Temizleme sonrası reset atma sorunu

cgds09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
site yoneticilerine ve tum uyelere selamlarrr

ben çağdaş tonga. foruma daha yenı kaydoldumm.

suan bilgisayarımla ilgili bi sorunumm var.
ıslemcı fanını falan temızledım yerıne taktımm ama daha sonra pc açılırken kendı kendıne reset atar oldu. daha sonra tum parçalarını sokupp halının ustune koydum acaba bı kısa devre falanmı oluyor dıye oyle bı sorunda yokk ama bu sefer bılgısayar açılırken wındows yukleme ekranından sonra ekran sıyahlaşıyor 15-20 sanıye sonra bi hata çıkıyorr. uygulama duzgun olarak baslatılamadı falan dıyee hata numarası 0x000.... dıe bısı okuyamadım hemen kapanıoo yardımlarınızı beklıyorumm
msn adresım cagdastonga09@hotmail.com burdan maıl atarsanız da ıı olurr

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Konu başlığı düzeltilerek bu bölüm altına taşınmıştır.

cgds09 arkadaşım,
Hoşgeldiniz,
Lütfen forum kurallarımıza bir göz atın.

berkay1212

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım bence 5-10lira için çok fazla kasma.bi bilgisayarcıya götür.bakarak anlayamazsın ne olduğunu.tornavidayla yanlış bi yerine dokunduğun anda bile kısa devre olabilir.yok ben götürmeyeceğim diyosan.işlemci fanının düzgün çalıştığına emin ol.fazla ısınmadan dolayı pc sürekli kendisine reset atar.işlemci fanıyla işlemci arasındaki jel de 5-8derecelik bi soğuma sağlıyo. jeli de sürmeni tavsiye ederim.

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşım bana kalırsa işlemcinin ayaklarını tam oturtmamasından kanaklanıyor olabilir. Tekrar denersen çalışır bence.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
başlık tekrar düzenlendi(mehmet abi başlığın açıklayıcı olması gerekiyo biliyosun :) )

reset atması işlemci fanının tam oturmamış olmasında olur yani soğutucu tam oturmadığı için ısı iletkenliği olmuyodur

fanı taktıktan sonra çok fazla sallamadan bi bak oynuyo mu?
birde fanın altında termal macun(jel) varmı ona bak bu ısıyı ortalama 5-10 derece farkeder

diğer hata nedeni parçaları düzgün takmamandan olur, mesela ram ı tam takmamışsındır