The Economist: Türkiye'de dindar nesil yetiştirme girişimi ters tepti, gençler dine sırt çeviriyor

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
The Economist dergisi 'Türkiye'nin dindar nesil yetiştirme girişimi ters tepti, genç Türkler dine sırt çeviriyor' yorumunu yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın geçtiğimiz haftalarda bir cuma hutbesinde dile getirdiği "tüm kötülük ve salgın hastalıkların eşcinsellikten kaynaklandığı" ifadeleri sonrası başlayan tartışmaları haberleştiren İngiliz The Economist dergisi, "Türkiye'nin dindar nesil yetiştirme girişimi ters tepti, genç Türkler dine sırt çeviriyor." yorumunu yaptı.

'Türkiye homofobiye karşı çıkanları soruşturuyor' başlıklı yazısında The Economist, kutsal kitapta yazılanlara bakıldığında Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın dayandığı bir nokta bulunduğunu, Kuran'da eşcinselliğin iyi görülmediğini yazdı. Birçok ülkede eşcinselliğin yasak olduğunu ve hatta bazı ülkelerde bunun ölüm cezasına çarptırıldığı belirtilen haberde, Türkiye'de ise seküler anayasası nedeniyle bunun suç olmadığı hatırlatıldı.

Türkiye'de LGBT gruplarına yönelik toplumda olumsuz bakış açısının olduğunu yazan dergi, "2012 yılında yapılan bir araştırmada Türklerin yüzde 85'inin eşcinsel bir komşu istemedikleri ortaya çıkmıştı. Daha yeni bir araştırmaya göre bu oran yüzde 47'ye düştü. Toplumdaki bakış açısı yumuşarken, yetkililer nezdindeki bakış açısı sertleşiyor." dedi.

10 yıl önce Türkiye'nin Avrupa Birliği ile iyi ilişkilere sahip olduğu dönemde Başbakan Erdoğan hükümetinin, cinsiyete dayalı eşitsizliği ve ayrımcılığı yasaklayan sözleşmeyi imzaladığını ve hemen ardından İstanbul'da dev bir 'Onur Yürüyüşü'nün düzenlendiğini yazan The Economist, bugün o günkü atmosferin ruh halini anlatan çok az şeyin kaldığını, bu yürüyüşlerin yasaklandığını yazdı.

The Economist, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dindar nesil' yetiştirme girişiminin arzu edilen etkiyi yapmadı. Yapılan çalışmalar gençlerin dinden uzaklaştığını gösteriyor. Belki bu yüzden iktidar ve Diyanet daha sıkı politikalar uygulamaya karar verdi." yorumunu yaptı.

46113.jpg

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
nerde bokluk orda sağcılar orada hristiyanların da sağcıları arıza olur zaten...

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
The Economist böyle dedi ise ne yapmalı sizce ? Londra merkez li bir derginin söylemine göre mi hareket edecez ?

Madem dindan nesil yetiştirme ters tepiyor. O zaman dinsiz nesil yetişsin olay bu mu yani :)

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Katılmamak elde değil etrafımızda ateist ve deist o kadar çok arttı ki.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Nesili iyi eğit o kendi inanç kararını verir dindar veya dinsiz nesil yetiştirme kalıplarında kalmak ilkel.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
The Economist böyle dedi ise ne yapmalı sizce ? Londra merkez li bir derginin söylemine göre mi hareket edecez ?

Madem dindan nesil yetiştirme ters tepiyor. O zaman dinsiz nesil yetişsin olay bu mu yani :)

Hey , bunlar gerçekler adamım. Eğer bu zamanlar üniversite okuyorsanız 50 kişilik bir sınıfta artık 5-10 kişi kalıyor dinlere inanan , bana güven ;)

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Hey , bunlar gerçekler adamım. Eğer bu zamanlar üniversite okuyorsanız 50 kişilik bir sınıfta artık 5-10 kişi kalıyor dinlere inanan , bana güven ;)

Sence böyle birşey olsa neden haber yapsınlar veya Rahatsız olsun The Economist dergisi ? Senin dinden uzaklaşman İngilizlerin umrundamı sence ?

Bizde okul okuduk Üniversite okuduk okullarda 1-2 saat din dersi görmedik zardan zordan görürdük onuda son zamanlarda onuda seçmeli yaptılar zaten daha neyi zorluyorsanız . ( Bu ülkede İnanç özgürlüğü var isteyen istediğine inansın. Sen okulda ki insanlara senin inancın ne diye mi soruyon nerden bu kanıya vardın ? Herkesin inancı kendine inananlara saygı duyulsun yeter. )

NOT: Yazı baştan aşağı siyasi söylemler içinde senin gibilerde havada kapıyor böyle begeleri. Ordan LGBT muhabbetine atlamış oradan yasakçılık diyor eylem yapmak yasak diyor saçma sapan konuşuyor.

İnsanlar dine insansın diye eski yöntemlere geçelim dimi İmamhatipler kapatılsın Kamu kurumlarına Türban yasaklansın. Can Ataklının dediği gibi başıörtülü öğretmenler flan olmasın heryerden dışlansın. Böyle yapılırsa ülkede dine yönelim arttar ve yeni nesillerimz dindar olur.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Sence böyle birşey olsa neden haber yapsınlar veya Rahatsız olsun The Economist dergisi ? Senin dinden uzaklaşman İngilizlerin umrundamı sence ?

Bizde okul okuduk Üniversite okuduk okullarda 1-2 saat din dersi görmedik zardan zordan görürdük onuda son zamanlarda onuda seçmeli yaptılar zaten daha neyi zorluyorsanız . ( Bu ülkede İnanç özgürlüğü var isteyen istediğine inansın. Sen okulda ki insanlara senin inancın ne diye mi soruyon nerden bu kanıya vardın ? Herkesin inancı kendine inananlara saygı duyulsun yeter. )

NOT: Yazı baştan aşağı siyasi söylemler içinde senin gibilerde havada kapıyor böyle begeleri. Ordan LGBT muhabbetine atlamış oradan yasakçılık diyor eylem yapmak yasak diyor saçma sapan konuşuyor.

İnsanlar dine insansın diye eski yöntemlere geçelim dimi İmamhatipler kapatılsın Kamu kurumlarına Türban yasaklansın. Can Ataklının dediği gibi başıörtülü öğretmenler flan olmasın heryerden dışlansın. Böyle yapılırsa ülkede dine yönelim arttar ve yeni nesillerimz dindar olur.

Seni bu konuda ne sinirlendirdi anlatsana çok uzun yazıyorsun , gerçi her konumda böylesin orası ayrı teşekkürler :D

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Seni bu konuda ne sinirlendirdi anlatsana çok uzun yazıyorsun , gerçi her konumda böylesin orası ayrı teşekkürler :D

Sığı zihniyetler az okusun öğrensin diye uzun uzun yazıyorum. Senin gibi kopyala yapıştır başkasının sözleri veya aklı ile değil bizzat kendi gördüklerimi düşündüklerimi yazıyorum çoğu zaman. Az LÜTFEN OKU...

Hükümet ve Din düşmanlığı çoğu insanın mantıklı düşünmesine izin vermiyor.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Doğru bir kanıya varmışlar. 2016’dan beri ateist olan arkadaşlarımın/yakınlarımın sayısı fırladı.

Son zamanlar Türkiye’deki ateist/deist olanların sayısını merak etmeye başladım...

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
Doğru bir kanıya varmışlar. 2016’dan beri ateist olan arkadaşlarımın/yakınlarımın sayısı fırladı.

Son zamanlar Türkiye’deki ateist/deist olanların sayısını merak etmeye başladım...
Yüzde 89.5: “Allah’ın varlığına ve birliğine inanıyorum.”

- Yüzde 4.5: “Bir yaratıcı olduğunu düşünüyorum ama dinlere inanmıyorum.”

- Yüzde 2.7: “Bir yaratıcı olup olmadığından emin değilim.”

- Yüzde 1.7: “Bir yaratıcı olduğunu düşünmüyorum.”

- Yüzde 1.7: “Cevap yok.”

Hocam bu geçen senenin istatistikleri. Güncel bulamadım idare edin :)

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Yüzde 89.5: “Allah’ın varlığına ve birliğine inanıyorum.”

- Yüzde 4.5: “Bir yaratıcı olduğunu düşünüyorum ama dinlere inanmıyorum.”

- Yüzde 2.7: “Bir yaratıcı olup olmadığından emin değilim.”

- Yüzde 1.7: “Bir yaratıcı olduğunu düşünmüyorum.”

- Yüzde 1.7: “Cevap yok.”

Hocam bu geçen senenin istatistikleri. Güncel bulamadım idare edin :)
2019 da bana göre güncel sayılır. Teşekkürler :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
corona'yı abd yaptı diyenler çin yaptı diyenlere benzicek...
doğal bir olay bu doğa intikamından önce uyarıyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Din vergisinden kurtulma çabası bunlar.
The Economost dergisi bu defa zamanın ilerisini göremedi ? ? ?

Son düzenleme: