Haber Tencent’in yeni silahı Apex Legends Mobile nasıl bir strateji izledi?

Bu konuyu okuyanlar

AlpKutay

Öğrenci
Katılım
13 Mayıs 2022
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
SocialPeta veri analizlerine dayanarak Apex Legends Mobile’ın nasıl bir strateji izlediğini ve mobil battle royale oyunlarının nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattık.

1655447239475.png

Social Peta veri analizlerine dayanarak Apex Legends Mobile’ın nasıl strateji izlediğini anlattık.
Apex Legend Mobile, 17 Mayıs’ta küresel olarak piyasaya sürüldü. Bu vesileyle battle royale piyasasında yeni (aslında eski) bir yarışmacı ortaya çıkmış oldu.

1655447269755.png


Apex Legends bölgelere göre yayınlanma tarihleri.​

Apex Legends Mobile büyük bir patlamayla çıkış yaptı ve heyecan yarattı. Oyun App Store’da 145 ülkede yayımlandı, Amerika ve Japonya dahil 47 ülke/bölgedeki ücretsiz oyun listelerinde birinci oldu. Buna ek olarak Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya dahil 46 ülkenin ücretsiz oyun listelerine 2-10 arası sıralardan giriş yaptı.

Bu oyunu özel kılan ne?​

Apex Legends, ilk olarak 2019 Bahar Şenliği sırasında resmi olarak piyasaya sürüldü. O yıllarda Battle Royale oyunları patlama yaşıyordu ama Apex Legends özel bir oyundu. Piyasaya sürüldükten sonra aşırıya kaçan tanıtım faaliyetleri olmadan, benzersiz oynanışı ve heyecan verici savaşları ile nişancı türünü seven oyuncular arasında iyi bir ün kazandı ve popülerliğini artırdı.

1655447329322.png


Oyun hızlı aksiyonu ile öne çıkıyor.​

Oyun çıkışından itibaren 92 milyon dolar hasılat yaptı ve 50 milyonun üzerinde kayıtlı oyuncuya ulaştı. Nisan 2021’de 100 milyon küresel oyuncu sayısını aştı. Böyle parlak bir pazar performansı, oyunun mobil versiyonu için sağlam bir temel oluşturdu.

Apex Legends Mobile, Tencent‘e ait olan Lightspeed and Quantum Studios tarafından geliştirildi. İlk testine geçen yıl Nisan ayında başladı ve Temmuz ayında test alanlarını Peru, Kolombiya, Endonezya, Mısır ve Lübnan’a genişletti.

Apex Legends Mobile klasik bir Tencent oyunu dersek hatalı olmayız. Apex’in PC versiyonunun en göze çarpan özelliklerini, karakter kadrosunu ve özgün savaş mekaniklerini içerisinde barındırıyor. Oyun mobil cihazlara optimize edildi ve otomatik yağma, hızlı yağma ve hızlı işaret gibi birçok mobil kısayola kavuştu.

1655447355802.png


Apex Legends Mobile’a ait bir ekran görüntüsü.​

Apex Legends Mobile PC versiyonu ile karşılaştırıldığında daha sade bir kullanıcı arayüzüne ve daha basit mekaniklere sahip. İki sürüm arasındaki en büyük fark Apex Legends Mobile’ın reklam stratejisinin PC versiyonundan çok daha yoğun olması. Giderek daha fazla PC oyunu mobil platformlara getirildiğinden, bir oyunun büyük bir hit olması için en iyi yol, reklam ve ürün kalitesinin bir arada kullanılmasıdır.

Medya gücü​

SocialPeta tarafından elde edilen verilere göre Apex Legends Mobile, açık beta sürümünden 70 gün önce, 8 Mart 2022’de reklam çalışmalarına başladı. Dönem boyunca, iOS ve Android’de toplam 4,100 tekilleştirilmiş reklam öğesi yayınladı, bu da daha fazla oyuncunun dikkatini çekmek için her gün ortalama 59 reklam öğesi yayınladığı anlamına geliyor.

1655447418180.png


Apex Legends Reklam Verileri – SocialPeta

Apex Legends Mobile tüm ülkeler/bölgeler arasında Güneydoğu Asya, Güney Amerika, Okyanusya ve Kuzey Amerika’da reklam vermeye odaklanırken, Filipinler toplam reklam öğelerinin %13’ünü oluşturarak en çok reklam verilen bölge oldu.

1655447452468.png


Apex Legends Bölge Analizi – Social Peta​

Apex Legends Mobile’ın reklam öğelerinin çoğu %96 ile videolardan oluşuyor ve esas olarak oyunun PC sürümüne ne kadar benzer olduğuyla ilgili içerikler barındırıyor. Oyunun fragmanı, oyun savaşlarının ne kadar yoğun ve şiddetli olduğunu gösteriyor. Reklam öğelerindeki tüm bu hızla değişen görüşler ve eylemler, insanlara oyunun ne kadar heyecan verici olduğunu anlatmak için birebir, ancak bir bütün olarak o kadar mükemmel pürüzsüz değil ve iyileştirilmesi gerekiyor.


Oyunun bir diğer avantajı, Fade (Ignacio Huamaní) adında yeni bir kahramanın piyasaya sürülmesiyle geldi. Kahraman PC sürümüne de gelecek, fakat şimdilik sadece mobil sürümde yer alıyor.


Apex Legends Mobile’ın yeni kahramanla ilgili reklamı​

Diablo Immortal’ın tasarımcıları geçmişteki bir röportajda oyunun 2022’nin ilk yarısında piyasaya sürülmesinin planlandığını açıklamıştı. Battlefield’ın mobil sürümünün Mayıs ayında Alpha testine başlayacağı duyuruldu ve bu yıl resmi olarak yayımlanması planlandı.

Mobil sürümleri yayınlamak, klasik PC oyun serilerinin çığır açması için etkili bir yol haline geldi. PC oyunlarının şirketlerinin pazarlama stratejilerini değiştirmeleri ve mobil oyuncuları nasıl edineceklerini öğrenmeleri gerekecek.

SocialPeta, PC oyunlarının başarılı mobil sürümlerinin analizi sırasında aşağıdaki detayları fark etti:

1- Eski kullanıcılar klasikleşmiş unsurlarla elde tutulabilir​


PC oyunlarının mobil sürümleri, PC’den mükemmel bir şekilde kopyalanan içeriklerin reklamını yapmaya odaklanacaktır. Ancak, reklam stratejileri aracılığıyla PC oyuncularını nasıl cezbedebilir ve edinebilirsiniz?

Klasik haritalar, oyun maskotları, klasik silahlar, oyun içi klasik karakterler vb. gibi PC oyuncularını çekmek için bir oyunda klasik öğeler kullanmak daha etkilidir.

1655447907171.png


Call of Duty: Mobile maskotu “Ghost”​

Örneğin, Call of Duty: Mobile’ın maskotu, Call of Duty 4: Modern Warfare’deki meşhur “Ghost” karakteridir.

2- Aynı türdeki oyunlar için farklılaştırılmış reklamcılık önemlidir​


Battle Royale oyun pazarında birçok başarılı oyun var. En iyi oyunlar en çok oyuncuya sahip olsa da artan popülaritesi de bir bütün olarak pazarın refahını artıracaktır. Bu nedenle, bir oyunun daha fazla oyuncu çekmek için farklılaştırılmış özelliklerinin reklamına odaklanması daha etkili bir yoldur. Yukarıda bahsedildiği gibi, Apex Legends Mobile’ın kreatiflerinde vurgulanan kahraman becerileri ve yoğun savaşların hızla değişen ara sahnelerinin bir karışımı, farklılaştırılmış pazarlamanın doğrudan örneğidir.

3- Mobil oyuncular casual içerikleri tercih edebilir​


Konsol veya PC oyuncularıyla karşılaştırıldığında, çoğu mobil oyun oyuncusu daha sosyal veya casual oyunları tercih edebilir. Bu nedenle, oyun pazarlamasının o kadar da sert olmayan oyuncuları da dikkate alması gerekiyor. Zorlu oyunlar, sıradan oyuncuları çekmek için reklamlarında çizgi romanlar, komik senaryolar veya diğer gündelik içerikleri kullanabilir.

Mobil cihazların hızlı gelişimi ve güncellemeleri ile cep telefonlarında AAA tipi oyunlar oynayan oyuncular daha fazla olacaktır. Mobil oyunlar piyasadaki en yüksek hasılat yapan oyunlardır. Gelecekte, mükemmel PC oyunlarının daha fazla mobil versiyonlarını görebiliriz.
 

Son mesajlar

Üst