Soru Tespit Edilemeyen Virüs Var Mıdır?

EnesKAYA

Back-End Developer
Reaksiyon puanı
162
Ancak o düşük ölçüde bulunamayan şeyler nasıl bulunacak? O virüsün veritabanına eklenmesiyle o düşük ölçüde bulunamayan virüsler be bulunmaz mı?
Her zaman bu ihtimal olacak. Her geçen gün daha iyi güvenlik sistemleri çıkıyor ve bu güvenlik sistemlerine karşıt olarak daha iyi virüsler de çıkıyor. Tarama sıklığını "Günlük" e alır, nereye girip/çıktığına ve indirdiğin dosyalara dikkat edersen bu ihtimali olabildiğince düşürürsün.

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Her zaman bu ihtimal olacak. Her geçen gün daha iyi güvenlik sistemleri çıkıyor ve bu güvenlik sistemlerine karşıt olarak daha iyi virüsler de çıkıyor. Tarama sıklığını "Günlük" e alır, nereye girip/çıktığına ve indirdiğin dosyalara dikkat edersen bu ihtimali olabildiğince düşürürsün.
Ancak diyelim ki bize bir virüs bulaştı. Bundan 6 ay sonra bize başka bir virüs bulaşmadı. O 6 ay önceki virüsü tespit edebilen bir güvenlik sistemi veya veritabanı güncellemesi çıkmaz mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet, bu şekilde virüsler mevcut. PDF benzeri dosyaların içine şifreleyerek VirusTotal, Defender gibi hizmetlerin testinden bile geçiyor lakin RAT olarak kullanılan bu dosyalar sizin çerezlerinizi ve önemli verilerinizi çalarak saldırganın eline geçmesine sebep oluyor. Yani kısaca bu şekilde virüsler var fakat illaki tespit edilebiliyor. Bu şekilde şifreli virüsleri biliyorum ve denk de gelmiştim.
Yani her virüs bir şekilde kesinlikle tespit edilebilir değil mi?

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Yani her virüs bir şekilde kesinlikle tespit edilebilir değil mi?
Sistemde her türlü taramada ve başka programlarda da gözükmüyorsa ve ona rağmen şüpheleriniz varsa da temiz kurulum ve disk temizleme ile içinizi rahatlatabilirsiniz. BIOS virüsü gibi bir şey işlemediyse temiz kurulum ile içiniz rahat olabilir ki kolay kolay öyle virüsler denk gelmez.

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Sistemde her türlü taramada ve başka programlarda da gözükmüyorsa ve ona rağmen şüpheleriniz varsa da temiz kurulum ve disk temizleme ile içinizi rahatlatabilirsiniz. BIOS virüsü gibi bir şey işlemediyse temiz kurulum ile içiniz rahat olabilir ki kolay kolay öyle virüsler denk gelmez.
Yok temiz kurulum yapmak istemiyorum hocam onu 1 yıl sonra yapacağım sadece her virüs bir şekilde kesinlikle tespit edilebilir mi şifrelenmiş olan bir virüs olsa Bile kaspersky taramalarında çıkmasa bile gelişmiş tehdit koruması gibi şeylerle kesinlikle bulunur mu bütün virüsler? Temiz kurulum yapmak istemiyorum şuanda çünkü daha yeni temiz kurulum yaptım

Hocam? @walledia

@Enes_KAYA

Son düzenleme:

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Yok temiz kurulum yapmak istemiyorum hocam onu 1 yıl sonra yapacağım sadece her virüs bir şekilde kesinlikle tespit edilebilir mi şifrelenmiş olan bir virüs olsa Bile kaspersky taramalarında çıkmasa bile gelişmiş tehdit koruması gibi şeylerle kesinlikle bulunur mu bütün virüsler? Temiz kurulum yapmak istemiyorum şuanda çünkü daha yeni temiz kurulum yaptım

Hocam? @walledia

@Enes_KAYA
Bence bir sorun gözükmüyorsa kullanmaya devam edin. Detaylı taramalarla her türlü bulunur diye düşünüyorum. Birkaç programın detaylı taraması ile test edin ve sorun yoksa sisteminizi kullanın. Zaten yeni temiz kurulum yapmışsınız.

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Bence bir sorun gözükmüyorsa kullanmaya devam edin. Detaylı taramalarla her türlü bulunur diye düşünüyorum. Birkaç programın detaylı taraması ile test edin ve sorun yoksa sisteminizi kullanın. Zaten yeni temiz kurulum yapmışsınız.
Hocam şifrelenmişler tespit edilemiyor demiştiniz ya. Bunlar şifrelenmiş de olsa bios virüsü de olsa en gelişmiş virüs de olsa antivirüsümün (Kaspersky) gelişmiş tehdit koruması gibi bileşenleri bunu bulabilir mi?

burak89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
tabikide var Youtube dan Can Değer izlemeni tavsiye ederim bilgisayar, internet vb. hakkındaki sorularının cevabını orada bulabilirsin.

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
tabikide var Youtube dan Can Değer izlemeni tavsiye ederim bilgisayar, internet vb. hakkındaki sorularının cevabını orada bulabilirsin.
Hocam sadece başlığa bakarak yorum yazmayın lütfen tarihide tespit edilemeyen olduğunu biliyorum ancak bunlar gelişmiş tehdit koruması gibi şeylerle bulunabiliyor mu sorun o

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930

42545

Doçent
Reaksiyon puanı
248
amaaaaa şu da var: ya o yazılan şey normalde virüs olarak algılanmıyorsa ama bir çeşit virüsse… ooo… belki bunlardan bin tsne vardır ama tespit edilmez… şahsen ben virüs yazsam bu şekilde yaparım. Virüs yaptık diye değil. Bir dosya bile olmayacak şekilde…

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
amaaaaa şu da var: ya o yazılan şey normalde virüs olarak algılanmıyorsa ama bir çeşit virüsse… ooo… belki bunlardan bin tsne vardır ama tespit edilmez… şahsen ben virüs yazsam bu şekilde yaparım. Virüs yaptık diye değil. Bir dosya bile olmayacak şekilde…
Hocam yine de onun veri aktarmasından falan farkediliyor diye biliyorum

Hocam soruma bir cevabınız var mı? @walledia

42545

Doçent
Reaksiyon puanı
248
Hocam o zaman tanınırlık ve imza ayarları var
Ya yeni bir kodlamayla veya teknolojiyle yapıldıysa. İlla tanınacak veya imzalanacak yahut kendini tanıtacak diye bir şey yok. Ya virüs kayegorisine girmeyen ama aslında gizli bir virüsse. Bilemezsin.

Justicia

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Ya yeni bir kodlamayla veya teknolojiyle yapıldıysa. İlla tanınacak veya imzalanacak yahut kendini tanıtacak diye bir şey yok. Ya virüs kayegorisine girmeyen ama aslında gizli bir virüsse. Bilemezsin.
O zaman herşeyi düşünebiliriz ya bu Windows virüsüyse ve Windows kurunca birlikte geliyorsa. Ya Microsoft'a kurucusu çip taktırmak yerine bunu yapıyorsa

Sorunuz neydi? Genel olarak ele aldım ama kaçırdığım bir soru mu var?
Hocam şifrelenmişler tespit edilemiyor demiştiniz ya. Bunlar şifrelenmiş de olsa bios virüsü de olsa en gelişmiş virüs de olsa antivirüsümün (Kaspersky) gelişmiş tehdit koruması gibi bileşenleri bunu bulabilir mi?

42545

Doçent
Reaksiyon puanı
248
O zaman herşeyi düşünebiliriz ya bu Windows virüsüyse ve Windows kurunca birlikte geliyorsa. Ya Microsoft'a kurucusu çip taktırmak yerine bunu yapıyorsa
Olabilir. Her şey olabilir. Bakınız az evvel sizi taklit ettim. Aynen bu şeilde cevap veriyordunuz.

Şahsi fikrim eğer hırsızlık yapılmıyor, yani korsan kullanılmıyorsa, bu bapta da illegal iş yapılmıyorsa, Windows’un kendi güvenlik ptogramıyka da problem çıkmayacaktır.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Hocam gerekli cevabı verdim zaten, bulamıyor. Fudlanmış virüsler hiçbir şekilde sistemde çıkamayabiliyor. Yada nadiren başka bir antivirüste çıkabiliyor. Bu tarz şifrelenmiş virüsler ile saldırganlar genelde karşıdaki kişinin çerezlerini kopyalamayı hedefliyor.