Teravih Namazı ve Mükafatı

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Orası ALLAH Katında verilecek cevaplar , Açıkcası ben [MENTION=105455]elmalisoda[/MENTION] nın sorusunu biraz yanlış anlamışım ama fark etmiyor yinede içine inanarak katmış olmasından dolayı lafımın arkasındayım, lakin şu şekilde dediğimi tasfiv ediyorum...

adam ne yapmışsa yapmıştır, sonrasında ramazanda içten inanmıştır oruçtur namazdır içten ama herşeyi yapmıştır sonrasında tövbe etmiştir değişmiştir... dönmüştür yani.. bu şekilde diyelim en doğrusu....

lakin yinede ALLAH büyüktür Ammena .. herşey olabilir, sen ibadet yaptığını sanırsın halbuki sadece kendini kandırıyorsundur ?

Adam sabahtan akşama kadar içiyordur ama her akşam yatmadan tövbe ediyordur? tövbe ettiği gün ölür ALLAH affeder bilemeyiz, Dinin inceliğini ne kadar öğrenirsen o kadar kafa karışır ...

belkide yanlış anladım yanlış anlaşıldım ama benim şahsi görüşüm budur..

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
28.TERAVİH NAMAZI:Allah Cennette onun kıymetini bin dereceye kadar yükseltir

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
29.TERAVİH NAMAZI:Allah ona kabul olunmuş bin hac sevabı yazar

30.TERAVİH NAMAZI:Allah ona:Ey kulum Cennet meyvelerindenye.Selsebil suyundan yıkan.Kevserden de iç,ben senin Rabbin'im sen de benim kulumsun buyurur.

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Hatırlamakta fayda var.Allah kabul etsin.

Hz.Ali rivayet eder;Ramazan ayında teravih namazı kılanın mükafatı nedir? diye Resûlu Ekrem (s.a.v.)e sormuşlardı da Peygamberimiz şöyle buyurdular:

1.TERAVİH NAMAZI:Anasından doğmuş gibi günahı affedilir

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Bu gece teravihin fazileti
9.TERAVİH NAMAZI:Hz.Peygamberin ibadet ettiği gibi ibadet etmış sevabı alır