Telefon geldiğinde internet kopuyor

ali1ali2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ev telofunu açıldığı zaman internet bağlantım kopuyor bunun sebebi ne olabilir?Modeme reset atmadan internet gelmiyor ve bu benim sinirlerimi zorlamaya başladı:hammer:

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Splitter denilen, hat ayırıcı aleti kullanmanız gerekir.

ali1ali2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Splitter var ama yanlış bağlamış olabilirmiyim?

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Şu resimde güzel anlatmışlar.
Ancak bazı hat ayırıcılarda, Hat ve telefon (line ve phone) girişlerinin yerleri resimdekine göre ters yerde oluyor, yazılara dikkat ederek doğru bir şekilde takmak gerekir.
splitter_sema.jpg

İşte şu da, telefon ve hat girişlerinin yerlerinin ters olduğu bir hat ayırıcı.
ADSL-SPLITTER-FILTRE-AYIRAC-KALITELI__18144162_0.jpg

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Örnek resmi incele, Line yazan yere ana kabloyu, Adsl yazan yere modemin kablosunu, panel veya bazı splitterlarda farklı birşey yazıyor heralde oraya da telefon hattının bağlanması gerekiyor, sizin ki böyle mi ?

splitter15qe.gif

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Bir de Splitter'inbozuk olma ihtimali var ...

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Splitter'ı doğru bağladıgında sorun çözülecektir aynı problem bi akrabamda olmuştu.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Birden fazla telefonunuz varsa tüm telefonlarda splitter kullanmanız gerekiyor. Sadece modemin olduğu telefonda kullanmak yetmiyor.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Birden fazla telefonunuz varsa tüm telefonlarda splitter kullanmanız gerekiyor. Sadece modemin olduğu telefonda kullanmak yetmiyor.
yok öyle birşey dostum yanlış bilgilendirme yapmayalım :) genelde sorun telefona bağlı olan kablodan splitere çıkış yapıldığı için kaynaklıyor. ya da düşük bir ihtimalde olsa spliterde sorunda olabilir :) size tavsiyem ana telefon hattından spliteri bağlayıp modem ve telefona dağıtım yapmanız :)

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
splitter dan önce paralel olmaması gerekiyor. aynı zamanda splitter la modem arasında herhangi bir paralellik yada ek cihaz olmaması gerekiyor. çoklama yapılacaksa phone çıkışından istediğiniz kadar çoklama yapabilirsiniz. modem çıkışında çoklama yapmayın. evde telefon piri kullanıyorsanız hiçbir prize telefon yada benzeri birşey takmayın.

setcom_2000

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bütün olay ayırıcı da. doğru bağladığınızdan ve evde paralel telefon olmadığından emin olun.

miroglu_emin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorunu ben hala yaşıyorum yapacak birşeyyok ona bina ankasterisinden meydana gelen bir sorun o hiç uğraşma splinterle falan telekoma bildir arızayı çözerlerse onlar çözerler

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Splitteri doğru bağladığından ve bozuk olmadığından emin ol .