Overclocked
Profesör
Evet aylardır enayi gibi yattım. Yumurta k....ça dayandı. Yarın sınavım var. Almanca bilgim 0. İngilizce, Almancadan türemiş diye duydum. İngilizcem iyi sayılır. Sınavı geçecek kadar Almanca öğretecek var mıdır? Özet biçimde.
Cümle nasıl kuracağız?Kelimelerin anlamını ezberlesen yetiyor. Bizim hoca yazdırıyor genelde ama şu an bende yok.
Bende senin gibiyim şuan,benimde yarın almanca sınavım ****m tutuştuEvet aylardır enayi gibi yattım. Yumurta k....ça dayandı. Yarın sınavım var. Almanca bilgim 0. İngilizce, Almancadan türemiş diye duydum. İngilizcem iyi sayılır. Sınavı geçecek kadar Almanca öğretecek var mıdır? Özet biçimde.
Gramer sorularını yap sadece. Kalanları salla.Cümle nasıl kuracağız?
Edebiyat sınavı da var. Neyse ki o konuda biraz bilgiliyim.Bende senin gibiyim şuan,benimde yarın almanca sınavım ****m tutuştu![]()
Teşekkür ederim, deneyeceğim. (Başka çarem yok)Gramer sorularını yap sadece. Kalanları salla.
Lisedeyim hocam. Keşke online olsa...Eğer online ise, translate ile geçecek not alırsın. Eminim. Ben İngilizce'yi öyle geçtim.
40 bile alsam yeter. Biraz göz gezdireceğim kitaba.Ders kitabından çalışabilirsin.
Benim sınavım haftaya ama ben de öyle yapacağım.
Çalışmak aklına yeni geldiyse bence gerek yok gibi.
söylemiycektim ama acıdım hadi bu kıyağımı unutma.40 bile alsam yeter. Biraz göz gezdireceğim kitaba.
Sağ olsöylemiycektim ama acıdım hadi bu kıyağımı unutma.
Kitabını oku birde bu abladan dinle idare edersin sanırım.
Şuan aynı videoya bakıyorum bende.
Hocam almanca sınavınız varsa dersini de görüyorsunuzdur hocadan neler öğrendinizSağ ol![]()
Hazırlık sınıfındayım hocam. Edebiyat ve Almanca eşit. Önemli olan ingilizce.senin yerinde olsam edebiyata ağırlık verirdim sonuçta 2.5 kat daha önemli
Dersi alt+tab'da kullanmak daha iyi oluyor.Hocam almanca sınavınız varsa dersini de görüyorsunuzdur hocadan neler öğrendiniz
tamam ben hazırlık sınıfında olduğunu bilmiyordumHazırlık sınıfındayım hocam. Edebiyat ve Almanca eşit. Önemli olan ingilizce.
Nasıl yani hocam alt+tab yaparsanız derste böyle olurHazırlık sınıfındayım hocam. Edebiyat ve Almanca eşit. Önemli olan ingilizce.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dersi alt+tab'da kullanmak daha iyi oluyor.
Hocamız çok geç geldi. Nitelikli lise olmasına rağmen, öğretmensiz kaldık. Sonra dersleri aksattım. Hepsi birleşince, nurtopu gibi Almancam oldu. Bu hafta hiç çalışmadım. Çalışasım gelmedi. Bakalım neler olacak.Nasıl yani hocam alt+tab yaparsanız derste böyle olur
Garip bir dil. Önce özne ve sonra kullanacağın özne ile fiili çekimlemen lazım. Tek tek ezberlemen lazım.Cümle nasıl kuracağız?
Ben de 20 falan alırım herhalde2 gün önce almanca sınavından sıfır aldım. Umarım hoca adımı doğru yazdığım için 10 puan verir yoksa performans notu da almanca dersinde kalmaktan kurtaramayacak. Cümle kurmaydı kelimelerin der das bilmemnelere göre hallerine çalışmayı unutma. Sadece kelimelere çalışma.
S...tımGarip bir dil. Önce özne ve sonra kullanacağın özne ile fiili çekimlemen lazım. Tek tek ezberlemen lazım.
Örneğin
Ich spielen Computer
Spiel kelimesi Ich ile spiel"en" olarak çekimlendi. Genelde özneye göre çekim çoğu fiilde aynıdır ama çok fazla istisna da var.
Bunu daha yapamıyorsan işin zor gibi.Ben de 20 falan alırım herhalde
S...tım
Şöyle basit cümleleri kursam aslında. Kelime ezberlemek pek zor olmaz. Teşekkür ederim.Durum şimdiki ve geçmiş zamanda değişir de.
Ich spielen Computer; ben bilgisayar oynarım demek.
Ich spiele Computer; ise ben bilgisayar oynuyoruma döner
Gelecek zamanda fiil sona atar ve Ich'den sonra werde gelir (Ich) ve fiil geniş zaman fiili ile aynı olur (genelde)
Ich "werde" Computer spielen.
Bunu daha yapamıyorsan işin zor gibi.
Almancada sıkıntı olan çekimlemeler. 6 tane çekimleme var ve bunun istisnaları ve istisnalarının istisnası var. Onun dışında kelime kolay ve cümle yapısı zor değil.Şöyle basit cümleleri kursam aslında. Kelime ezberlemek pek zor olmaz. Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim. Ona Artikel deniyor galiba.Almancada sıkıntı olan çekimlemeler. 6 tane çekimleme var ve bunun istisnaları ve istisnalarının istisnası var. Onun dışında kelime kolay ve cümle yapısı zor değil.
Kolay? Bi öğrenmeyi dene de o zaman bunu dr.Alamanca kolay diye biliyorum
bi' aralar denemiştim o kadar da zor değil.Kolay? Bi öğrenmeyi dene de o zaman bunu dr.
Evet, artikel denir genelde.Teşekkür ederim. Ona Artikel deniyor galiba.
Yaklaşık 1 senedir hiçbir video ve yardım almadan öğrenmeye çalışıyorum, ve zor. İlk giriş çok kolay evet ama bir süre sonra dilden bıkacaksın.bi' aralar denemiştim o kadar da zor değil.
Giriş kolaymış gerçekten. Kolay şeyleri anladım. Çekimlemeleri falan anladım sayılır. Biraz kelime öğrenip, sonlandıracağım. Teşekkür ederim yardımın için.Evet, artikel denir genelde.
Yaklaşık 1 senedir hiçbir video ve yardım almadan öğrenmeye çalışıyorum, ve zor. İlk giriş çok kolay evet ama bir süre sonra dilden bıkacaksın.