Telekom'a Savaş Açan Site

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56

www.fiilitekelesonverelim.org

Vatandaşa “Telefon ve internette rekabeti destekle, kazanan sen ol!” çağrısında bulunan “Telekomünikasyonda fiili tekele son verelim” kampanyası sürüyor. Kampanyanın web sitesindeki tasarruf ölçer vatandaşın şu anda ev ve iş telefonu ile internette yaklaşık ne kadar fazla ödediğini ölçen bir Tasarrufölçer aracı yer alıyor. Vatandaş bu araç sayesinde telekomda fiili tekele son verildiğinde aylık sabit telefon ve internet harcamalarından yaklaşık ne kadar tasarruf sağlayacağını görüyor.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
çok zor son vermeleri

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Daha büyük çapta bir kampanyaya dönüşür umarım

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Zor işler bu işler bu tekele son veremezler

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
İyi de kim nasıl rekabet edecek? Belki fiber ve 3G ile yapılır rekabet ama şuan için değil.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
vodofone 8 tl lik paketini alacam cep ve pc de nete girmek için yeterli telefon ve adsl i kapattıracam paraları havaya sacıyoruz. sağolsun ttnet iyi sömürdü yıllarca

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
malumunuz üzere adı Türk Telekom ama kendi yabancı bir şirket oldu yıllar önce...elin yabancısı acır mı Türk'e? Ev telefonları ilk çıktığında evlerimize kadar gelip üye yaptılar...ama şimdi ev telefonunu kapattırmak isteyen kişilere her türlü eziyeti yaptıkları yetmiyo gibi en az iki ay (hiç konuşmasan bile) fatura ödetiyorlar...(bizzat yaşadım)

bir de tvde bangır bangır bağırıyorlar "sabah 7den akşam 7ye bedava" diye...bence herkes Türk Telekoma savaş açan bu siteye destek vermeli...

ea-GTR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok zor son vermeleri
bu şekilde düşünerek bi yere varamayız , herkes verebildiği kadar desteğini versin , 1-2 gün ana haberde yayınlansın , bakalım o zaman nasıl fiyatlar hooop düşüyo ,herkes bizim gibi bilinçli değil , dünyanın en pahalı internet kullanan ülkelerinden biri olduğumuzu herkes bilmiyo maalesef ...

bi anımı anlatiim size.
bi gün migrosa gittim , girişte ttnetin yeri vardı adam orda kayıt yapıyodu , elinde form vardı dolduruyodu , ben ordaki görevli kadına ttnetin 3g fiyatını sordum , adamda bana baktı ve "sen 3gyidemi biliosun dedi" evet dedim , sonra ttnet nasıl falan sordu , bende abi dua etsinler yaşım tutmuyo yoksa çoktan mahkeme açmıştım , ben dedim , anlattım ttneti, bu arada görevli kadında bana bakıyo :D :D , anlattım aadama sonra "abi git turkcell 3g al 20 lira fazla öde kaliteli hizmet al , kullandığından bişi anlarsın dedim" sonra adam formu kadına verdi gitti.. ama kadında bana çok pis bakıyodu yaa :D :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
nasıl düşünürsen düşün son veremessiz, bir telekom çalışanı olarak şunu söyliyim; 50 milyar doların yoksa hiç dönüp bakma bile işine git. Bütün Türkiyenin altına fiber döşeyecekse, santrallerden 70 milyon insanın evine bakır kablo çekecekse, değeri 20 milyon tl olan alcatel vs. sistemlerden yüzlerce alacak ve yerleştirecek salonlar kurabilecekse ve bunu yapabilmesi için de T.Telekomda mevcut sayı kadar (30 bin) telekominikasyondan anlayan personel bulabilecekse o zaman olur, keşke yapsada bizede alternatif çıksa şantajla zam kopartırdık.

Bu arada telekominikasyonun bildiğim kadarıyla okulu da yok, çalışacakları Çinde yada Fransada eğitime göndermesi gerekir.

Açıkcası öyle site açıp sloganlar sallamakla olmuyor bu işler.
Bunlarda burdan para kazanıyor demekki.

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Türk Telekom devlet tekelidir.Karıştırmayın özel sektörle.Hernekadar özelleştirilmiş olsada.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
oturduğum mahallede ttnet dışında hizmet verebilen bir tek gsm operatörleri var. fakat online oyun oynadığım için 3G deki kopmalar beni ciddi anlamda etkileyecektir.

Dolayısıyla alternatifi olmadığı için türk telekomun altyapısını (Smile ADSL) kullanıyorum.

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Destek olduk bakalım bir şey çıkıcak mı !

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
destekleyelim ama tekele son verileceğini pek düşünmüyorum

okanb3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
nasıl düşünürsen düşün son veremessiz, bir telekom çalışanı olarak şunu söyliyim; 50 milyar doların yoksa hiç dönüp bakma bile işine git. Bütün Türkiyenin altına fiber döşeyecekse, santrallerden 70 milyon insanın evine bakır kablo çekecekse, değeri 20 milyon tl olan alcatel vs. sistemlerden yüzlerce alacak ve yerleştirecek salonlar kurabilecekse ve bunu yapabilmesi için de T.Telekomda mevcut sayı kadar (30 bin) telekominikasyondan anlayan personel bulabilecekse o zaman olur, keşke yapsada bizede alternatif çıksa şantajla zam kopartırdık.

Bu arada telekominikasyonun bildiğim kadarıyla okulu da yok, çalışacakları Çinde yada Fransada eğitime göndermesi gerekir.

Açıkcası öyle site açıp sloganlar sallamakla olmuyor bu işler.
Bunlarda burdan para kazanıyor demekki.

Arkadaşa katılıyorum. O kadar kolay değil bu işler.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Sanırım pes ettiler yeni kayıtlar kapanmış :D

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
bu şekilde düşünerek bi yere varamayız , herkes verebildiği kadar desteğini versin , 1-2 gün ana haberde yayınlansın , bakalım o zaman nasıl fiyatlar hooop düşüyo ,herkes bizim gibi bilinçli değil , dünyanın en pahalı internet kullanan ülkelerinden biri olduğumuzu herkes bilmiyo maalesef ...

bi anımı anlatiim size.
bi gün migrosa gittim , girişte ttnetin yeri vardı adam orda kayıt yapıyodu , elinde form vardı dolduruyodu , ben ordaki görevli kadına ttnetin 3g fiyatını sordum , adamda bana baktı ve "sen 3gyidemi biliosun dedi" evet dedim , sonra ttnet nasıl falan sordu , bende abi dua etsinler yaşım tutmuyo yoksa çoktan mahkeme açmıştım , ben dedim , anlattım ttneti, bu arada görevli kadında bana bakıyo :D :D , anlattım aadama sonra "abi git turkcell 3g al 20 lira fazla öde kaliteli hizmet al , kullandığından bişi anlarsın dedim" sonra adam formu kadına verdi gitti.. ama kadında bana çok pis bakıyodu yaa :D :D

İyiki dövmemiş seni :laugh:

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
ben aboneliği iptal ettiremedikten sonrası gerisi boş.elim mahkum,alternatifi yok. bakın sesli iletişimde alternatif var,tepkiye felan gerek yok.baktıki millet aboneliği iptal ettiriyor fiyatlar aşağıya çekildi.

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ne olursa olsun ben desteğimi verdim. bu tür kampanyaların içinde her zaman varım. az çok demeyeceğiz...

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
isin diger boyutunu dusundunuzmu hic? www.fiilitekelesonverelim.org alan adini sorgulayin karsiniza www.marjinal.com.tr cikiyor. bu adamlar reklamci yani destek oldunuzu saniyor kisisel bilgilerinizi veriyorsunuz bunlarda tahminimce sizin bilgilerinizi satiyor piyasa arastirmasi icin kullaniyor. sonuc elde var sifir

Darkaura

Asistan
Reaksiyon puanı
2
%45 hisseden gelen gelir arti otv ve kdv.
otv kdv faturanin 3de birini geciyor zaten. ustune devletin ortakliginida ekledinmi.
telekoma odedigimiz faturanin yaridan fazlasi direk develetin kasasina gidiyor.
tekelin bu kadar guclu olmasinin nedeni bu.

en basitinden wimax lisansi ciksa sehir icinde kablosuz internet satisi yapmaya hazir bir suru sirket var. boyle bir alternatif devreye girse adsl ve 3g fiyatlarini bir anda dusurur.

ama bu sistemden en cok kar eden sistemi duzenliyen oldukca, daha cok bekleriz.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
superonline kapıma kadar geldi salı gunu gidip telefon ve adsl hattımı kapattırdım. rahatladım dogrusu

alternatif arayanlara ise sadece internet msn gibi işler için vodofone sınırsız 7.99 tl lik paketi öneriirm

Darkaura

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ayni sekilde bende superonline gectim kurtuldum telekom rezaletinden. ev telefonlarinida kapattirdim. artik selam bile vermem.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
isin diger boyutunu dusundunuzmu hic? www.fiilitekelesonverelim.org alan adini sorgulayin karsiniza www.marjinal.com.tr cikiyor. bu adamlar reklamci yani destek oldunuzu saniyor kisisel bilgilerinizi veriyorsunuz bunlarda tahminimce sizin bilgilerinizi satiyor piyasa arastirmasi icin kullaniyor. sonuc elde var sifir

Site tek başına bir site değil, gizli bir iş de değil; bu site ve benzer bir kaç site daha, telekomünikasyon sektörüne girmek isteyen, fakat devlet tarafından tekme tokat girilen şirketler tarafından toplum bilincine katkı olması için oluşturulmaktadır.

Yani o siteyi başka bir şirketin oluşturması çok normal, zira yıllardır telefonsuz ADSL satışı yapan firmalar var; fakat bizim kaçımızın bundan haberi var? Çünkü Telekom tekeli ve hükümetin telekomu satarken yeni işletmecilere zorluk çıkarılacağına dair verdiği sözler neticesinde kimseye iş yaptırılmıyor. Telekom normalde kanunla korunan bir tekeldi zaten; özelleştirildiğinde satın alan şirketi tatmin edebilmek için; kanuni olarak diğer firmalara yol açılmış gibi görünse de, fiili olarak Telekom'un tekelliği devlet tarafından desteklenmiştir ve hala da desteklenmektedir.

Bugün birçok emsal karar ve uygulamada örnek gösterilebilecek başka sözleşmeler olduğu halde sürekli Telekom'un lehine fakat diğer firmaların alehine kararlar verilmesi, konunun yargıda bir türlü sonuç bulamaması vs bunların göstergeleridir. Yıllarca sabit ücrette Türk Telekom'a destek olan Yargıtay yıllar sonra birden sabit ücretin hak ihlali olduğuna karar vermiş; fakat Türk Telekom buna da bir kılıf bularak "yalın ADSL ücreti" adı altında saçma bir başka sabit ücret peyda etmiştir ve devlet sanki her şey çözülmüş ve yatışmış gibi meselenin üstünü örtmüştür.

Örneğin Türk Telekom, Türkiye çapında binlerce gayrımenkul, servis donanımı, aracı ve yerleşik tesisatları ele geçirmiş ve istediği zaman istediği yere rahatlıkla girip çıkabilmektedir; fakat kendi altyapısını oluşturmak isteyen işletmeler her yere istediği gibi girip çıkamayacağı gibi, bu konuda olmadık zorluklara kasten sokuluyor.

İşte bu site ve benzerleri; bu durumu ifşa etmek için yapılıyor. Nitekim sitede doğrudan hiçbir reklam olmaması ve tüm yeni nesil işletmeleri eşit göstermesi bu bakımdan takdire şayandır.