Telekom'dan '444'lü numaralar' açıklaması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
BTK, özel servis numaralarının ücretli hale gelmesi ile ilgili haberlere açıklık getirdi.

080320112208535946227_2.jpg

Türk Telekom, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 5 Şubatta aldığı kararla birlikte '444' ile başlayan özel servis numaralarının ücretli hale gelmesi ile ilgili haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Türk Telekom, kendi şebekesinden 444'lü numaralara doğru yapılan arama tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmadığını, bu aramaların hala şehir içi tarifeden fiyatlandırıldığını bildirdi.

Açıklamada, BTK'nın sektördeki karışıklığı gidermek ve tüketici algısında yaşanan karmaşayı ortadan kaldırmak için mevzuata uygun hareket etmeleri gerektiği (444’lü numaraların 7 haneli olarak aranması) konusunda işletmecileri uyardığı ve bunun yeni bir karar olmadığına işaret edildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"444’lü numaralara, GSM şebekesi üzerinden erişildiğinde uygulanan tarifeler ve bu numaraların mobil işletmecilerin ilgili paketlerinin içinde yer alıp almaması, GSM işletmecilerinin tamamen kendi tercihleridir. Bahsi geçen BTK bildirimi öncesi ve sonrasında da mobil operatörlerin bu hizmet için Türk Telekom’a ödediği ücret değişmemiştir."

KAYNAK

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İşin özeti şu: Telekom der ki: "Ben ilgili kararımı uygulatırım. Kim nasıl algılarsa algılasın, Bu karar neticesinde kimler mağdur olur. Önemli değil.. ben nasıl olsa aynı ücreti alıyorum..."

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
alan kodu ile aradığımda değişen ne ki telekom illa 7 haneli olsun diyor, fırsatçı operatörler de bunu paket disından ucretlendirmek istiyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...