Telefon değişimi hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 7/24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
İkinci telefon olarak kullandığım nokia e 73 de ufak bir sorun vardı.

Gerçi ilk aldığım günden beridir öyleydi ama önemsemedim sorunsa, telefonu kapatıp geri açtığında sürekli tarih ve saat ayarı istemesiydi.

Önemsemedim ayar istediğinde hemen yapıyordum.

Garanti bitmesine 20 gün kala vermek istedim ve anakartın hafıza pilin bittiği söylendi.

10 gün serviste kaldı parça bekledi sanırım olmadı bu sefer değişim olacağı söylendi.

Sorduğumda sadece içindeki anakartın değişim olacağı kendi kasasının aynı kalacağı söylendi.

Değişim olduğunda komple değişim olmuyor mu ne yapmam gerekir ?

Bu konularda uzman arkadaş varsa cevap yazarsa sevinirim.

İyi Forumlar..

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Nokialarda bir ayar seçeneği vardı. Tarih saat şebekeden güncellensin mi diye? benim eski bir nokida bile vardı, pilini çıkartıp taksam bile şebekeden anında güncel tarih saati alıyordu. Sen bu konuya yoğunlaş bence

Pardon telefon servisteymiş. onların değişimden kastı; kartı tamir etmeyip, sadece içindeki kartı değiştirmeleri. iki yıllık telefonu bire bir değişim yapamazlar. zaten piyasada yoktur :)

Kullanmışsın kullanacağın kadar. bırak neyini yenilerseler yenilesinler. senin yararına. ;)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
O ayarı yaptım olmadı hatta servise verdiğim gün oldu demişlerdi yazılım atmışlar belli oluyordu.
Test yaptım yine aynı sorun personele siz bunu test yapmadan nasıl verirsiniz demiştim, kızarmıştı.
Sonra yeniden servise gitti işte piyasada yoksa bu telefon anakart o zaman sıfır değil anlamına geliyor ?
Yok eğer değişim olacaksa komple değişim hakkımı isteyecem eğer öyle bir hakkım varsa tabi :D

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Telefonun piyasada satışta olmaması, kartının ikinci el olması anlamına gelmiyor. Tüm üreticiler sattıkları ürünler için en az 5-10 yıl artık ne kadarsa yedek parça temininde bulunmak zorunda.

Yetkili serviste ise ,Telefonuna takılan anakartın kullanılmış olma ihtimali yok. Yapsınlar sen de gider güzel bir kapak alırsın. olur sana sıfır telefon :)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Bende bu şans hep vardır iki yıl hp kullandım sonra bozuldu garantiye verdim para iadesi yaptılar :D

O zaman 2.400 liraya almıştım 2007 yılında aldığım paranın yarısından biraz fazlasına başka marka notebook almıştım :D

Sonra şu an kullandığım notebook 1 ay kalmıştı garanti bitmesine batarya sıkıntısı oldu hemen değişim yaptılar :D

Yine aynı şekilde bir telefon ve mp3 çalarım değişim olmuştu garanti süresine yakın :D

Şans çok var sanırsam =)

Telefonun piyasada satışta olmaması, kartının ikinci el olması anlamına gelmiyor. Tüm üreticiler sattıkları ürünler için en az 5-10 yıl artık ne kadarsa yedek parça temininde bulunmak zorunda.

Yetkili serviste ise ,Telefonuna takılan anakartın kullanılmış olma ihtimali yok. Yapsınlar sen de gider güzel bir kapak alırsın. olur sana sıfır telefon :)

Anladım ama kapaklarını sordum 100 lira dedier orjinal. Ben komple değişim isteyeceğim bakalım sonuç ne olacak 20 gündür yedek telefonsuz kaldık :D

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] telefon geldi anakart değişim olmuş. Ama şimdide telefon sim kartı yapılamadı uyarısı verdi. Görüştüm yeniden servise alacaklarını söylediler.

Biraz kızdım 20 gün serviste kalıyor ve test etmeden mi gönderiyorsunuz dedim.

ürün iadesi yapmak istiyorum bu şartlar altında olur mu sence ?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
@eSa telefon geldi anakart değişim olmuş. Ama şimdide telefon sim kartı yapılamadı uyarısı verdi. Görüştüm yeniden servise alacaklarını söylediler.

Biraz kızdım 20 gün serviste kalıyor ve test etmeden mi gönderiyorsunuz dedim.

ürün iadesi yapmak istiyorum bu şartlar altında olur mu sence ?

Ürün değişimi veya iadesi için bildiğim kadarıyla aynı arızanın en az 3 defa tekrarlaması lazım. Senin bu seferki arızan farklı gibi.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Ürün değişimi veya iadesi için bildiğim kadarıyla aynı arızanın en az 3 defa tekrarlaması lazım. Senin bu seferki arızan farklı gibi.

Şimdi verirken demiştim saat sorunu ve sim kartı kaydı yapılamadı sorunu.

Saat sorunu giderildi ama sim kart sorunu var ( 3 farklı hat taktım)

Anakart değişti ise neden tekrarlandı bu sorun ?

Şimdi bu sim kart sorunundan 2.defa gidecek sanırım bakalım ne olacak :S