Haber Temu'dan Alışveriş Yapmak Zorlaşıyor

SefaGrgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
150 Euro'dan 22 Euro'ya Kadar Düştü

Temu, Aliexpress ve Amazon gibi yurt dışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir düzenleme yolda. Ticaret Bakanlığı’nın bu değişiklikle birlikte, şu an 30 Euro olan gümrük muafiyet limiti yakın zamanda 22 Euro’ya çekilecek.

Geçtiğimiz yıl, 150 Euro olan alışveriş limiti, 21 Ağustos 2024’te yapılan düzenleme ile 30 Euro’ya çekilmişti. Bu kez 30 Euro’luk limit, kargo ücretini de kapsayacak şekilde yeniden düzenlendi.

Temu ve Aliexpress, Temsilci Ataması Olacak Mı ?

temu-aliexpress-yurt-disi-alisveris-limiti-22-euro-oldu-1.jpg

Hiçbir duyuru yapılmadan, 1 Nisan 2025 itibarıyla geçerli olacak yeni bir düzenleme devreye girdi. Bu düzenlemeye göre, Temu, Aliexpress gibi yurt dışı alışveriş platformları Türkiye’de bir temsilci bulundurmak zorunda kalacak.

Şu an için Temu ve Aliexpress, Türkiye'deki satışlarına devam ediyor. Bu da demek oluyor ki ya temsilci atamışlar ya da henüz resmi bir yaptırım başlamamış. Ancak bu durumun değişmesi an meselesi.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
912
Vergiye alışığız nede olsa
Bizde TEM’e çıkar; TEMU’dan alışveriş yaparız 🤣🤣

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,685
TEMU'dan bende birşeyler aldım. Gelmelerini bekliyorum. Ama limiti 22 EUR'ya indirmek hiç insanca değil.

Graveworm

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,366
TEMU'dan bende birşeyler aldım. Gelmelerini bekliyorum. Ama limiti 22 EUR'ya indirmek hiç insanca değil.

Aslında o kadar da saçma değil be. Tabi bazı ürünleri almak isteyenler için sıkıntı olabilir ama 22 Euro dediğin 950 tl para yapıyor. Temu gibi bir yer için oldukça fazla bir mebla.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,685
Aslında o kadar da saçma değil be. Tabi bazı ürünleri almak isteyenler için sıkıntı olabilir ama 22 Euro dediğin 950 tl para yapıyor. Temu gibi bir yer için oldukça fazla bir mebla.
Bence saçma. Burada bulunmayan ürünleri oradan almak için bu tutar az kalıyor.

Serdar13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Her durumda, fazla ödeme yapmanız gerekecektir. Burada ya Tema'dan sipariş verirken vergi ödersiniz ya da aynı ürünü yerel mağazalardan satın alırken iki kez fazla ödeme yaparsınız.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,685
Temu'dan alınan ürün vergisiyle 1 birim iken, ülkemizdeki satıcılardan almaya kalkınca 2-3 birime çıkıyor. Tamam bir ithalat uzmanı olarak anlıyorum, bunun gümrük vergisi var, KDVsi var, maliyeti var. İthalatlarda herşey dahil %5 ile %50 arası bir toplam maliyet oluyor, ama asıl masraf yükü ülke içinde oluşuyor. Gümrüklü depodan iç nakliyesi, e-ticaret platformlarının komisyonları, banka komisyonları, kargo şirketlerinin nakliye masrafları derken, ithalatçının kar marjı azalıyor. Bu yüzden insanlar TEMU'ya akın ediyor. Zamanında aynı rağbet Aliexpress,DHgate,Banggood gibi yerlere yapıldı.