Nasıl senin telefon 20 yukarı şarj edilmiyor ?20'den yukarı şarj edilmiyor benim telefon genelde. Sorun yok.
Şarj aletim kayıp, Samsung un şarj aletini kullanıyorum%20' nin altına düştü mü takın şarja tam %100 olduğunda 15-20 dakika sonra çıkartın şarjdan. Mümkünse şarjdayken telefonla ilgilenmeyin ve orijinal şarj aleti ile şarj edin ve powerbank kullanmamaya itina gösterin. Şahsen ben Iphone cep telefonumu bu şekilde kullanıyorum.
Akıllı telefonlarda şarja yüzde 10 ile 20 arasında takılır,yüzde yüz olduğunda çıkarılır.Bunu bir sitede okumuştum.Uyguladım dedikleri gibi en doğrusu bence bu.Sürekli kafamı kurcalayan bu soruyu burda paylaşmak istedim. Şarja takdığımız telefonu illaki 100 Oluncamı şarjdan çıkartıcaz ve bir sorum daha tel in şarjını kaç ın altına düştüğünde takıcaz?
Telefonlardaki bataryalar lipo yada lion olduğu için içi boş bekletilirse ömrü azalır. Yeni telefon aldığımızda telefonun pili %50 %60 olması bu durum yüzündendir. Beklerken ömrü bitmesin diye. Şarj olma konusuna gelince %100 olunca değilde şarj oluyor işareti kaybolunca şarjdan alıyorum telefonu. Daha sağlıklı olduğunu okumuştum. Ama nedenini bimiyorum.Sürekli kafamı kurcalayan bu soruyu burda paylaşmak istedim. Şarja takdığımız telefonu illaki 100 Oluncamı şarjdan çıkartıcaz ve bir sorum daha tel in şarjını kaç ın altına düştüğünde takıcaz?
Peki şarja kaç olduğunda takalım?100 olunca çıkarmak gerekir diye bir şart yoktur. 100 olmdan çıkarmanın bataryaya hiç bir zararı yoktur.Bunu söylemelerindeki temel amaç mesela 45 gözüküyorsa şarjı bazen batarya tam dolmamış boşluk kalmış olur ama 100 olup 10 15 dakikada bekleyince bataryada boşluk kalmıyor gerçekten 100 olduğundan emin olunmuş oluyor dolayısıyla her bir %1 daha verimli oluyor olmasıdır
Yo ben etmiyorum. Buyur SSNasıl senin telefon 20 yukarı şarj edilmiyor ?
Batarya döngüleri vardır. Ortalama 1000 döngü ömür derler hep. 0 a bitirmek 1 döngü 100 e şarj etmek 0.43 döngü ye tekabül eder diyorlar. Bazı batarya programları da şarj ederken %80 de kesmeyi söyler. Sanırım bu olayı demek istediniz...Ben tam olarak bu bilgiyi nereden edindiğimi hatırlamıyorum ama şarja takma/çıkarma yüzdesi telefondan telefona değişiyor. Telefonunuz için doğru olanı söyleyen uygulamalar var ama isimleri ne hiçbir fikrim yok. Ben Galaxy A50 kullanıyorum (çoğu telefon için değerler aynı zaten) benim için önerilen %20'de tak %90'da çıkart. Ben bunu %10-20 arası tak %100 çıkart uyguluyorum gece şarjda bıraktığım için. Bilgi ne kadar doğru bilemem, etkisi oluyor mu onu da test etmedim ama bir zararı olmadı bana.
Telefonların şarjının %20-%80 arasında tutulması önerilir.Sürekli kafamı kurcalayan bu soruyu burda paylaşmak istedim. Şarja takdığımız telefonu illaki 100 Oluncamı şarjdan çıkartıcaz ve bir sorum daha tel in şarjını kaç ın altına düştüğünde takıcaz?
Saten yazılımsal olarak %90 şarj ediliyormuş teslaTesla, arabalarının çok uzun yol yapılmayacağı sürece %80'e kadar şarj edilmesini öneriyor.
Şarja takmanız gereken yeri de telefon %15 uyarısı vererek kendisi söylüyor.![]()
Evet, dediğiniz gibi AccuBattery programı her seferinde batarya aşınması olduğunu söylüyordu. Onun için de bataryayı tam doldurmayın falan diyordu.Batarya döngüleri vardır. Ortalama 1000 döngü ömür derler hep. 0 a bitirmek 1 döngü 100 e şarj etmek 0.43 döngü ye tekabül eder diyorlar. Bazı batarya programları da şarj ederken %80 de kesmeyi söyler. Sanırım bu olayı demek istediniz...
O programı 0 telefon ile test etmek isterdim. Gerçekten gerçek bilgi mi veriyor yoksa tahmin mi ediyor bilmiyorum. Bana 2900mah batarya ömrü kalmış diyor. 8 saat ekran süresi alıyorum... Değişik yaniEvet, dediğiniz gibi AccuBattery programı her seferinde batarya aşınması olduğunu söylüyordu. Onun için de bataryayı tam doldurmayın falan diyordu.
Benim batarya 2600 mah ama uygulama 3000 diyorO programı 0 telefon ile test etmek isterdim. Gerçekten gerçek bilgi mi veriyor yoksa tahmin mi ediyor bilmiyorum. Bana 2900mah batarya ömrü kalmış diyor. 8 saat ekran süresi alıyorum... Değişik yani
O değiştiriliyor ayarlardan.Benim batarya 2600 mah ama uygulama 3000 diyor
2560 mah iarj oluyor 3000 dediği için %86 sağlık diyor
Bulamadım ayarını pro ya güncelle deyip duruyorO değiştiriliyor ayarlardan.
Takip ediyorum merak ettimO değiştiriliyor ayarlardan.