The Lost Titans

Skelatu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar selam,

Bugün saat 16.00 itibariyle The Lost Titans Türkiye Server' ı herkese (açık beta) olarak açıldı. Online oyun hastası olarak ben, haliyle oradaydım ve şimdi sizlere elimden geldiğince oyundan bahsedeceğim.

Arkadaşlar oyun bir browser oyunu. Aynı city of steam' de olduğu gibi bu oyunda da ''oha teknoloji ne hale gelmiş browserdan oynadığım oyuna bak'' dedirtecek güzellikte grafikler var. Mitolojik olayları ele aldığı için de etkileyici bir atmosfer var. Seviye atlamak hem keyifli hem kolay. Bir oyunda ilk defa gördüğüm otomatik rotalama özelliği ise çok işe yarıyor. NPC' yi, öldüreceğiniz yaratıkları bulmak için otomatik rotalamayı açıyorsunuz karakterini kendi kendine oraya doğru gidiyor. Oyun ilk açıldığı anda girmeme rağmen çok kalabalık bir oyuncu kitlesi vardı. Daha önce yurtdışı serverında oynayan tüm Türk'ler loncalarını da alıp gelmiş, haliyle daha ilk bir saat içinde bile muhteşem bir rekabet ortamı vardı. Irklarını, loncalarını falan insanlar konuşarak birlikte seçiyordu. Tartışanlar, '' dur lan görürsün sen hangi ırksın sen'' falan diyerek karşı ırka geçiyor, yavaş yavaş efsane pvplere şahit olacağımızın sinyalleri veriliyordu.

Bence oyun, tutacak arkadaşlar. İlk gün oynayanların bir çoğu memnun ayrıldı. Bir kaç kişi kameranın izometrik olmasına (kamera açısı aşağı yukarı çok fazla kaydırılamıyor) sinirlendi. O insanlara pek anlam veremedim, çünkü yıllardır bir sürü rpg oynadım hiç bir zaman kamerayı adamın tam altında ya da kafasının tam tepesine tutmadım, tutanı da görmedim. :)

Mitoloji meraklıları, browser oyunlarını oynamaktan keyif alanlar, mmorpg severler. Oyuna bir şans vermeniz gerektiğini düşünüyorum ki inanın bana pişman olmayacaksınız. İlginç bir bilgi: Oyunun Çin' deki ismi God of War' mış. Adamlar direk Çin, arak konusunda üstlerine yok. :)

Son olarak, bundan sonrasını bir çoğunuz okumayacaksınız biliyorum; ama hikaye manyaklarına özel siteden yürüttüğüm hikayeyi kopyala-yapıştır yapıyorum. Görsel falan da koymuyorum, zaten youtube' a facebook' a falan the lost titans yazsanız yüzlercesi çıkacak benim koyduğum iki dene ss kesmez sizi. :)

Herkese iyi oyunlar.

Siteden yürüttüğüm hikaye:

"BİR İHANETÖYKÜSÜ: KAYIP TITANLARIN HİKAYESİ"
"Aristos'un bu günkü halinden 900 sene önceiki Titan Tanrısı olan Ophion ve Hyperion onları Zeus'unhapsettiği hapishaneden gökyüzü diyarı Ouranos'a kaçtılar.Burada kendi uygarlıklarını yaratmaya karar verdiler ve yenitebaalarına Dünyanın temel uygarlıklarının kültürleriniöğretmeye karar verdiler. Bu diyara Aristos adını verdiler."
"Zaman içinde dünyanın nüfusunun artmasıyeni uygarlıkların ortaya çıkmasına sebep oldu ve bunlarnesilden nesile anlatılan hikayelerden esinlenerek oluştular. İkiTitan Tanrısı beraberce ve barış içinde yönetimi sürdürdüancak sonra Titan'lardan biri olan Ophion, Hyperion'un nüfuzunukıskanmaya başladı. Aralarında yaptıkları birçok savaşınardından Ophion, kendi prensiplerine uygun bir ülke kurmak içingitti."
Ama, birçok uygarlığın çöküş döneminegirmesinden sonra Ophion uygarlıkların durumunu görüşmek içinHyperion ile bir görüşme talep etti. Planının bir parçasıolarak Ophion, Hyperion'a ihanet etti ve bunun için Hyperionkayıplara karıştı.
Ophion'un orduları bütün dünyayı kalıcıolarak ele geçirmek için ilerliyorlar. Herşey IşığınŞehrindeki büyük savaşçılara kalıyor. Onlar ulusları biraraya getiremeliler, Titan Lordunu Ophion'un pençelerindenkurtarmalıar.
İnsanlar Ophion tarafından yaratıldıktan sonrave nüfus artmaya başladığında; Titanlar, Işığın Şehrindeküçük yönetim birimlerine ihtiyaçları olduğunu fark ettiler.Aristos'un en yaşlı üç ailesi bu rolü alarak Işığın Şehrinikorumaya ve gözetmeye başladılar.
Işığın Şehrinin herhangi bir vatandaşırüştünü ispatlayınca bu üç büyük Ev'den bir tanesine sadakatyemini eder ki seçtiği evden iş, kaynak, destek ve sosyalfırsatlar alır. Katılımcı katıldığı evin ahlaki değerlerineuyacak şekilde davranmak zorundadır. Evin adını onurlandırmalıve elinden geldiği kadar evin sorumluluklarını yerine getirip evinonuru için savaşmalıdır.
Işığın Şehrinde olan üç Ev: Bilgelik, zekave açıkgözlülüğe önem veren Levidi Evi. Güç, savunme vekorumaya önem veren Kalgeri Evi. Kıvrak düşünce, kurnazlık vestratejiye önem veren Vendramin Evi.

vermidon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de başladım oyuna. Çok güzel anlatmışsın oyunu ellerine sağlık. Müthiş keyifli, tatlı bir oyun olmuş tlt. Klanlar arası pvp savaşlarını çok merak ediyorum ben bakalım neler olacak? :)

deschain

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de başladım bu yazıyı okuduktan sonra. :)

Oyun gerçekten güzel olmuş bence. Hoş vakit geçirmek için birebir. Bizim ofisin vazgeçilmezi oldu, kendi loncamızı bile kuracağız bir kaç kişi daha başlayacak bu hafta. :)

Skelatu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de başladım bu yazıyı okuduktan sonra. :)

Oyun gerçekten güzel olmuş bence. Hoş vakit geçirmek için birebir. Bizim ofisin vazgeçilmezi oldu, kendi loncamızı bile kuracağız bir kaç kişi daha başlayacak bu hafta. :)

Öncelikle yazıyı beğendiğin için teşekkürler. Oyun gerçekten güzel ve elimden geldiğince güzel anlatmaya çalıştım, başlatabildiysem ne mutlu bana.

Oyunu oynamaya son gaz devam ediyorum. Hatta oyun içinde ağırlığı olan 2-3 loncadan birindeyim şu an (adını vermeyeyim reklam olmasın :P). Pvp savaşları gerçekten efsane olmuş, oynamaya değer diyordum eskiden şimdi kesin oynayın diyorum arkadaşlar :)

deschain

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrar selam,

Hanedanlık hakkında ufak bir bilgilendirme yapmak istedim çünkü şu an oyunun en büyük problemi bu. Oyuncu seçimlerinde genelde pişmanlık oluşuyor Kalgeris en az üyesi olan hanedanlık. Hanedanlık seçerken bunu göz önünde bulundurursanız biz oyuncular için çok iyi olacak, hanedanlar arası bir denge oluşmalı çünkü.

Skelatu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrar selam,

Hanedanlık hakkında ufak bir bilgilendirme yapmak istedim çünkü şu an oyunun en büyük problemi bu. Oyuncu seçimlerinde genelde pişmanlık oluşuyor Kalgeris en az üyesi olan hanedanlık. Hanedanlık seçerken bunu göz önünde bulundurursanız biz oyuncular için çok iyi olacak, hanedanlar arası bir denge oluşmalı çünkü.

Haklısın ben de levidis seçmiştim sonradan pişman oldum baya kalabalık olduk çünkü. :) Yeni karakter bile açmayı düşünüyorum oyuna biraz denge gelsin istiyorum.

Bu arada oyuna GA almışlar oyunda bulunduğu sürece (genelde akşam saatleri) dinamik event düzenliyor sürekli. Hiç sıkılmamaya başladım artık oyundan ben de. :)

carnageror

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de başladım artık oyuna. Çok güzel oyunmuş gerçekten. Vip sistemine bile geçmeyi düşünüyorum ben.

Skelatu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de başladım artık oyuna. Çok güzel oyunmuş gerçekten. Vip sistemine bile geçmeyi düşünüyorum ben.

Sanırım ben de. Vip 4'e geçen insanlar bile var artık oyunda geç kalmadan geçmek lazım aslında ;)