, oyun dinamikleri uygulamada oldukça başarısız
Sistem Gereksinimi: Windows XP SP3/Vista/7/8 işletim sistemi, Intel Core 2 Duo veya AMD Athlon 64 X2 2.0GHz işlemci, 2 GB RAM, AMD Radeon HD4670 veya NVidia GeForce 8800 GT 512 MB'lık ekran kartı, DirectX 9.0c, 9 GB boş sabit disk alanı

5.jpg

Survival Instinct, The Walking Dead izlemeyenler için hiçbir şey ifade etmiyor. En azından hâlihazırda izlemiş olmanız veya izlemeye başlayacak olmanız gerekiyor. Oyun, dizinin öncesini konu alıyor ve diziye bağlanıyor. Survival Instinct’te Darly Dixon karakterini oynuyorsunuz. Dizide de önemli bir rolü bulunan Darly’i canlandıran Norman Reedus, oyunda hem kendi görüntüsünü hem de sesinin kullanılmasına izin vermiş. Bununla birlikte Daryl’ın sinir bozucu kardeşini oynayan Michael Rooker da ses ve görüntüsüyle oyunda yer alıyor. Buraya kadar her şey iyi, umut verici ve güzel görünüyor. Ancak maalesef buraya kadar.
Bir FPS’den ne beklersiniz? Günün standartlarında veya biraz ötesinde bir grafik motoru, yenilikçi bir oyun dinamiği veya hiç olmadı iyi bir hikâye. Örneğin Call of Duty serisi, bunu hikâyesiyle başarıyor. Battlefield serisi ise grafik motoruyla bunu başarıyor. Fakat The Walking Dead: Survival Instinct, bu üçünü de tam anlamıyla başaramıyor. Öncelikle grafik motoru, oldukça tarihi geçmiş bir durumda. Optimizasyonu bile yapılmamış. Hatta oyunu konsolda oynarsanız, görsellere baktıkça “Ben bu oyunu neden satın aldım?” deyip duracağınızı söylememiz gerekiyor.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
oynanış ve grafik berbat sadece bu serisinde,diğer seride güzel ama

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bendede CrossBow aldığımız bölümde (DarksBale) loading kısmında Masaüstü sesi geliyor ama bişi olmuyor ölece donup kalıo ekran çözümü bilen vrsa ltfen sölesin... :/:/:/

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım oyunda 1.bölümde sürgülü kapının yanına gidiyorum fareden sol tıklıyorum adam kapıyı açmıyor acaba evde kimse varmıdır diyip duruyor

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Görmüştüm bunu. İlk görüğüm kadar güldüm yine :D Barikat olayı beni benden aldı. Adamlar yapay zeka yerine sadece playercharacter.position komutu kullanmislar resmen :mrgreen: