TFF’den G.Saray yöneticisine “skandal” ceza!

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
galatasaray-hd-logo-resimleri-masa-st-672219-300x174.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu’nun verdiği cezalar, mizah ustası ünlü sanatçı Aziz Nesin’in hikâyelerine döndü. Avukat Fahri Gültekin başkanlığındaki PFDK’nin Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan’a verdiği ceza, hukukçularca “Eşi benzeri olmayan bir skandal” olarak değerlendirildi.

Kurul, Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan’a, GSTV’ye yaptığı açıklamalardan sonra “sportmenliği aykırı” demeç nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti. Ancak, Doğan’ın, TFF’ye kayıtlı Galatasaray AŞ ile hiçbir ilişkisinin olmadığı ve böylelikle cezanın ‘havada kaldığı’ ortaya çıktı.

Dernekler yasasına göre Doğan, sadece basketbol, voleybol, yüzme, kürek gibi branşlarda faaliyet gösteren Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin ‘yönetim kurulu üyesi’ olarak gözüküyor. Bu bağlamda, Galatasaray AŞ üzerinden verilen ceza, ‘hukuki anlamda’ ne Galatasaray Derneği ne de Doğan için bağlayıcı bir anlam taşımıyor.

Konuyla ilgili Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Sedat Doğan, “Ben de şaşırdım. GSTV’ye kulübün bir bireyi olarak çıkıp görüş belirttim. Ve imza yetkimin, ilgimin olmadığı Galatasaray A.Ş. üzerinden bana ceza verildi. Bu bağlamda federasyon, televizyonlara çıkıp yorum yapan kulüp üyesi gazetecilere de ceza vermeye kalkabilir. Komik bir durum” dedi. Sedat Doğan, PFDK ve TFF’ye, “kişi hak ve özgürlüklerine engel olmak”gerekçesiyle dava açacağını da belirtti.

“
Hukukçuyum, neyin ne olduğunu iyi bilirim. Usulen bozulması gereken bir ceza aldım. Bana verilen cezanın gerekçesi sportmenliğe aykırı açıklama. Sportmenlik sahada gerçekleşen bir eylemdir. Ben açıklamaları TV’de yaptım. Kaldı ki TFF ve PFDK bu ceza kararı ile benim anayasaca güvence altına alınan kişisel hak ve özgürlüklerime bir engeldir. Şimdi ben onları mahkemeye vereceğim” diyen Doğan’a, hukukçu arkadaşlarından da destek geldi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir hukukçu (hukuk fakültelerinde ders veren bir öğretim görevlisi), “Kusura bakmasınlar, bu cezayı hukuk fakültesinin kantininde çay içen biri bile kesemez. Öncelikle usule aykırı bir ceza. Aziz Nesin yaşasaydı kitap yazardı” dedi.

http://www.cumhuriyetspor.com.tr/ozel-tffden-g-saray-yoneticisine-skandal-ceza.html

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
21 günün bir esprisi yok alsa ne almasa ne ...

fakat...

soylenildiği gibiyseki muhtemelen öyledir. TFF dekilerin nasıl kıvırdıkları aşikar.. birilerinin hesap sorması lazım...

bence her keyfi verilmiş, kuralsız kararda görevi kötüye kullanma davası açılmalı.. o zaman biraz ciddiye alırlar işleri...

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
TFF'nin yönetimi sokaktan 10-15 yaş arası 10 çocuk çevirsek onlar daha iyi yaparlar

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Alıştılar ne de olsa. GS' li yöneticinin biri konuşma yapsın hemen bir kulp bulup ceza.

Ama baltayı taşa vurdular bu sefer.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sedat Doğan hikayeden değil, sağlam bir hukuk adamı.

Adamları dize getirmiş. :D

- Galatasaray A.Ş. idarecisi ve kulüp yöneticisi Sedat Doğan'ın beyan ve açıklamalarının, tümü bir bütün olarak değerlendirildiğinde, ifade özgürlüğü ve bunu bir sonucu olan eleştiri hakkı sınırları içerisinde kaldığı anlaşıldığından, PFDK'ca Galatasaray A.Ş. idarecisi ve kulüp yöneticisi Sedat Doğan'a FDT'nin 38/1-b maddesi uyarınca verilen 21 gün hak mahrumiyeti ve 15.000.-TL para cezasının kaldırılmasına oybirliği ile (2013/131 K.);

Karar verilmiştir.

Tahkim Kurulu

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Yalnız açıklamaya göre hukuksuzluktan değil, ifade özgürlüğü olduğu için kaldırılmış cezası

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Açıklamayı takan kim? :)

Adamların ceza verme yetkisi yokken ceza veriyorlar sonra da ifade özgürlüğü bilmem ne diye olmayan cezayı kaldırıyorlar.

Tatar Ramazan gibi bu oyunu bozmaya çok az kaldı. :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Biraz daha beklesinler, Antep'e gidip gelmemiz lazım.