Termal Macun Ne Kadar Sürede Yenilenmelidir ?

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
:yes::yes::yes:1.5 yıl ideal dir çünkü benim laptop ısınıyodu götürdüm bi pc ciye adam temizledi:devil2::devil:,
termal macunu halletti verdi eve bi geldim buz gibi bu gibi sorumlarda garantisi geçmedi ise garantiye ver geçti ise dal :D:cool::cool::cool::cool:

svchost.exe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Termal macunun önemi büyük,sıcaklık düşürme konusunda çok faydası var.Tam 5 sene kullanmıştım,arada nasıl olduysa unuttum gitti işlemciyi.90 derecelere kadar çıktı ve sonunda artık pes etti işlemci,bende yeni bir işlemci aldım.Daha doğrusu işlemci almaya yer arıyodum bu benim için fırsat oldu. :D

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
İşlemci ısınma sorununuz yoksa isterse 10 sene olsun değiştirmenize gerek yoktur arkadaşlar milleti yanlış bilinçlendirmeyin bu işin tarihi yıl dönümü olmaz, Ortada ısı sorunu yoksa ne gerek var laptobu desktopu açmaya ha fanı belirli aralıklarla temizlemek normal olabilir ama fan temizlendiği halde ısı sorunu varsa o zaman termal macunu kontrol etmekte fayda var.
Ayrıca termal macunun çoğu yarar yerine zarar getirir. Termal macun çok çok ince metal tozlarından yapılır bunlar bakır, alüminyum, altın vs, termal macunun görevi işlemci üstü ve fan tabanı yüzeyindeki gözümüzle göremediğimiz mikro çukurları doldurup yüzeylerin tam temasını sağlamaktır fazla macun basmayın yanılırsınız.

ccrazyyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kullanılan termal macunun kalitesi çok önemli 1 yılda olabilir 3 yılda olabilir. İşlemci sıcaklığına bakmalısınız. 55-60 derece üzerindeyse yenilenmesinde fayda var.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
bende bugun yenileyeceğim 80 dereceye çıkıyor pc tap kapanıyor

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
sizce termal macunu yenileme zamanı gelmişmi.?

9wu04.jpg

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Termal macunu (benim gibi) pc yi ilk acıp tecrübe ettiğinizde silmeyiniz :)
sonum hüsran olmuştu canım p4 3.0 ht işlemcim 85 ten aşağı inmez olmuştu meğer macundanmış.
Hiç bilmezdim o denli etkili olduğunu ki sürene kadar. 85 dereceden anında 46-56 arasında inmişti. Ypanların elleri dert görmesin.
Şuan sistemi oc'li olarak kullanığım için işilemci daha çok ısınıyor buda termal macunu kurutuyor o yüzden yaklaşık 6 -9 ayda bir yenilerim sonuçta elime yapışmıyor çok pahalıda değil.

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar bende termal macun alıcamda size danışmak istedim.Gümüş alaşımlı 15 tl'ye coolmasterin termal macununu önerirmisiniz yada baska bi termal macun önerirmisiniz ??

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
ya arkadaşlar bende termal macun alıcamda size danışmak istedim.Gümüş alaşımlı 15 tl'ye coolmasterin termal macununu önerirmisiniz yada baska bi termal macun önerirmisiniz ??
Vatan bilgisayarda hafta sonu 10 tl'ye alabilirsin :)
Aynı ürünü bende kullanıyorum kafan rahat bir şekilde alabilirsin şu sıcakta stok fanla tam yükte 53 dereceyi geçmiyor :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bir yazılımcı olarak derim ki laptoplarda 2 senede 1 yenilenmeli, o da çok dikkatli; çünkü sürekli söküp takma bakırın esnekliğini ve şeklini yitirmesine neden olabilir; tam dengeli oturmayan bakır levhaya ne kadar sürersen sür fayda etmez... Ayrıca bakırın komple değişmesi de gerekebilir.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
masaüstü bilgisarayı 5 senedir kullanıyorum hala birşey olmadı bilgisarayın ne zaman cpu'su aşırı ısınıyorsa o zaman yenile.

Statham

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Notebookumu aldığım mağzadaki görevli kendi pc sini 1 yılda 1 kez bakıma gönderdiğini söyledi.Ben pcmi alalı 3 yıl oldu gönderdim yeni gibi oldu adeta bence 1-2 senede bir yenilenmeli

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim eski bilgisayarim 9 senedir ayni macunla calisiyor. Fan cpu üzerinden cikarilmadikca yenilenmesine pek gerek duyulmaz. Macunun görevi fan'in islemciyle daha iyi temas etmesini saglamaktir.

Suanki bilgisayarim ise 4 senedir ayni macunla sorunsuz calisiyor. Fazla dert etmeyin. Fan'in toz kaplamamasina dikkat edin yeter.

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
konuyu görünce aklıma bi olay geldi arkdaş termal macun yerine diş macunu kullanmıştı :D sonuç hüsran :D

ben 7 yl filan oluyor 1 kez bile sürmedim o şeyi

SoLidBurn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Askerlik dönüşü 2007 yılında yeni bir pc toplamıştım 2-3 ay kadar önce bozuldu açılmaz oldu bilgisayar. Tamire verdiğimde bana işlemci fanını ve macununu değiştirdiklerini söylediler. Her sene yenilemek iyidir diye düşünüyorum artık.

Detected

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarı 2007'de aldık.O zamandan beri hiç kullanmadım.Zaten eskidi ne gerek var diye diye 3 sene geçti dile kolay.

canahmet34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Laptoplarda islemcinin uzerinde termal macun degil de termal yapiskan bir pad bulunmuyor mu yani sunger gibi birsey bende oyle valla bunun da dehismesi gerekir mi

Reaksiyon puanı
189
Laptoplarda islemcinin uzerinde termal macun degil de termal yapiskan bir pad bulunmuyor mu yani sunger gibi birsey bende oyle valla bunun da dehismesi gerekir mi

Üreticiden üreticiye değişir o. Macunların da çeşit çeşit olanları var. Gümüş renkli olan mümkünse termaltake gibi markaların macunlarını tercih edin. Ve evet zamanla onların da değişmesi gerekir...

mustafajx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
90'ı geçerse risk...benden sizlere tavsiye kesinlikle problem yaratmadıkça fanı sökerek temizlemeye kalkmayın, eğer illa sökecekseniz eski termal macunu hiç kalıntı bırakmadan temizleyin ve yeni macun sıkmadan kesinlikle yerine takmayın,işlemci yatağı çok narin olduğundan ufacık bir deformasyon anakartınızı yada işlemcinizi çöpe atmanız için yeterli ... benim termal macun kullanmadan 100 dereceyi bulan işlemcim macundan sonra 37 dereceye düşmüştür..100º olan işlemci sıcaklığı bilgisayarın sürekli kapanmasına sebebiyet verir.işlemci sıcaklığınızı öğrenmeniz için herhangi bir program kurmanızada gerek yok biostan bakabilirsiniz,eğer risk durumu varsa zaten kırmızı yazı ile yazar...

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
60 dereceden sonra PC'de yavaşlamalar/takılmalar/donmalar yapar, kendini belli eder zaten. (Notebooklarda bu seviye az daha yukarıda oluyor genelde) Daha da yukarısı işlemci için risk oluşturur ve bu şekilde kullanılmaya devam ederse işlemci ömrünü de azaltabilir.

Ve termal macun olmadan kesinlikle sistem çalıştırılmamalıdır. Her ana işlemciye veda edebilirsiniz.

icakir86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yılda bir 6 ayda bir falan neler duyuyorum beyler yok böyle birşey o macun yıllarca götürür sizi işim gereği hem desktop hemde server kasalar ile çok içli dışlıyım çok nadir değiştiririm macunu sadece nedenini çözemediğim aşırı işlemci ısılarında son çare macuna bakarım. Ayrıca macun işi basit bi iş değil fazla sürersen bi faydası olmaz az sürersen de aynı şekilde, burdan okuyup gereksiz yere kalkışmayın macun sürmeye zarar verirsiniz işlemciye.

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
termal macunun yenilenme sıklığı:kullandığınız macunun kalitesine..."OYUN CANAVARI"olmanıza ve çok yüklü programla çalışmanıza bağlı olarak değişir...
bir arkadaşımız"O MACUN SİZİ YILLARCA GÖTÜRÜR"demiş...herhalde "ŞAKA"yapıyor...şaka deyilse biraz eksik bilgi sahibidir..macun usulünce gerektiği zaman yenilenmelidir...sadece işlemci deyil kuzey köprü ekran kartı gibi yerlerinde macunu tazelenmeli....

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
bir arkadaşımız"O MACUN SİZİ YILLARCA GÖTÜRÜR"demiş...herhalde "ŞAKA"yapıyor...şaka deyilse biraz eksik bilgi sahibidir..

Dogru diyor. Sikca oyun oynayan birisi olarak bunun altina imzami rahatlikla atabilirim. Termal macunun görevi islemcide ki sicakligi macun üzerinden fan'a aktarmasi'dir. Macunsuz fan tam olarak islemciye temas etmez. Herkesinde bildigi hava kötü isi iletkeni'dir. Bu yüzden termal macun sürülür.

Suan kullandigim bilgisayar bes senelik ve hala sorunsuz calisiyor. Ayni sekilde dokuz senelik eski bir bilgisayarim var. Fan'i sökmedikce termal macunu sikca yenilemeye gerek yok.

60 dereceden sonra PC'de yavaşlamalar/takılmalar/donmalar yapar

Bu dedigin islemciye göre degisir. Benim islemcim bazi oyunlarda 75 dereceyi bulur, ama ne takilma nede donma sorunu var. Her islemcinin kendi mimarisine göre belirlenen derece siniri vardir. Bütün islemciler 60'i gectimi donma veya kasma olacak diye bir kaide yok. Bosta olan bir bilgisayar icin 60 derece cok, oyun oynarken 75-80'i gecmemek lazim. Daha fazlasi seninde dedigin gibi islemcinin ömrünü azaltir.

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Dogru diyor. Sikca oyun oynayan birisi olarak bunun altina imzami rahatlikla atabilirim. Termal macunun görevi islemcide ki sicakligi macun üzerinden fan'a aktarmasi'dir. Macunsuz fan tam olarak islemciye temas etmez. Herkesinde bildigi hava kötü isi iletkeni'dir. Bu yüzden termal macun sürülür.

Suan kullandigim bilgisayar bes senelik ve hala sorunsuz calisiyor. Ayni sekilde dokuz senelik eski bir bilgisayarim var. Fan'i sökmedikce termal macunu sikca yenilemeye gerek yok.

Bu dedigin islemciye göre degisir. Benim islemcim bazi oyunlarda 75 dereceyi bulur, ama ne takilma nede donma sorunu var. Her islemcinin kendi mimarisine göre belirlenen derece siniri vardir. Bütün islemciler 60'i gectimi donma veya kasma olacak diye bir kaide yok. Bosta olan bir bilgisayar icin 60 derece cok, oyun oynarken 75-80'i gecmemek lazim. Daha fazlasi seninde dedigin gibi islemcinin ömrünü azaltir.
hiç soğutma sistemi gördünüzmü?macun tazelenmez diye insanları yanlış yönlendirmeyin...siz yenilemiyorsunuz diye kural değişmez.yeri gelince mutlaka değişmeli..bunu üreticiler diyor ben deyil..hem oyuncuyum diyorsunuz hem macun değişimine karşısınız..bana biraz tuhaf hemde çok tuhaf geldi..üstelik "imza"da atıyorsunuz..