gs_kadir
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 8

Türkiye Futbol Federasyonunun verdiği cezalar, mizah ustası ünlü sanatçı Aziz Nesinin hikâyelerine döndü. Avukat Fahri Gültekin başkanlığındaki PFDKnin Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğana verdiği ceza, hukukçularca Eşi benzeri olmayan bir skandal olarak değerlendirildi.
Kurul, Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğana, GSTVye yaptığı açıklamalardan sonra sportmenliği aykırı demeç nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti. Ancak, Doğanın, TFFye kayıtlı Galatasaray AŞ ile hiçbir ilişkisinin olmadığı ve böylelikle cezanın havada kaldığı ortaya çıktı.
Dernekler yasasına göre Doğan, sadece basketbol, voleybol, yüzme, kürek gibi branşlarda faaliyet gösteren Galatasaray Spor Kulübü Derneğinin yönetim kurulu üyesi olarak gözüküyor. Bu bağlamda, Galatasaray AŞ üzerinden verilen ceza, hukuki anlamda ne Galatasaray Derneği ne de Doğan için bağlayıcı bir anlam taşımıyor.
Konuyla ilgili Cumhuriyetin sorularını yanıtlayan Sedat Doğan, Ben de şaşırdım. GSTVye kulübün bir bireyi olarak çıkıp görüş belirttim. Ve imza yetkimin, ilgimin olmadığı Galatasaray A.Ş. üzerinden bana ceza verildi. Bu bağlamda federasyon, televizyonlara çıkıp yorum yapan kulüp üyesi gazetecilere de ceza vermeye kalkabilir. Komik bir durum dedi. Sedat Doğan, PFDK ve TFFye, kişi hak ve özgürlüklerine engel olmakgerekçesiyle dava açacağını da belirtti.
Hukukçuyum, neyin ne olduğunu iyi bilirim. Usulen bozulması gereken bir ceza aldım. Bana verilen cezanın gerekçesi sportmenliğe aykırı açıklama. Sportmenlik sahada gerçekleşen bir eylemdir. Ben açıklamaları TVde yaptım. Kaldı ki TFF ve PFDK bu ceza kararı ile benim anayasaca güvence altına alınan kişisel hak ve özgürlüklerime bir engeldir. Şimdi ben onları mahkemeye vereceğim diyen Doğana, hukukçu arkadaşlarından da destek geldi.
Adının açıklanmasını istemeyen bir hukukçu (hukuk fakültelerinde ders veren bir öğretim görevlisi), Kusura bakmasınlar, bu cezayı hukuk fakültesinin kantininde çay içen biri bile kesemez. Öncelikle usule aykırı bir ceza. Aziz Nesin yaşasaydı kitap yazardı dedi.
http://www.cumhuriyetspor.com.tr/ozel-tffden-g-saray-yoneticisine-skandal-ceza.html