Terminalden Bash Script Calistiramiyorum

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaslarlar bugun ubuntu 64 bit kurdum sanal makineye. Simdi terminalden su yaziyorum sifre istiyor. Kendi admin hesabimin sifresi dahil birkac sey denedim bir turlu sifreyi bulamadim(root, mobile, daemon, wheel).Nasil super user'e gecebilirim ?

Diger sorum ise ubuntunun varsayilan metin editoru sadece kodun belli kisinlarini renklendiriyor. Hani dreamweaver, visual studio gibi programlarda kod kendigilinden tamamlaniyor(ornegin a tusuna bastigimda a ile ilgili kodlar alt alta cikmasi). Bunun gibi bir program varmi ubuntu da(bash script icin) ?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
yazdığın scripte 777 izinini verip ./script şeklinde denediğinde çalışacaktır
yine çalışmazsa sudo /scripttamyolu/script şeklinde de deneyebilirsin

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Yönetici Uçbirimini aç ve kullanıcı şifreni gir.

Veya: varsayılan Uçbirim'den (Terminal'den) "sudo uygulama_adı script_adı" şeklinde yaz ve şifreni gir.

Gedit bir den fazla betiği destekler. Görünüm/Vurgu kipi/Scripts/sh (veya bash) ile Bash için renklendirme seçilir. Düzenle/Tercihler üzerinden eklentilri yükleyebilir veya tema ayarlayabilirsin. Renk ayarları, temaya göre değişir.

Otomatik tanımlama, gedit ile yok. Geany ile daha önceden girilen kodlar, ikinci kez yazılacağı zaman otomatik tanımlama özelliği devreye giriyor. Bash için ayrı bir düzenleyici yok. Bütün desteklenen diller için aynı editörler kullanılıyor.

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bilgileriniz icin tesekkur ederim. Buradaki sabit konulardan "Ubuntu icin Yararli Bilgiler" konusundan nasil "Root" sifresi alabilecegimi ogrendim(sudo passwd root komutu ile). Zaten root olunca gerek kalmadi.Yorum yazan herkeze cok tesekkurler.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Bilgileriniz icin tesekkur ederim. Buradaki sabit konulardan "Ubuntu icin Yararli Bilgiler" konusundan nasil "Root" sifresi alabilecegimi ogrendim(sudo passwd root komutu ile). Zaten root olunca gerek kalmadi.Yorum yazan herkeze cok tesekkurler.
Otomatik tamamlama için qtcreator kullanabilirsin normal C++ projesi de yapabiliyorsun onunla harika oluyor