Telefon işlemcisi hakkında soru

demircan256

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar;

Kafama takılan bir konu var,

Mesela;

Samsung wonder modeli...işlemci hızı=1.4 ghz snapdragon işlemci

htc one = 1.7 ghz quad core işlemci...

samsung 800 tl
htc one 1900 tl...

Biri bana aradaki farkı açıklayabilirmi...

1.4 ile 1.7 arasındaki 3 lük farkı görebiliyorum..ancak bu kadar az bir fark için o fiyat nasıl bir çelişkidir..

veya ; htc samsung modeline göre 2 kat daha hızlı olduğunu söyleyebilirmiyiz..çünkü 4 çekirdek diye biliyorum htc one nin..

bana biraz açıklarmısınız.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
işlemcini 4 çekirdek ve ya iki çekirdek olmasından ziyade çıkış tarihi önemli. Mesela General Mobile Discovery'nin işlemcisi eski bir 4 çekirdek. O yüzden performansı yeni çıkan üst seviye çift çekirdeklerle anca başediyor. Tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi telefonlarda da işlemci hızı herşey demek değildir. Ama belli bir derece fikir verebilir. En yakın karşılaştırma yöntemi grafik benchmarkları olabilir. Ama bunlar da tam bir sonuç vermez ama sırf işlemci hızına bakmaktan iyidir... Ben GFXBench'i tavsiye ederim.

Tabii bir de androidin çok çekirdeği çok sevmesi mevzusu var. Wonder'ın 1.4 işlemcisi, Xperia Sola'nın 1.0 çift çekirdeğinden kötü performans verir androidte. Ama çoğu işletim sisteminde durum aynıdır zaten.

Bir diğer derin ve önemli konu ise GRAFİK işlemcilerdir. Günümüzde Adreno serisi android dünyasında baskındır. Adreno 330 grafik işlemci eski ultrabooklardaki intel HD3000 grafik kartına yakın bir perfomans verdiği benchmarklarda görülmüştür. Oyunlarda grafik işlemciler çok önemlidir. Yalnız bu grafik işlemciler ile normal işlemciler birbirinden ayrı yapılar değildir. Samsung işlemci üreticisinden bir işlemci aldığında sınıfına göre grafik işlemci de beraberinde gelir. Yüksek işlemcilere yüksek grafik işlemci olur, düşük işlemcilerde düşük grafik işlemci olur.

Mdn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar;

Kafama takılan bir konu var,

Mesela;

Samsung wonder modeli...işlemci hızı=1.4 ghz snapdragon işlemci

htc one = 1.7 ghz quad core işlemci...

samsung 800 tl
htc one 1900 tl...

Biri bana aradaki farkı açıklayabilirmi...

1.4 ile 1.7 arasındaki 3 lük farkı görebiliyorum..ancak bu kadar az bir fark için o fiyat nasıl bir çelişkidir..

veya ; htc samsung modeline göre 2 kat daha hızlı olduğunu söyleyebilirmiyiz..çünkü 4 çekirdek diye biliyorum htc one nin..

bana biraz açıklarmısınız.

Bide ramlerini kiyasla anlarsin cekirdekle is bitmiyor,galaxy wonder biraz deli edebilir.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Kardeş işlemcide hem ÇEKİRDEK SAYISINA hem ÇEKİRDEK TEKİL HIZINA bakarsın

Mesela htc one mini ( sallıyorum ) 1.2 ghz
galaxy wonder ( sallıyorum ) 1.2 ghz 2 side çift çekirdek fiyatları uçurum Olsa bile hızları aynıdır kesinlikle fark olmaz

ama Diğer fonksiyonlarda RAM devreye giriyor günümüzde artık işlemciler yeterli seviyeye geldi alt segmentteki bir telefonda bile ÇİFT ÇEKİRDEK var

RAM önemli hale geldi. anlatabilmişimdir umarım

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Çekirdek sayısı ve de HTC One'da ki kullanılan işlemci zaten Snapdragon 600 mimarisi olsun her şeyi olsun katlarca üstün bir işlemci.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
işlemcini 4 çekirdek ve ya iki çekirdek olmasından ziyade çıkış tarihi önemli. Mesela General Mobile Discovery'nin işlemcisi eski bir 4 çekirdek. O yüzden performansı yeni çıkan üst seviye çift çekirdeklerle anca başediyor. Tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi telefonlarda da işlemci hızı herşey demek değildir. Ama belli bir derece fikir verebilir. En yakın karşılaştırma yöntemi grafik benchmarkları olabilir. Ama bunlar da tam bir sonuç vermez ama sırf işlemci hızına bakmaktan iyidir... Ben GFXBench'i tavsiye ederim.

Tabii bir de androidin çok çekirdeği çok sevmesi mevzusu var. Wonder'ın 1.4 işlemcisi, Xperia Sola'nın 1.0 çift çekirdeğinden kötü performans verir androidte. Ama çoğu işletim sisteminde durum aynıdır zaten.

Bir diğer derin ve önemli konu ise GRAFİK işlemcilerdir. Günümüzde Adreno serisi android dünyasında baskındır. Adreno 330 grafik işlemci eski ultrabooklardaki intel HD3000 grafik kartına yakın bir perfomans verdiği benchmarklarda görülmüştür. Oyunlarda grafik işlemciler çok önemlidir. Yalnız bu grafik işlemciler ile normal işlemciler birbirinden ayrı yapılar değildir. Samsung işlemci üreticisinden bir işlemci aldığında sınıfına göre grafik işlemci de beraberinde gelir. Yüksek işlemcilere yüksek grafik işlemci olur, düşük işlemcilerde düşük grafik işlemci olur.
sdn okuru gereken yazıyı yazmış.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben nokia lumia 1320 sarı almak istiyorum işlemci hızı 1.7 ghz çift çekirdekli ama modelin siyah renginin işlemcisi çift çekirdek snapdragon s4. bu durumda ne yapmalıyım hangisi daha iyi ???

Exgelwel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş işlemcide hem ÇEKİRDEK SAYISINA hem ÇEKİRDEK TEKİL HIZINA bakarsın

Mesela htc one mini ( sallıyorum ) 1.2 ghz
galaxy wonder ( sallıyorum ) 1.2 ghz 2 side çift çekirdek fiyatları uçurum Olsa bile hızları aynıdır kesinlikle fark olmaz

ama Diğer fonksiyonlarda RAM devreye giriyor günümüzde artık işlemciler yeterli seviyeye geldi alt segmentteki bir telefonda bile ÇİFT ÇEKİRDEK var

RAM önemli hale geldi. anlatabilmişimdir umarım

her iki telefonun da çift çekirdek 1.2 ghz olması hızlarının aynı olduğu anlamına gelmez.Mimari de çok önemli bir etkendir.Mesela Mtk 6592 işlemcisi 8 çekirdek 2 ghz de çalışsa, snapdragon 800 4 çekirdek 2.3 ghz de çalışsa mtk 6592 daha hızlı olmaz.Çünkü Cortex A7.

savas0211

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende 2 de 2+ var ikiside beşpara etmez cihazlar kendime eşime ve yengeme aldım aldığımdan beri cihazlar her hafta birisi servise gidiyor telefonsuz kalmamak için birtane daha cihaz almak zorunda kaldım üçü aynı anda elime gecse arızasız olarak satacağım ama olmadı bir türlü
arızası ne derseniz 2de 2+ ta aynı şekilde kasada asırı deformasyon aşırı ısınma kamera sorunları hoparlör dokunmatik sorunu ve en son ekran üst tabakası kalktıgı için dokunmatiğindede sorun cıktı servise gönderincede sıvı teması dedi ve herseferinde servise cihaz gönderdiğimde telefonda arıza bulunamadı söylenip düzeltip gönderildi sebebi üç işlem sonrası para iadesi yapmak zorundalar ne yazıkki general mobile nin çalışma sistemi böyle yazık verilen paralara bence hiç bulaşmayın