Telefon & Tablet Rootlamak doğrumudur?

koray2003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu telefonlarda ve tabletlerde root denen bir şey varmış.Telefonun tamamını kullanmamızı sağlıyormuş vede bazı programları çalıştırmamıza yarıyormuş ben biraz araştırdım tehlikeleride varmış tabi.
Örneğin telefona yanlış bir şey yaparsak kalıcı olarak gidebilirmiş ve garanti kapsamından çıkıyormuş telefon sizce telefonuma root atmalımıyım atan arkadaşlar veya bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yorumlara yazarsa sevinirim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
ne amaçla root yapacaksınız? meraktan mı?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Root kök dizin erişimidir. Titaniumbackup, Viperfx tarzı uygulamalar için kök dizin erişimi gereklidir. Ayrıca root erişimi, Custom recovery kurulumundan önce gereklidir. Custom recovery(CWM, PhilZ, TWRP vs) ile rootlu cihazda 3.parti geliştiricilerin yayınladığı romları yüklemeye olanak sağlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
root riskli bişey. telefonun android sistemi çökerse bunun sakası yok androidi yeniden yüklemek cok kolay değil recovery mod vb vb ben önermiyorum android çökerse telefon kapanır acarsın logo gelir kendini kapar acar kendi kendi döner durur sarj bitene kadar ben önermem rootlayacam diye telefonu çökertmeyi ben önermem herkeste çökmez ama riski var son karar

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer çok merak ediyor, kurcalamak istiyorsan öncelikle çoooooooooook araştır. Çok oku. Sıkılmadan, bir okuduğunu tekrar oku. İyice araştır. Zaten sonrası çorap söküğü gibi gelir. Fikir ve mattık yürüterek neler yapabileceğini, neler yapman gerektiğini anlarsın

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Eğer acemiysen girişme araştır. Ben yaklaşık 1 yıl araştırdıktan sonra rootladım.