İpucu The Crew Motorfest ön incelemem

Loutermilch

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,487
The Crew Motorfest erken erişim sürümü bana da düştü. Övünmek gibi olmasın ama muhtemelen ikinci oyunda 250 saatim olduğundan direkt düştü. :D Normalde bu konuyu 1 buçuk hafta önce açacaktım ama biraz üşengeçlik devreye girdi. Son olarak oyundan aldığım ss'leri eklemek isterdim ama yasak olduğunu öğrendim.

4-5 saatlik deneyimime göre kısaca yorumlayacağım.

Grafikler
Önceki oyuna göre kesinlikle çok daha iyi olmuş. Kaplama kaliteleri falan bir öncekine göre çok iyi duruyor. Ama malesef optimizasyon şimdilik çok iyi gibi durmuyor. Bir önceki oyunda ultra ayarlarda 60 FPS oynayabilirken bu oyunda high ayarlarda FSR 2.0 ultra quality ile 30-40 civarı FPS ile oynuyorum.

Bilirsiniz eski oyunda 60 FPS lock vardı, aynısı bunda da var. Ya 30 ya da 60'a kilitlemek zorundasınız.

Araç çeşitliliği
Açıkçası buna çok fazla dikkat etmedim ama araba sayısında pek bir artış yok. Nihayet yıllardır beklediğimiz Supra A80'i oyuna eklemişler. Hala Ferrari F8 gibi araçlar yok. Bir önceki oyunda icon 1000 özel verilen Bugatti falan bu oyunda yine var. Ayrıca demo olduğundan mı bilmiyorum ama, oyuna başladığımda bir önceki oyunda olan araçlarımı olduğu gibi geçirdiler. Umarım yeni oyunda böyle bir şey olmaz.

 Harita
Önceki oyunun, rakibi FH serisine göre en iyi yaptığı şey buydu. Devasa bir haritası vardı. Bu oyunda maalesef haritada küçültmeye gitmişler. Ada gibi bir yerde geçiyor oyun. Keşke eskisi gibi bir harita olsaydı, gerçekten oyunun haritasına aşıktım ben.

Kokpit kamerası
Önceki oyunu oynayanlar bilir, oyunda direksiyon çevirme problemi vardı. Normalde maksimum 90° dönüyordu ama, trafikte yüksek hızlarda direksiyon dönme animasyonu neredeyse olmuyordu. 300 ile giderken makas atsan bile direksiyon maksimum 4-5° dönüyordu. Bu oyunda bunu düzeltmişler, direksiyon adam gibi dönüyor.

Fizikler
Eski oyunun zayıf yönlerinden birisiydi. Bu oyunda eski dandikliğinden bin kat daha iyi olmuş. Eski arcade havasını korumuşlar ama Forza'ya da benzemiş biraz. Özellikle çekiş kontrolünü falan kapatınca düz araçlarda da yanlanabiliyor.

Modifiye seçenekleri
Yine eski oyunun zayıf yönlerinden. Sadece kart gibi şeylerle puan yükseltiyorduk, özel seçenekler yoktu. Bu oyunda da aynısı.

crew2_seltenheit_teile.jpg

Bu kartları puanına göre seçiyorduk.

Fiyat tahminim
Şahsen bu oyunun standart versiyonunun 1000 lira bandından başlayacağını düşünüyorum. The Crew 2 Standard'ı indirimde 56 liraya almıştım, şuan 590 lira. Gold Edition 1050 lira. Normalde Standard Edition 225 liraydı. Bu ani zamlarla %100 oranın üstüne çıkmaktan çekinmediklerine göre ben 1000 lira bandından başlar diye düşünüyorum.

Genel puan
Bir önceki oyuna sırf haritası için 10/8.5 civarı bir şey vermiştim. Bu da benim için aynı puanı alıyor.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,263
Oyun Hawaii'de geçiyor. Ek olarak, grafiklerin arttığını yazmışsınız ama FPS düşüşünü optimizasyona bağlamışsınız. Bir şey sorabilir miyim? MSI Afterburner'dan oyunun API'sine bakabilir misiniz? Hâlâ DirectX 11 ile oyun yapmaya devam mı ediyorlar yoksa DX12'ye geçtiler mi merak ediyorum. Vulkan da olabilir ama DX12'dir diye düşünüyorum. Bakabilirseniz sevinirim. :)

Loutermilch

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,487
Oyun Hawaii'de geçiyor. Ek olarak, grafiklerin arttığını yazmışsınız ama FPS düşüşünü optimizasyona bağlamışsınız. Bir şey sorabilir miyim? MSI Afterburner'dan oyunun API'sine bakabilir misiniz? Hâlâ DirectX11 ile oyun yapmaya devam mı ediyorlar yoksa DX12'ye geçtiler mi merak ediyorum. Vulkan da olabilir ama DX12'dir diye düşünüyorum. Bakabilirseniz sevinirim. :)
Grafiklerin FSR 2 ile oynamama rağmen bu kadar düşürecek kadar iyileştiğini düşünmüyorum. Eskisinden daha iyi ama bir RDR 2 gibi fark yok. API'ye bakacağım şimdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1682540302425.png

DirectX11. :) Fotoğraftaki karalamaların sebebi, muhtemelen Ubisoft sızdırmaları tespit edip oyuncuları yasaklayabilmek için ekranın her yerini yazıyla doldurmuş. Yazıda da Ubisoft Connect hesabımın adı yazıyor, ben ne olur ne olmaz kendimi garantiye alayım. @EFI Shell

Son düzenleme:

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,263
Grafiklerin FSR 2 ile oynamama rağmen bu kadar düşürecek kadar iyileştiğini düşünmüyorum. Eskisinden daha iyi ama bir RDR 2 gibi fark yok. API'ye bakacağım şimdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekli dosyayı görüntüle 182109
DirectX11. :) Fotoğraftaki karalamaların sebebi, muhtemelen Ubisoft sızdırmaları tespit edip oyuncuları yasaklayabilmek için ekranın her yerini yazıyla doldurmuş. Yazıda da Ubisoft Connect hesabımın adı yazıyor, ben ne olur ne olmaz kendimi garantiye alayım. @EFI Shell
2023 yılında neden hâlâ DX11 ile oyun yapılıyor anlamış değilim. Bu arada, DX11, DX9'dan sonra en başarılı DX API'si olabilir. 2009 yılında çıkan bir API ama bayağı yüksek grafikli oyunlar yapılabiliyor.