TELPA garantisi nedir?

cagerallstar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telpa garantisi, türkiye garantisi mi demek ? Yardimci olursaniz sevinirim :D

Lord_omen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ayrıca

Değerli müşterimiz,
Samsung yetkili servis anlaşmamız 30 Temmuz 2013 itibariyle sona erecektir.
Bu sebeple, sizleri mağdur etmemek adına, Samsung marka cihazları başka bir yetkili servise göndermenizi önemle rica ederiz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
Telpa Teknik Servis

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Telpa garantisi demek, Türkiye'ye resmi distribütör anlaşmaları çerçevesinde getirilmiş olan cihazların, ilgili marka ile yapmış olduğu servis anlaşması neticesinde Türkiye'nin her yerindeki Telpa servis noktalarından garanti kapsamında ücretsiz yararlanabileceğiniz anlamına gelir. Örneğin:

- A marka telefon aldınız ve bu telefonun Türkiye'deki resmi distribütörleri B ve C firmaları olsun. Siz B ve C firmalarından veya bunların bayilerinden, ara toptancılarından veya bunlardan almış olan herhangi bir firmadan A marka telefonu aldınız. Eğer bu marka servis anlaşmasını Telpa ile yapmışsa; bu telefonu faturalı olarak satın alma tarihinizden itibaren bütün Telpa servis noktalarında garanti hizmetinden ücretsiz faydalanabilirsiniz.
- Eğer bu A marka telefonu Türkiye'ye getiren B ve C firmalarının değil de farklı bir firmanın bayisinden aldıysanız, resmi yollardan ve tamamen vergileri ödenmiş şekilde almış olsanız dahi Telpa garantisinden faydalanamazsınız. Yani diyelim ki D firması, A marka ile distribütörlük (toptancılık/dağıtıclık) anlaşması yapmadan, Çin'e gidip bu A marka telefonu toptan satın alarak Türkiye'ye resmi yollardan getirebilir. Buna gray market veya paralel ithalat deniliyor. İşte böyle bir durumda sizin A markalı telefonunuzun garantisi Telpa değil, D firması olacak.

Ayrıca;

- Bazı markalar da distribütör kanalıyla gelse de bir servis ile anlaşma yapmıyorlar, çünkü kendilerinin yaygın bir servis ağı oluyor. Örneğin Samsung, Sony gibi bölgesel servisler.
- Buradan da anlaşılacağı üzere Telpa da sadece bir örnektir. Yani A markası, Telpa'nın veya başka bir firmanın "yaygın servis ağı" hizmetini satın almış demektir ve o firma üzerinden size servis hizmeti verebilir. Dolayısıyla distribütör veya marka kendi servisini kurmaz ise, Türkiye'de en az 7 bölgede toplam en az 21 adet servis noktası bulunan herhangi bir firma ile kendi cihazına destek vermek için anlaşma yapabilir. Telefon piyasasında da genellikle böyledir ve Genpa, KVK, Başarı, Telpa gibi firmalardan birini veya birkaçını seçer o marka; anlaşma imzalar ve siz ondan faydalanırsınız; veyahut kendi servis ağını kurar, kendi desteğini kendisi verir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba benim lumia 620 dun resim çekerken güncelleme istedi bende okeyledim şimdi acıkmıyor telpaya getirsem yapılırmı teşekurler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yukarıda bir arkadaş cevap vermiş, destan yazmış. işin doğrusu şöyle; herhangi bir distribütörden alırsan cihazı, diğer distribütör servislerinde de geçerlidir garanti. kvk'dan alırsan, genpa'ya götürebilirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tel paq cok kotu bir aervıss tamamenn aklı ınsanları otelemeye yarıyor.. ben general mobil aldım telpa ya gonderdeım cıhaz sarjda ıken kıtledı kendını ver 20 is gunu olan gerı donus suresı 23 gun oldu bır bana donmedıler ıkı 26. gundede bende 50tl fıyat ıstedıler servıs fıyatı .. cıhaz sıvı temeslı deıl darbedende olmadı sarj da bordu yandıı bu ne yanııı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
telpa gibi rezil bir şirket görmedim telefon ediyosun muhatap yok

S

SDN Okuru

SDN Okuru
telpa teknik servis kadar kötü çalışan bir firma daha görmedim herşey ürünü satana kadar ondan sonra her arıza garanti kapsamı dışı kullanıcı hatası olarak ücretlendirme yapılıyor onuda geçtik karşınızda hiç bir şekilde muhatap bulamıyorsunuz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
telpa garantisi demek garanti yok arkadaşım parasıyla tamir ederiz demek

mustafa5858

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

!!!!!!ARKADAŞLAR HERKESİ UYARIYORUM!!!!!
Yaklasık bır hafta once kullandıgım GENERAL MOBILE DISCOVERY 2+ telefon elımde kullanırken bırden ekran karardı ve baska bır
ekrana gectıgınızde dıger ekran arkada gozukuyordu telefonu garantıye gonderdım buradakı telefonculara anlattım hepsı gonder sıfırı gelır
senlık bırsey yok bu modellerın hepsınde var bu sorun dedıler fakat oyle olmadı telefonum telpaya gıtmıs 6 gun hıc haber falan yok neyse ben aradım bır baktım fıyat onayı beklıyor
haber bıle vermıyorlar yanı sız aramazsanız kalır oylece telefon sonra bana ana kartta sıvı teması dedıler ama telefonun kesınlıkle sıvı teması yok cunku elımde
kullanırken gıttı goruntusu bır foto attılar bana anakart uzerınde terleme var hafıf benim hatammıs bu ne yapıp terlettıysem telefonu
neyse bu sahtekarlarla ugrasılmayacagı ıcın 100 tl odeme yaptım ama yıne de bunlara guvenmedıgım ıcın telefonu gonderırken vıdeo ya cektım cunku nokta cızık darbe vs yoktur telefon ılk gun kı gıbıydı
daha once ınternetten gıttıkten sonra ne halde geldıgını cok okumustum sonunda telefonu elıme aldım sag ust kose ve sol alt kosede cıtasını catlatmıslar ekran jelatınını de acmıslar nasıl yaptılar ıse
sımdı gerı gonderdım telefonu kesın ona da bırsey cıkarırlar ama vıdeosu var elımde dıyecegım su kı arkadaslar alacagınız telefon TELPA garantısınde ıse sakın almayın herkes de var bu sorunlar musterı temsılcılerı utanmasalar
sıze karsı gelecekler ukala ukala konusuyorlar DİSCOVERY alacaksanız yıne kesınlıkle almayın derım o fıyatlara daha kalıtelı telefonlar alın TELPA garantılı olmayan...