Merhabalar;
Arkadaşlar aramızda hukukçu veyahut bu konu ile ilgili bilgili olabilicek arkadaş olabileceğinden bu konuyu açıyorum.
Benim sorunum teleservice firmasıyla ilgili zaten başına gelenler biliyordur bu yetkili servise sanırım ekranında sorun oluşan telefonumu [garantisi var.] blackberry 9700 marka telefonumu yolladım.ne ise telefon 05.10.2011 13:05:00: Maltepe bölgelerinde kayda aldılar ben yolladıktan 3 yada 4 gün sonra bana telefon edip garantinin bu ekran hasarını onarmıyacaklarını kullanıcı hatası olduğunu ve 220 TL karşılığında telefonun yenisini yollanabileceğimi söylediler onaylarsam bende onayladım ve aynı gün hesaplarına havale ettim parayı.Buraya kadar iyi hoş. Bu tarihten itaberen telefon 14.10.2011 00:00:00: Değişim cihazı bekliyor. benim sorum yasal hakkım olan 30 iş günü. Kanun aynen böyle.
Bu kanuna dayanarak 30 iş günü geçerşe ne yapabilirim veya ne yapmalıyım 30 iş kanunu geçerlimi benim telefonum içinde ?
Arkadaşlar aramızda hukukçu veyahut bu konu ile ilgili bilgili olabilicek arkadaş olabileceğinden bu konuyu açıyorum.
Benim sorunum teleservice firmasıyla ilgili zaten başına gelenler biliyordur bu yetkili servise sanırım ekranında sorun oluşan telefonumu [garantisi var.] blackberry 9700 marka telefonumu yolladım.ne ise telefon 05.10.2011 13:05:00: Maltepe bölgelerinde kayda aldılar ben yolladıktan 3 yada 4 gün sonra bana telefon edip garantinin bu ekran hasarını onarmıyacaklarını kullanıcı hatası olduğunu ve 220 TL karşılığında telefonun yenisini yollanabileceğimi söylediler onaylarsam bende onayladım ve aynı gün hesaplarına havale ettim parayı.Buraya kadar iyi hoş. Bu tarihten itaberen telefon 14.10.2011 00:00:00: Değişim cihazı bekliyor. benim sorum yasal hakkım olan 30 iş günü. Kanun aynen böyle.
Kod:
Madde 6 Garanti süresi; malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve en az iki yıl ve/veya ilişik listedeki ölçü birimi ile tespit edilen değer kadardır.
Garanti süresinin başka bir ölçü birimi ile belirlenmiş olması halinde, malın üzerinde bu ölçü biriminin tespitine yönelik bir düzeneğin bulunması veya yapısının bu değerin tespitine uygun olması gerekir. Aksi halde garanti süresinin 2 yıl olduğu kabul edilir.
Malın arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.
Malın tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısı- üreticisinden birine bildirim tarihinden itibaren başlar.
Malın arızasının 15 iş günü içerisinde giderilememesi halinde, imalatçıüretici veya ithalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.
Bu kanuna dayanarak 30 iş günü geçerşe ne yapabilirim veya ne yapmalıyım 30 iş kanunu geçerlimi benim telefonum içinde ?