Haber Telegram’da dijital para dönemi başladı!

Ahmet Alışık

SDN
SDN
Katılım
24 Haziran 2024
Mesajlar
388
Reaksiyon puanı
57
Puanları
28
Yaş
24
Techinside içerik linki: LİNK

Telegram, içerik oluşturucuların ücretli içerikleri dijital para karşılığında kanallarda paylaşmasına olanak tanıyor

1720082295210.png

Telegram geçen ay uygulama içi kullanım için Stars adlı bir dijital para birimi başlattı. Şimdi ise şirket bu dijital paranın kullanım alanlarını ücretli içeriğe genişletiyor. Sohbet uygulaması ayrıca kanalların sahip oldukları yıldızları Telegram’ın The Open Network (TON) blok zinciri üzerinden kullandığı kripto para birimi Toncoin’e dönüştürmelerine de izin veriyor. Alternatif olarak, kanal promosyonlarında indirim almak için kullanılabiliyor.

Şirket başlangıçta Telegram içindeki botlar ve uygulamalar tarafından sunulan dijital ürünler için ödeme yapmak üzere Stars’ı başlattı. Artık içerik oluşturucular, kullanıcıların Stars ile kilidini açabilecekleri içerikler yayınlayabiliyor.


Uygulama ayrıca kanal sahiplerinin Fragment platformunu kullanarak Stars çekmelerine ve Toncoin’e dönüştürmelerine izin veriyor. Toncoin’iniz varsa, çeşitli borsalar aracılığıyla kripto ticareti yapabilir ve banka hesabınıza para aktarabilirsiniz. Özellikle, Telegarm bu portalı TON blok zinciri üzerinden kullanıcı adlarını açık artırmaya çıkarmak için kullanıyor.

1720082314037.png

Alternatif olarak, kanal sahipleri kanallarını tanıtabilecekleri reklamlarda indirim almak için Stars’ı kullanabilirler. En son güncellemesiyle Telegram ayrıca, kullanıcıların mini uygulamalara yeniden yüklemek zorunda kalmadan hızlı bir şekilde erişmelerini sağlamak için alt kısma bir Mini Uygulama çubuğu da ekliyor.

Telegram bazı yenilikler de tanıttı​

Şirket ayrıca kullanıcıların hikayeleri keşfetmeleri için birkaç yeni yol ekledi. Artık bir hashtag’e dokunarak başlıkta o hashtag’i içeren tüm herkese açık hikayeleri görebiliyorlar. Uygulama zaten herkese açık kanallardaki sohbetleriniz ve mesajlarınız için hashtag aramasına izin veriyor.

Benzer şekilde, kullanıcılar artık hikayelerine bir konum etiketi ekleyebiliyor ve kullanıcılar etikete dokunarak aynı yerden tüm herkese açık hikayeleri görebiliyor.

Bir milyar aktif kullanıcıya ulaşma ve kârlı hale gelme arayışında olan Telegram, bu yıl küçük işletmelerin konum ve çalışma saatleri eklemelerine izin vermek gibi birçok işletme merkezli özellik ekledi, Telegram platformu WhatsApp’a rakip hale gelme konusunda önemli bir adım attı. Nisan ayında şirket ayrıca özelleştirilmiş başlangıç sayfaları, önceden tanımlanmış karşılama ve uzaklaşma mesajları ve işletmeler için sohbet robotları desteği gibi özellikleri de tanıttı.
Firma adına tüm bu olumu gelişmelere karşın, Medya şirketlerinin izinsiz içerik yükleme şikayetinin ardından mesajlaşma uygulaması Telegram İspanya’da kapatılmıştı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!
 
Üst