Soru Televizyon İnternet Hızı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erderer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erderer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Merhaba ,
İnternet hızımı 100mbit çıkarttım bilgisayardan speedtest yapınca 95 mbit görebiliyorum fakat tv ile speedtest yapınca 35mbit alıyorum bu neden kaynaklanır var mı fikri olan ( her ikisi de kablo ile bağlı )

bertal34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
eski Tv deki modem ve wifi üst sınırı düşük hocam. 35 max alabilirsin donanımsal olarak. Ama bazıları sürüm güncelleme ile eğer donanımı destekler ise daha hızlı internet mümkündür...

tv marka ve modeli nedir?

erderer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
eski Tv deki modem ve wifi üst sınırı düşük hocam. 35 max alabilirsin donanımsal olarak. Ama bazıları sürüm güncelleme ile eğer donanımı destekler ise daha hızlı internet mümkündür...

tv marka ve modeli nedir?
Sony KD-55XF9005

bertal34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Hocam bu televizyonda hem wifi çok gelişmiş hem de etherneti son derece güçlüdür. bir de wifi ile dene bağlamayı veya kabloyu ve modeme kabloyu taktığın yeri değiştir. zor bir ihtimal ama tv nin ethernet girişi arızalı olabilir ama düşük ihtimal. tv nin yazılımı güncel mi mesela?

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
2,4GHz wi-fi modülünüz mevcut. Televizyonunuzu kablosuz olarak test edermisiniz.

Wi-Fi üzerindende aynı sonuç alırsanız sorun büyük ihtimalle yoktur. 100Mbps internet almak daha fazla iş yükü demektir. Televizyonunuz limitör ile 35Mbps'e sabitliyordur.

erderer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Wi-Fi ile denedim 15 mbit aldı çok daha düştü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu televizyonda hem wifi çok gelişmiş hem de etherneti son derece güçlüdür. bir de wifi ile dene bağlamayı veya kabloyu ve modeme kabloyu taktığın yeri değiştir. zor bir ihtimal ama tv nin ethernet girişi arızalı olabilir ama düşük ihtimal. tv nin yazılımı güncel mi mesela?
Güncel

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Elmalarla birşey daha sorayım size telefonda Wi-Fi testi yapınca da 35mbit görüyorum telefonda da dediğiniz gibi mi yoksa modemde mi problem mi var
Televizyonunuz internete Ethernet yoluyla bağlandığını söylemiştiniz. Ethernet, apartmandaki internet kutunuza ne geliyorsa minimum kayıp ile size onu aktarır.

Wi-Fi ile yakın noktada telefonunuz ile test yaptığınızda 35 mbps alıyorsanız orada sorununuz farklı bir noktaya taşınır.

erderer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Televizyonunuz internete Ethernet yoluyla bağlandığını söylemiştiniz. Ethernet, apartmandaki internet kutunuza ne geliyorsa minimum kayıp ile size onu aktarır.

Wi-Fi ile yakın noktada telefonunuz ile test yaptığınızda 35 mbps alıyorsanız orada sorununuz farklı bir noktaya taşınır.
Evet Ethernet ile bağlı ama demiştiniz limitör vardır diye PC de Ethernet ile bağlı ona gelen 94mbit şimdi limitör var mı yok mu Tv de

Evet aynı odadayım test yaptığımda 35 gösteriyor telefona gelen internet hızı Wi-Fi ile ne yapabilirim

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Evet Ethernet ile bağlı ama demiştiniz limitör vardır diye PC de Ethernet ile bağlı ona gelen 94mbit şimdi limitör var mı yok mu Tv de

Evet aynı odadayım test yaptığımda 35 gösteriyor telefona gelen internet hızı Wi-Fi ile ne yapabilirim
Televizyonunuz 35mbps alıp bilgisiyarınız 95mbps alıyorsa eğer televizyonunuzda limitor mevcuttur.

Telefonunuz Wi-Fi ile bağlanıyorsunuz 2 si aynı şey değil.

erderer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Televizyonunuz 35mbps alıp bilgisiyarınız 95mbps alıyorsa eğer televizyonunuzda limitor mevcuttur.

Telefonunuz Wi-Fi ile bağlanıyorsunuz 2 si aynı şey değil.
Tamam ilk cevabınızı anladım

Peki telefonda Wi-Fi testi yapınca düşük almasının sebebi ne olabilir

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Modemle bağlantınız arasında mesafe var belliki. Modemin yanında test edin.

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Böyle bir durumda internet sağlayıcınız ile iletişime geçip kendi sistemleri üzerinden kaç mbps internet aldığınızı öğrenin. Olması gereken miktarı alıyorsanız eğer modem kutunuz da problem olabilir.

Zaten farklı bir durum varsa gerekli yönlendirmeleri onlar yapacaklardır.

erderer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Dibine kadar girdim aldığım hız
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türk Telekom’u aradım evinize gelem hat ile ilgili problem olmadığını söyledi. Çoklayıcı alıp arttırabilirsiniz gibi konuştu

Router ile çoklayıcı arasında bi fark var mı ?
Router mı diye sordum telefonda yok dedi çoklayıcı dedi

Ekli dosyalar

• 30F87994-AE62-4B18-9E26-B520191D8B1C.jpeg
    30F87994-AE62-4B18-9E26-B520191D8B1C.jpeg
    43.7 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme: