Tercih ettiğiniz pc tarayıcısı

WualHasan

Asistan
Reaksiyon puanı
44
merhaba dostlar bilgisayarım win 10da aşırı kasıp donduğu için win 7 32 bite geçmek zorunda kaldım . çok şükür tarayıcı işlerini birçok işi halledebiliyorum . ben tarayıcı olarak 2 tane kullanıyorum opera ve yandex browser sizce ram tüketimleri nasıl chrome daha azmı tüketiyor . Siz hangisini tercih edersiniz ben tasarım ve içerik olarak bu ikisini kullanıyorum sizin tavsiyeniz nedir

PC : 2.7 GB

HP Kullanıcısı

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Daha az bellek kullanmasını istemiyorsan. Edge kullanabilirsin . Ama hız istiyorsan chrome kullanabilirsin.Chrome çok ram tüketir ama daha hızlı.

lBeratl

Asistan
Reaksiyon puanı
215
Ben brave kullanıyorum hem kendi reklam engelleyicisi var hemde bat kazandırıyor

WualHasan

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Daha az bellek kullanmasını istemiyorsan. Edge kullanabilirsin . Ama hız istiyorsan chrome kullanabilirsin.Chrome çok ram tüketir ama daha hızlı.
win 10 kullanıyorken tercih ediyordum win 7ye kurarken çok hata aldım internet bağlantısı yok diye bende vazgeçtim . opera gx gayet tatmin ediyor bence reklam engelmeme falan . ama önerin için teşekkür ederim

HP Kullanıcısı

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
win 10 kullanıyorken tercih ediyordum win 7ye kurarken çok hata aldım internet bağlantısı yok diye bende vazgeçtim . opera gx gayet tatmin ediyor bence reklam engelmeme falan . ama önerin için teşekkür ederim
Opera gx'de aslında da iyi. Severim onu ama kullanmıyorum.

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,465
Bu konulardan çok fazla vardı zaten. Yine de edge.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Ben Chrome'u tek geçerim. Şu yeniden yazma aşamasına geldiğine çok iyi bir tarayıcı olacak ama ne uzattılar şu işi ya.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Dostum bu tarz bir konum vardı benim de. Şu son günlerde neredeyse aklına gelebilecek bir çok tarayıcıyı kurup test ettim denedim öncelikle test ettiğim tarayıcıları bir yazayım daha sonra öneri vereceğim.

Palemoon
Mozilla Firefox
Firefox Nightly
Chrome
Opera
Opera GX
Edge
Waterfox
Slimjet
Torch Browser
Brave

Bu tarayıcılar içinden en sağlamları hız ve stabilite konusunda ;

Firefox Nightly, Edge ve Torch Browser'dır.

Bu üçlüyü kurabilirsin. Bu 3 tarayıcı haricinde yukarıda yazılı olan tarayıcıların hepsinde aynı sıkıntıyı gördüm. Siteleri geç açıyorlar ve çok ram kullanıyorlar. Özellikle Opera GX'i önermiyorum tamamen gereksiz bir tarayıcı. Brave bat veriyor diyorlar doğru bende kullandım fakat disqus kullanan siteleri resmen engellemişler hesabın açık bile olsa giriş yapmamış gibi gözüküyorsun yukarıdan çerezlere izin ver dediğin zaman düzeliyor. Vakit kaybı tamamen. Ayrıca ufak bir araştırma yaptım Brave zamanında bir çok indiragandi işlere karışmış. Adı çıkmış yani o yüzden sildim sistemden. Operada da sanırım veri satma gibi bir sorunu vardı. Chrome zaten demeye gerek yok aşırı ram kullanıyor firefox'tan sonra. Waterfox tamamen çöp. Türkçe desteği bile yok. Palemoon fena değil mozillanın eski sürümlerin de ki temayı kullanıyor bir an ilk çıkan firefox'u mu kurdum dedim kendi kendime. Hız olarak çok iyi ama güven vermedi nedense. Ama denemek isteyen deneyebilir.