Termal Macun Yapımı

EralpResit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
İyi akşamlar arkadaşlar youtubede bir video gördüm adam kendisi termal macun yapıyor ancak bir malzemeyi söylemiyor acaba o malzeme ne olabilir. Video linki aşağıda

isa başak

Asistan
Reaksiyon puanı
127
bu arada video saçma olmuş bence. termal macun önemli bir parça bunu evde yapmak ne kadar mantıklı ayrıca şuan baktım en fazla 160TLye vardı yani riske atmaya gerek yok.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Ben kimya müh. değilim .Makinacıyım.Bu yüzden diğer karışımlar için bi şey söyliyemeyeceğim.Yalnız nette yaptığım küçük bi araştırma ile silikon türevi malzemeler falnda katılıyormuş. Tam açıklaması burada. :)

Ancak niye alüminyum tozu kullanmışki. Bakır tozu kullansaydı, Isı iletkenlik transfer katsayısı çok daha yüksektir. En iyisi gümüştür, ama o da pahalıya çıkardı.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Maliyeti düşürmenin en iyi yolu kendine ortak aramaktır. Maceraya gerek yok ?

SuperX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
78
Ancak niye alüminyum tozu kullanmışki. Bakır tozu kullansaydı, Isı iletkenlik transfer katsayısı çok daha yüksektir. En iyisi gümüştür, ama o da pahalıya çıkardı.
edison elektrik ampulunu icatettigi zamanlarda aliminyum bakırdan daha pahalıymış şimdyse tam tersi bence bakırın fiyatı daha yüksek oldugu için bakırı kullanmamış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

en iyisi gümüş olabilir en pahalısıda gümüş

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Bu tarz şeylere girilmesini önermiyorum. Tehlikeli sonuçlar doğurabilir.