Telefon önerisi !

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Oyun performansını etkiyen en önemli unsurdur cpu ve gpu zaten.Arasında baya bir fark var.Evo 3d 1066tl arc s 1066 tl ayrıca 797tl ye xperia sola varken alınmaz iki telefonuda inceledim merak etme telefonun şık olması bir ifade etmiyor.Sola 3d performansı olarak 30fps almış arc s ise 14fps almış arasında %50 performans farkı var oyuzden bana gelip arc s iyi aynı gibi şeyler söylemeyin [video=youtube;JAagXK0kYMQ]http://www.youtube.com/watch?v=JAagXK0kYMQ[/video]

ya kardeşim sen bu telefonları kullandın mı çok ezbere konuşuyon ben diyorum bu telefon bende var kullanıyorum birilerinden bi yerden duyduklarınla gelip burda konuşuyon ayrıca arc s 1066 lira falan değil 800 liraya çok rahat bulabilirsin gelmiş aynı fiyat diye bana evo 3d ile karşılaştırıyorsun

ayrıca arc s zaten içinde 8 gb hafıza kartıyla geliyor

araba5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arc s çok şık yavv :D

yani hafıza kartı takabiliriz demi ?

iphone 4s tabikide tavsiyeye erekmi var :)

ya kardeşim sen bu telefonları kullandın mı çok ezbere konuşuyon ben diyorum bu telefon bende var kullanıyorum birilerinden bi yerden duyduklarınla gelip burda konuşuyon ayrıca arc s 1066 lira falan değil 800 liraya çok rahat bulabilirsin gelmiş aynı fiyat diye bana evo 3d ile karşılaştırıyorsun

ayrıca arc s zaten içinde 8 gb hafıza kartıyla geliyor
Hepsi hakkında bilgim var kardeşim rahat ol.Sen almışsın işte arc s kendini avutuyorsun.800tl ye nerde var göster bana? 1000tl arc s ler indirimli 900 e bulursun.Xperia sola çok daha iyi bunu kabul et 8gb hafızasıda var.

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hepsi hakkında bilgim var kardeşim rahat ol.Sen almışsın işte arc s kendini avutuyorsun.800tl ye nerde var göster bana? 1000tl arc s ler indirimli 900 e bulursun.Xperia sola çok daha iyi bunu kabul et 8gb hafızasıda var.

http://www.yenicarsim.com/sony-eric...i-cep-telefonu-gumus/cep-telefonu/id/1175701/ paralel ithalat burdaki 100 lira daha fazlaya distribütör garantili de bulabilirsin 8 gb hafıza kartıyla geliyo zaten arc s solanın 8 gb hafızası olması fark etmiyo o yüzden

http://kiyas.la/cep-telefonu/karsilastir/Sony-Ericsson-Xperia-arc-S-vs-Sony-Xperia-sola burda karşılaştırma mevcut zaten gpu olarak sola daha iyi sadece oyun için kullancam diyosan sola al ama normal kullanımda arc s daha iyidir kamerası 2011 yılının en iyi kameralı telefonu seçildi zaten, kardeşim sende de heralde sola var niye bu kadar sahiplendiysen bende arc s var öneririm dedim çıktın ordan 2 saattir solayı övüyon bana

araba5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arc s çok şık yavv :D

yani hafıza kartı takabiliriz demi ?

iphone 4s tabikide tavsiyeye erekmi var :)

http://www.yenicarsim.com/sony-eric...i-cep-telefonu-gumus/cep-telefonu/id/1175701/ paralel ithalat burdaki 100 lira daha fazlaya distribütör garantili de bulabilirsin 8 gb hafıza kartıyla geliyo zaten arc s solanın 8 gb hafızası olması fark etmiyo o yüzden

http://kiyas.la/cep-telefonu/karsilastir/Sony-Ericsson-Xperia-arc-S-vs-Sony-Xperia-sola burda karşılaştırma mevcut zaten gpu olarak sola daha iyi sadece oyun için kullancam diyosan sola al ama normal kullanımda arc s daha iyidir kamerası 2011 yılının en iyi kameralı telefonu seçildi zaten, kardeşim sende de heralde sola var niye bu kadar sahiplendiysen bende arc s var öneririm dedim çıktın ordan 2 saattir solayı övüyon bana
Dediğin gibi paralel ithalat oldugu için ucuz orjinal dispiratör garantili değil.Tamam bende bunu diyorum kardeşim kamera içinse arc s oyun uygulama ve hız içinse sola ayrıca 8gb hafızalar zaten 8gb hafıza kartları 10-15tl ucuz yani

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Dediğin gibi paralel ithalat oldugu için ucuz orjinal dispiratör garantili değil.Tamam bende bunu diyorum kardeşim kamera içinse arc s oyun uygulama ve hız içinse sola ayrıca 8gb hafızalar zaten 8gb hafıza kartları 10-15tl ucuz yani

oh be sonunda uzlaştık ama hız konusunda dediğin gibi sola daha iyi değil arc s işlemci hızı 1.4 menü geçişlerinde falan daha iyi yani arc s ama multi task ve grafik performans bakımından dediğin gibi sola daha iyi :)

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sony xperia lardan birini düşün. Ekran büyük olmasın dersen xperia ray var. Çok şık tel.

araba5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
oh be sonunda uzlaştık ama hız konusunda dediğin gibi sola daha iyi değil arc s işlemci hızı 1.4 menü geçişlerinde falan daha iyi yani arc s ama multi task ve grafik performans bakımından dediğin gibi sola daha iyi :)
yine tartışmayalım :D işlemcinin ghz ı önemli değil mimarisi önemli.

kayseri398

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şuan gg da sony arc s 829 tl %36 indirmli.ama şimdi almayacağım.SOLA nın sar degeri yüksek diyolar o beni korkuttu.Kafam arc s yogunlaştı.onun hakkında konuşabilirmiyiz :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
xperia arc s al kesinlikle tavsiye ederim yarın teknosa da turuncu indirim de 1099 tl hem beyaz hemde siyah goldbilgisayarda da web özel 899 tl

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Netcell garantili al dikkat et paralel ithalat alma

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
dostum naptın aldın mı sen telefonu

ben diğer yerlere güvenmedim vatan da beyaz yoktu ve teknosa da pahalıydı 1299 tl gold da yoktu 1 ay bekledim fiyatlar düşmedi bende sonunda gitim türkcell sözleşmeli Galaxy S3 aldım ama bugün baktım teknosa da kdv dahil 1099 tl düşmüş hemde beyaz gold gelmiş siyahı tercim değil siyah ben o telefonu yani arc s cok inceledim süper telefon kesinlikle bu paraya alınabilinecek en iyi telefon

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hayırlı olsun ben güvendim aldım ve bi sorun yok şimdilik inşallah ilerde de sorun çıkmaz :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
teşekkürler ereyonda aslında spariş vermiştim beyaz netcell garantili hevesle telefonun gelmesini bekledim websitelerinde beyaz vardı görünüyordu sonra 3 günde aradılar elimizde beyaz yok dediler lacivert var ondan sonra zaten tam güvenim kayboldu webüzerinde o tür sitelerde spariş vermeye dedim en iyi yerinde bakarak almayı terci ederim

benim tek güvendiğim vatanbilgisayar goldbilgisayar ve teknosa web üzerinde başkasına güvenmem

kayseri398

Asistan
Reaksiyon puanı
0
buyur kardeş arc s hakkında sorularını alayım :D

seni de yoruyorum ama kusura bakma.Ben telefonu nette gezmek,mesajlaşmak,konuşmak birde yatarken biraz oyun oynamak.tabi takılmayacak donma olmayacak.şimdi sorulara gelelim

1)bu anlattıgım özellikler sony arc s kaldırır mı?
2)arc s de ön kamera yok bu nasıl etkiler
3)saglam mı öyle hemen çizilir mi kırılır mı?
4)internet hızı nasıl?
5)jelly bean gelecek mi?
6)paralel ithalatçı nedir?

şimdilik bunlar aklıma geldikçe sorarım.KOLAY GELSİN :D

DexterRolling

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Max. 800 tl bütçem var yukarı çıkamam ama aşağı inebilirim :).Androidli olacak mümkünse 4.0.Kamerası iyi olacak.Donma yapmayacak.Hızlı olacak.İnternet hızı iyi olacak.Telefon saglam olacak.Bu kadar.Yorumlarınızı bekliyorum..

Radyasyon değerleri bakımından Sony 10 adım önde.Çok yüksek değerleri var.Bu radyasyon çok zararlı.Bu senin için sorun değilse ( :) ) Xperia Sola ve Arc S arasından birini tercih edebilirsin.İkiside iyi telefon ama 512 MB ram artık yeterli gelmiyor.200MB ' ını android kullanıyor.Kalan 300 MB ' ın 80MB ' ını hep açık olan programlar kullanıyor.Ama JB güncellemesi ile daha fazla boş ram olabilir.Ben bilmiyorum.Sadece ICS için konuşuyorum.

Bence Samsung Galaxy Ace 2 ' yi düşün..Xperia Sola ' nın kamerasıyla benzer özelliklere sahip.Ama tek bildiğim Sony ' nin telefonlarının kamerası her zaman daha iyidir.

1GHz çift çekirdekli işlemci
768MB Ram
5MP Kamera ( 720p @ 30FPS )

Android 2.3 ( Sanırım güncelleme almayacak ) .

Fiyatı : Sanırım Xperia Sola ile aynı.

Yani düşünmen gereken tek şey;

Xperia Sola ve Galaxy Ace 2
480x854 3.7 inç ||| 480x800 3.8 inç = Benzer
1 GHz NovaThor U8500 ( Çift çekirdekli işlemci ) + Adreno 205 ||| 800MHz çift çekirdekli işlemci + Mali 400 GPU = Ace 2 ( İşlemci frekansları senin şaşırtmasın.ARM işlemcilerde frekans değişkendir. )

Kameralar aynı.

Fiyatlar aynı.

Sola büyük ihtimalle JB desteği alacak.

Ace 2 büyük ihtimalle GB sürümünde kalacak.
--------------------------------------------------
Her şey ICS demek değil.O yüzden Ace 2 ' yi beklemeni tavsiye ederim.

Görüntülü görüşmeyle işin yoksa ön kamera önemli değildir.
Sony telefonlar genel olarak sağlamdır.Özellikle arka kasa :D
14.4mbs hıza kadar çıkıyor.
JB gelecek.Ama ne zaman geleceği belli değil.

Anlattığın özelliklerden hepsini yapabilir.Oyunlarda çok fazla takılma olmaz.Ben Xperia Neo ' da 9MM ' i rahat oynuyorum.Sen benden biraz daha rahat oynarsın.Biraz daha ağır oyunlarda küçük takılmalar olabilir :D

Son soruyu boşver :) Diğer arkadaş da cevaplasın.Bende Neo var.Asıl kullanıcı o. O daha iyi bilir.

kayseri398

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Radyasyon değerleri bakımından Sony 10 adım önde.Çok yüksek değerleri var.Bu radyasyon çok zararlı.Bu senin için sorun değilse ( :) ) Xperia Sola ve Arc S arasından birini tercih edebilirsin.İkiside iyi telefon ama 512 MB ram artık yeterli gelmiyor.200MB ' ını android kullanıyor.Kalan 300 MB ' ın 80MB ' ını hep açık olan programlar kullanıyor.Ama JB güncellemesi ile daha fazla boş ram olabilir.Ben bilmiyorum.Sadece ICS için konuşuyorum.

Bence Samsung Galaxy Ace 2 ' yi düşün..Xperia Sola ' nın kamerasıyla benzer özelliklere sahip.Ama tek bildiğim Sony ' nin telefonlarının kamerası her zaman daha iyidir.

768MB Ram

1 GHz NovaThor U8500 ( Çift çekirdekli işlemci ) + Adreno 205 ||| 800MHz çift çekirdekli işlemci + Mali 400 GPU = Ace 2 ( İşlemci frekansları senin şaşırtmasın.ARM işlemcilerde frekans değişkendir. )

Kameralar aynı.

Fiyatlar aynı.

Anlattığın özelliklerden hepsini yapabilir.Oyunlarda çok fazla takılma olmaz.Ben Xperia Neo ' da 9MM ' i rahat oynuyorum.Sen benden biraz daha rahat oynarsın.Biraz daha ağır oyunlarda küçük takılmalar olabilir :D

Son soruyu boşver :) Diğer arkadaş da cevaplasın.Bende Neo var.Asıl kullanıcı o. O daha iyi bilir.

cevabın için saol ama samsung düşünmüyorum.sony'nin tasarımı aşık etti :D

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
1)tüm özellikleri rahatça kaldırır
2)zaten android işletim sistemli telefonlarda 3G üzerinden görüntülü görüşme yapılamıyo bu yüzden pek etkilemiyo ama olsa iyi olurdu
3)malzeme kalitesi olarak sony hep sağlamdır zaten 2-3 defa alçak mesafeden elimden düştü hiç çizik ve kırık yok şu anda
4)internet hızıda gayet iyi
5)orası henüz belli değil ama geçenlerde gelmeyeceğini duyurdular fakat hemen ardından yalanlama geldi ben geleceğini düşünüyorum
umarım yardımcı olmuşumdur :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Paralel ithalat

Yurtdışından mal ihraç ederek yurt içinde satan ithalatçılar ana satıcı ile çoğunlukla distribütörlük anlaşması yaparlar. Bu anlaşmaların bir çoğuda tek satıcılık sözleşmeleridir. Yani anlaşmaya göre ithalatçı yurtdışındaki satıcının ülkedeki tek temsilcisi olacak, ana satıcı olan (üretici) yabancı firma mal ihraç ettiği ülkede o distribütörden başkasına mal vermeyecektir.

Doğal olarak distribütör yabancı markanın tek temsilcisi, kullanım hakkına sahip tek yetkili olacaktır. Hatta bu sözleşmelerin bir çoğunda markanın lisans alarak kullanımı hakkı da münhasıran distribütöre verilmekte, böylece ülke içindeki marka tecavüzlerine karşı distribütörün dava açma, tecavüzü önleme imkanı da sağlanMaktadır. Satıcı bu tür sözleşmelerde piyasa lideri olduğunu düşünerek yüksek fiyatlardan satış öngörmüş olabilmekte ve mallar o fiyat üzerinden satışa sunulmaktadır.

Fakat yurtdışında bulunan ithalatçı firmanın orda yada başka ülkelerde piyasaya sürdüğü üstelik başka ülkelerde ki elverişsiz koşullar nedeniyle (rekabet nedeniyle) daha ucuz olarak piyasaya sürdüğü mallar o ülkelerden distribütör dışında birisi tarafından ithal edlilip satılırsa ne olacaktır? Literatürde bu duruma “paralel ithalat” denilir. Paralel ithalat sadece ülkemizde değil Dünyanın her yerinde ciddi uyuşmazlıklar yaratan ve çözümü üzerinde çok çalışılmış bir konudur. Burada ana sorun şudur: markalı malın tek satıcısı, marka kullanımından dolayı bu ithalatı önleyebilir mi? Tek satıcı (distribütör) marka tecavüzünden yola çıkarak piyasaya giren yeni ithalatçıyı dava edebilecek midir?

Markaları Koruyan 556 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13’ncü maddesine göre marka sahibi malı bir kez kendisi piyasaya sürdükten sonra, marka hakkına dayanarak bu malın tedavülünü önleyemeyecektir. Buna “marka hakkının tüketilmesi ilkesi” denilir. Bu ilkenin kabul edilmesi son derece önemlidir. Çünkü eğer marka sahibi malların tedavülünde, tedavülün herhangi bir aşamasına müdahale imkanını elinde tutmaya devam etseydi, bu durum serbest ticaretin durdurulabilmesi ve hatta tekelleşme anlamına gelirdi. Şöyle bir örnek verelim; örneğin Arçeliğin mal verdiği bir acentesi ile anlaşmazlığa düştüğünü, onun kendi mallarını satmasını istemediğini düşünelim. Acenteye karşı marka tecavüzünden yola çıkarak dava açabilseydi, bu durum marka hakkının dayanılmaz boyutlarda uygulanması anlamına gelecek, serbest ticaret ortadan kalkmış olacaktı. Oysa satıcı kendisi tarafından üretilmiş, satılmış veya izniyle piyasaya çıkarılmış mallara marka tecavüzünden dolayı yaptırım uygulayamaz. Acente sahte üretilmiş olmamak kaydıyla her yerden Arçelik marka malı temin edip satabilir.

Bu ilkenin yurtdışından ithal edilen ürünlere de uygulanıp uygulanmayacağı 13’ncü madde de belirtilmemiştir. Çıkan uyuşmazlıklar mahkemelere intikal etmiş ve bir Yargıtay Kararı ile açıklığa kavuşturulmuştur. Bu Yargıtay Kararı sonuç olarak paralel ithalatın önlenemeyeceğini, zaten marka tecavüzüne ilişkin bir durum oluşmadığından bu yönde dava da açılamayacağını öngörmüştür. Bu durumda örneğin Almanya da bir firmadan mal alan, o firmanın distribütörlüğünü yapan bir kişi, aynı mal örneğin Bulgaristan’dan daha ucuza getirip satan başka bir ithalatçıya herhangi bir şey yapamayacaktır. Yapabileceği şey şu olabilir: Eğer diğer ithalatçı markayı tabelalarında, kataloglarında, diğer basılı Evraklarında kullanıyorsa bunları önleyecek davalar açabilecektir. Marka sahibinin de ondan lisans alan tek satıcının da diğer ithalatçıya karşı her türlü reklama yönelik faaliyetten dolayı dava açma hakkı vardır. Bunun dışında Türk Ticaret Kanunun 56 ila 65’nci maddeleri arasında düzenlenen haksız rekabete ilişkin hükümlerde kendisi tarafından kullanılabilecektir.
Sonuç olarak Türkiye’de paralel ithalatı önleyecek herhangi bir yasal engel bulunmamaktadır.

kayseri398

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1)tüm özellikleri rahatça kaldırır
2)zaten android işletim sistemli telefonlarda 3G üzerinden görüntülü görüşme yapılamıyo bu yüzden pek etkilemiyo ama olsa iyi olurdu
3)malzeme kalitesi olarak sony hep sağlamdır zaten 2-3 defa alçak mesafeden elimden düştü hiç çizik ve kırık yok şu anda
4)internet hızıda gayet iyi
5)orası henüz belli değil ama geçenlerde gelmeyeceğini duyurdular fakat hemen ardından yalanlama geldi ben geleceğini düşünüyorum
umarım yardımcı olmuşumdur :)

kalbim arc s de ama :D 800 tl ye başka hangi sony ler alınabillir.alternatif olarak. :)

araba5

Asistan
Reaksiyon puanı
0

768MB Ram

Kameralar aynı.

Fiyatlar aynı.

Mali 400 var ikisindede

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
ön kamerası oda önemli değil bende var hiç kulanmıyorum zaten 3G görüntülü kimse konuşmuyor