Teoman Müziği Bıraktı

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Teoman_Head.jpg

sevgili arkadaşlar; müziği bırakıyorum. ya çok çok uzun bir süre. ya da büyük ihtimalle, hiç dönmemek üzere. 3 eylül berlin son konserimdir.

anlatayım nedenini;
önce küçük bir açıklama; sanatçı denilen yaratık, dünyayla çözemediği bir sorununu başkalarına saçma gelecek bir işi çok önemseyerek halletme yoluna giden kişidir. benim durumumda gitar çalmak, şarkı söylemek vs. oluyor bu saçma iş. ama ben şarkı yazma işini hep çok önemsedim, onu hep kolladım. hayallerimdeki kahramanlarımla yarıştım, bu dünyaya inmedim bile. çok sevdiğim şarkılarımı yazdım.
hep olduğum kişi kalayım diye de çok uğraştım, çok çalıştım. bir kaç prensibim oldu, onları da kollamaya çalıştım. her zaman istediğim kadar iyi bir insan olamadım. ama çalıştım.
küçücükken bu ülkede rock müziğe dair bir hayal kurdum, nerede ne varsa takip ettim, ardına düştüm, her şeyini gözledim, inandım. hayal olduğunu bile bile.
neyse, işte bu hayal artık beni tatmin etmiyor. kendimi, arkadaşlarımı hayalkırıklığı içinde görüyorum. bir özgürlük ve gerçeklik duygusu peşine düşmüştüm, pozisyonum meğer onu temsil etmiyormuş. sadece sahnede yaşayabildiğim bir hayal bu çünkü. bir çok arkadaşımdaki hayal kırıklığı bende de var.
bu hayal beni tatmin etmeyince, önemli olmadığını bildiğim diğer bazı hayallerimi sembolik olarak şu önümüzdeki 1,5 senede gerçekleştirip müziği bırakayım bari dedim, daha da çok çalışmaya karar verdim. gizli tuttum kararımı, kimseye de söylemedim. hatta yalan bile söyledim çalışanlarıma.
ama bir süredir kendime bakıyorum ve çok yorgunum. o yüzden pes diyorum. böylece düzelmesi aslında çok uzun yıllar sürecek problemleri 1,5 senelik bir intihar saldırısına dönüştürmeyeceğim. gerçekte bir önemleri yoktu, hayatın gerçekleriyle uğraşmamak için hayal edilmiş şeylerdi. inanması her zaman kolay olmuyor.
böylece, boşu boşuna kendimi de, çalışan dostlarımı da yormamaya karar verdim. kendimi yorarken, onları da çok yordum, üzdüm. çok teşekkür ederim hepsine .
sizlere de.

bu bir hüzün yazısı değil, bir rahatlama yazısıdır.

-teoman

http://www.teoman.com.tr/aciklama.php

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bu ülkeye İsmail YK gibiler layık...

Her önüne geleni yüceltirsen, her eline mikrofon alanı SANATÇI diye nitelendirirsen bir bakmışsın gerçek sanatçılar tek tek bu alandan çekilmeye başlamış... Kimisi Teoman gibi gidiyorum demiş kimisi sessiz sedasız çekmiş gitmiş...

Teoman ın özel hayatı kendisini ilgilendirir bizi ilgilendiren ortaya koyduğu eserleridir. Ben o eserlere baktığım zaman bir derinlik görüyorum. Bir kalite var bir şeyleri anlatma çabası var...

Teoman günümüz müzik sektöründeki insanlar arasında soyut kavramları en güzel bir şekilde besteleyip yorumlayan bir kişi... Bir çok kişi onun eserlerindeki soyut kavramları anlayamadıkları için onu beğenmiyor olabilir o da onların idrak yetileri ile ilgili bir husus...

Neyse lafı çok uzatmayalım...

İsmail YK dinlemeye devam et Türkiye...

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Teomancım bi şey kazanmaz aksine kendin kaybedersin.. bu işi ticaret olarak görüp o şekilde yaklaşmalısın.. kimse bu tepkilerden anlayıpta aa dur ben napıyorum demez malesef..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
umarım bu samimi bir karardır. teomanı ben de severek dinliyorum ama son zamanlarda popülaritesini yitirmeye başlamıştı. bu açıklamadan sonra yakın zaman içinde "baskılara dayanamayıp geri döndüm" derse gözümde zere kadar değeri kalmaz. müziği bırakma kararı ciddi bir iş. teoman müziğü bıraksın istemem. ancak onun gibi biri bıraktım derse de, arkasında durmalı...

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Teoman'ın yaptığı müziği severdim.Kendisi özel hayatta pek başarılı olamadı.Burası Türkiye kendine dikkat edip çeki düzen vereceksin...

Öte yandan basınla arasının iyi olmaması sebebiyle de yıprandı.(bkz. tarkan tevetoğlu )

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
aclik basina vurmus herhalde :P teoman da oruc tutuyomus anlasilan . :D

MrtKrt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Adam İyi Söylüyordu Keşke Bırakmasaydı..