Soru Telefonlarda kalan veri artıklarının kapladığı alanı temizlemenin bir yolu var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kozmix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kozmix

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Telefonlarda indirilen oyunlar, progtamlar, fotoğraflar, videolar ve aklınıza gelebilecek her şey silindikten sonra bile hatta telefona format dahi atsanız gerekli durumlarda (genelde polislik durumlarda suçluları tespit etmek için) kullanılabilmek için küçük bir alanı kaplamaya ve geçmiş verileri saklamaya devam eder.

Fakat bu kaplanan alanı ilk başlarda fark etmeseniz de sonradan bu alan arttıkça yada telefonda kaplanan alanla halihazırda telefonda bulunan tüm dosya ve programların kapladığı alanı karşılaştırarak fark edebilirsiniz.

İlk başlarda sorun olmayan bu durum şürekli video, fotoğraf ve uygulama indirip silen biriyseniz sonradan depolama sorunlarıyla karşı karşıya gelmenize ve hatta telefonunuzu değiştirmenize bile neden olabilir.

Sorum ise buradan sonra başlıyor: Kaplanan bu gereksiz alanı temizlemenin bir yolu var mıdır? Tabikide yetkililerden bu verileri saklamam imkansız zaten amacımız da bu değil, sadece telefon hafızamızı geri istiyoruz :)

Bu işlerden anlayan bilgisayar korsanları bunun yöntemini (polislerden bile gizlemeyi) kesinlikle biliyordur diye düşünüyorum fakat bizim de uygulayabileceğimiz vir yol olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

draktepe

Asistan
Reaksiyon puanı
158
Norton, avg gibi antivirüs firmalarının clener uygulamaları var. Ücretli özelliğinden bahsediyorum. Yaklaşık 4 yıldır ücretli olarak kullanıyorum. Her ay sonunda teldeki tüm foto ve belgeleri bilgisayara atıyorum. Silip çöp kutularını boşaltıyorum. Bütün uygulamaalrı güncelliyorum. Sonra uygulamayı çalıştırıp boş dosya, ön bellek, gizli önbellek hepsini temizliyorum. İşim bittiktten sonra clener uygulmasını da siliyorum.( çok fazla yetki verildiği için). note 8, s21 ultra, fold 4, fold6 kullandım hiç birinde donma yavaşlama vn problemim olmadı.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,335
Android -> Data -> tüm programların geçmişi yani temponary klasörleri ve dosyaları burada bulunur.

Cache geçmiş dosyaları yani. Mesela geçenlerde 2 gb aşkın youtube geçmişi silmişliğim var.

İsimler karışık oluyor genelde böyle udicnasgshhshshshhd.jbut

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,743
Öyle bir alan yok. Haberleşme verileri Operatör sunucularında tutuluyor. Ayar verileri telefonda kalıyor. Onları da el ile silebilirsin. Uygulama geçmişi Google PlayStore hesabında tutuluyor. O konuda hiç bi Nane yiyemezsin. Yine sunucu hafızasında tutulduğu için.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,485
en temizi fabrika ayarlarına döndürmek, güncellemeler dahil herşeyi siler 2. bir seçenek de cache dosyalarını temizlemek. tabii dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın.

kozmix

Asistan
Reaksiyon puanı
69
en temizi fabrika ayarlarına döndürmek, güncellemeler dahil herşeyi siler 2. bir seçenek de cache dosyalarını temizlemek. tabii dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın.
Denendi fakat belirli bir süre sonra veriler otomatikmen tekrar geri geliyor